![]() |
Dati-mi un pm.
=)) |
The Thin Red Line.
Natura mortii intoarsa pe toate partile. |
The Deer Hunter, infruntarea mortii devine un "joc".
|
Anul trecut, in martie, la ICR, un documentar ~ Testimonial, realizat de un cineast roman, Razvan Georgescu, fiul compozitorului si dirijorului Remus Georgescu. Omul acesta, foarte tanar, a dat dovada de un mare curaj: dupa ce a fost diagnosticat cu o tumoare pe creier cu un verdict dureros: trei ani de viata, a ales sa realizeze filmul acesta tulburator, insa lucid, pozitiv (!) si extrem de emotionant despre oameni de cultura, oameni daruiti, suferind insa de afectiuni degenerative neurologice; un film despre creativitate in fata mortii. Rand pe rand, ni se dezvaluie oameni talentati dar 'condamnati': un video-artist, un scriitor si sociolog german, muzicieni, artisti plastici (pictorul german Jorg Immendorff a murit la doua saptamani dupa ultima filmare cu Razvan Georgescu), sculptorul timisorean Peter Jecza (pe 25 am vazut documentarul, la sfarsitul prezentarii ni s-a spus ca acesta decedase pe... 24 martie :( numai cu o zi inainte, va dati seama de incarcatura momentului!); toti acestia, incorsetati in boala, dar liberi si 'sanatosi' prin viziunile artistice si prin dorinta de viata si de creatie, fie ele in felul acesta incercate. Marturia lui Razvan Georgescu infatiseaza un om puternic si cu finete a trairilor (din pacate, numarate... :( ) ~ Nu a fost nici o clipa intentia mea de a realiza un film despre boala mea sau despre modul in care ea ma va dobori sau nu. Am cautat un sens mai profund in aceasta experienta, unul care sa fie relevant pentru mai multi oameni decat mine sau cei care se afla intr-o situatie similara cu a mea. De aceea, mi-am ales protagonisti elocventi si cu o capacitate deosebita de reflectie. (Recunosc, urmarind documentarul, am plans)
|
Un documentar misto: The Way We Get By (2009)
Check it out. |
The Tibetan Book of the Dead: A Way of Life (1994) - un documentar impresionant, o privire moderna asupra aceastei carti vechi, una dintre cele mai importante carti spirituale ale omenirii. Pe langa imaginile interesante metionez comentariul deosebit sustinut de Leonard Cohen (voice-over narrator).
http://www.youtube.com/watch?v=bRT_AXiKFpA&NR=1 |
radu1711
cred caam invatat la scoala despre asa ceva dar eu am lipsit de la ora aia:))
|
Originally Posted by Radu1711:
La cat de imputit scrii se observa clar.Bine au facut moderatorii ca ti-au dat ban,ca de pomana aveai cont(80 de posturi fara relevanta) :-& |
The fountain
Si The Fountain s'ar incadra aici, un film pe care nu il inteleg toti,iar unora dintre cei care l'au vazut le e mai simplu sa-i dea o semnificatie comuna/o intelegere mediocra.Cei care l-au vazut stiu despre ce vorbesc iar cei care nu...nu mai asteptati mult!
|
Enter The Void
|
Life before her eyes.
|
Unchiu'Boonmee
|
despre condamnarea la moarte
12 Angry Men, varianta lui Sidney Lumet
|
Mr. Nobody(2009)
|