Cinemagia Forum

Cinemagia Forum (https://www.cinemagia.ro/forum/index.php)
-   Premii, festivaluri (https://www.cinemagia.ro/forum/forumdisplay.php?f=231)
-   -   Berlin 2010 (https://www.cinemagia.ro/forum/showthread.php?t=96455)

Federico 20 Jan 2010 23:39

Filmul romanesc - always like a stone in the shoe. Cand or mai schimba placa si ai nostri?
Altfel, e destul de interesant; sunt nerabdator.

StefanDo 21 Jan 2010 10:33

cred că exagerezi, federico, e ca şi cum ai spune că francezii n-ar mai trebui să facă filme cu minoritarii lor (vezi Un prophete), iar brazilienii să lase favelele în afara sălii de cinema.

Din trailer Eu când vreau să fluier, fluier mi se pare chiar cu potenţial.

Chambord 21 Jan 2010 15:15

pai kino a zis, citez
Fluierul (:| :| >:P
am incheiat citatu

so :-/

Federico 21 Jan 2010 16:48

Originally Posted by StefanDo:

cred că exagerezi, federico, e ca şi cum ai spune că francezii n-ar mai trebui să facă filme cu minoritarii lor (vezi Un prophete), iar brazilienii să lase favelele în afara sălii de cinema.

Din trailer Eu când vreau să fluier, fluier mi se pare chiar cu potenţial.

Ai dreptate. Always nu e cinstit spus. Mi-ar bate obrazul filme ca "Restul e tacere" sau "Amintiri... " . Placa, nici ea nu cred ca se schimba prea usor; e strans legata de social. Cert e ca filmul romanesc, in ultimul timp, e genul care nu te lasa sa stai confortabil in scaun, care te inghesuie in coltul ringului, care iti sadeste indoiala si nelinistea in suflet; e pesimist si, de obicei, se inscrie mai mult in ciclul "viata e grea si cruda" decat in " la vita e bella" . As I said, like a stone in the shoe(vorba lui von Trier, de fapt).

StefanDo 21 Jan 2010 16:54

a, ok, deci incomod, nu "naşpa", scuze de confuzie

păi berlinul e cel mai social dintre festivaluri, filme ca... Cheri ajung f. rar acolo (şi niciodată dacă sunt debuturi). Eu când vreau se potriveşte perfect în program :)

@chambord
hmmmm, şi? :)

Chambord 22 Jan 2010 08:30

hmmm, si ... nu cred ca scotea ea limba la el for notin' :)

Im.Kino 22 Jan 2010 08:47

Pai n-am scos degeaba si nu-s singura.

Dar ne-am conversat aseara in mai multi, si-am ajuns la concluzia ca, in paradoxul numit Berlinale (bad films, great atmosphere), Fluierul are mari, dar mari, sanse sa ia Ursul de Aur (in cea mai pesimista varianta premiul juriului) - e film cu oropsiti ai sortii (vaguely retarded), deci pe gustul lui Herzog. Si chiar daca filmul e mediu (poate chiar mediocru), noi ne vom bucura de reusita romaneasca, pentru ca suntem patrioti :D

StefanDo 22 Jan 2010 10:40

da, se vede ca e facut dupa tipic, dar asta nu inseamna, chambord, ca nu-mi poate placea mai mult decat lui im.

Din nefericire stiu aproape tot din momentele actiunii si daca sunt multe scene ca aia cu "intreaba-ma ce-mi place" s-ar putea sa ies si eu din sala cu parerea ei :)

StefanDo 22 Jan 2010 11:08

prima cronică pentru howl e proastă

cinematical de la sundance: "There is no HOWL ... it's just a bunch of scenes trying to be a movie. Directors Rob Epstein and Jeffrey Friedman (The Times of Harvey Milk, The Celluloid Closet) have moved beyond their normal documentary subjects and tackled the dubious task of turning a classic poem into a feature film, and it falls far short for several reasons. It might have been the hot ticket for opening night, but it got Sundance 2010 off to an extreme clunky start."

miercuri 22 Jan 2010 12:13

Hmm, de James Franco as Ginsberg nu zic nimic? Sunt curioasa cum o sa-i mearga la anu'. mai ales ca a fost confirmat si pentru noul proiect al lui Danny Boyle.

miercuri 26 Jan 2010 16:36

Originally Posted by StefanDo:

The Killer Inside Me USA/Great Britain
By Michael Winterbottom (The Road to Guantanamo, In This World, A Mighty Heart)
With Casey Affleck, Jessica Alba, Kate Hudson

http://theplaylist.blogspot.com/2010...ance-what.html

Windom 26 Jan 2010 16:41

Looks very promising...:D

StefanDo 26 Jan 2010 16:43

filmul vine si in romania

inca nu se stie cand, dar drepturile sunt deja achizitionate

la fel e cazul pentru A simple noodle story al lui Zhang si pentru Mammuth

StefanDo 28 Jan 2010 12:41

cică e aşa de violent, că i-au sărit americanii în cap lui winterbottom :D
deja se fac asemănări cu Antichrist şi Irreversible

Windom 28 Jan 2010 15:07

Americanii sa ramina la 500 Days of Summer, Avatar & Co...>:)
De-abia apuc sa-l vad... Violentza, sadism, depravare...8->

StefanDo 29 Jan 2010 12:33

am vazut cinci minute din film si da, violenta pare excesiva

totusi, un minut de pumni in plina figura pentru jessica alba (si ea intreband neajutorata "dar.... de ceeeee?") si cica asta e doar de incalzire

acum aud ca a simple noodle story este o traducere foarte fidela in chineza a lui blood simple. o fi vreo epidemie estica: dupa mikhalkov da si zhang cu remake-ul

Windom 29 Jan 2010 13:03

Ai gasit filmul pe undeva?:D Eu l-am cautat dar n-am dat inca peste el...

StefanDo 29 Jan 2010 13:09

culmea, cele cinci minute sunt chiar pe cinemagia :)
http://www.cinemagia.ro/stiri/5-minu...side-me-13925/

atentie, sunt PLINE de spoilere

Windom 29 Jan 2010 13:14

Daca exista atitea spoilere, de ce a fost postat clipul?:-/

StefanDo 29 Jan 2010 13:20

suna bine "vezi cine o bate la fund pe Jessica alba"

All times are GMT +2. The time now is 04:45.