![]() |
Originally Posted by Windom:
Mi-a placut si mie, e relevant si cu privire la rolul mass-media in manipularea maselor. Un alt film excelent pe care l-am vazut recent: Frost/Nixon. |
Frost/Nixon nu prea e politic. In fine, nu stiu cum definiti politic, dar eu cred ca trebuie sa includa niste procese politice, sa vedem cum merge treaba in spatele usilor, etc.
Daca in locul lui Nixon ar fi un judecator la pensie, ati spune ca filmul asta e despre sistemul juridic american? Cred ca mai degraba e un film despre un interviu, despre jurnalism. |
Pai tocmai fiindca e Nixon si nu un judecator filmul e politic. Din moment ce are ca personaj central un om politic si dezbate chestiuni politice, e un film politic. Modul de prezentare al acestor probleme (interviu sau altceva) nu stabileste caracterul filmului, constituie doar o platforma de dezbatere a subiectului politic.
|
Primary colors - fata nevazuta a unei campanii electorale, facind referinta la campania din 1992 a lui Bill Clinton.
Missing - vazut de curind. Pe fundalul unei lovituri de stat drama personala umbreste orice drama universala. Interpretare remarcabila a lui Jack Lemmon, care dintr-un om increzator in lege, in guvern, in ochii caruia persista o licarire de speranta pina in ultima clipa, in momentul in care isi da seama ca totul e pierdut devine o epava. Apoi ridica fruntea sperind in justitia care nu va veni niciodata. Crunt de realist. As incadra la filme politice orice film care foloseste fundalul social si politic pentru a demasca drame individuale, consecinta a respectivelor vremuri. The constant gardener, Goodbye Lenin, Actorul si salbaticii, doar citeva exemple. |
Uitasem de o alta satira politica de exceptie - Bulworth (1998).
|
Recount. :D
|
The Assassination of Richard Nixon si Born on the 4th of July cu tema politica in plan secunndar dar care au niste trimiteri politice de o profunzime si o eficienta rare.Preferatele mele.
|
Originally Posted by Windom:
Bulworth mi-a placut si mie f. mult, e unul dintre cele mai subapreciate filme din '90 :) Brace yourself. This politician is about to tell the truth! |
Milk si Charlie Wilson's War din cele mai recente.
|
Avocatul terorii/L’avocat de la terreur, Barbet Schroeder, Franta 2007
|
Dr. Strangelove
|
În România s-au turnat destule filme cu substrat politic - atât înainte, cât și după decembrie 1989, dar Filmul Politic cu majuscule, cel care unește cele două perspective (ante- și post-decembristă), este Oglinda - Începutul adevărului, film care redă, mai cu seamă în a doua parte, cea melodramatică, tragedia clasei politice care condusese România Mare, în perioada ocupației sovietice.
|
Lions for Lambs (2007)
|
Originally Posted by corinka:
Am văzut filmul la un seminar în timpul facultăţii. :D Mi-a plăcut finalul pentru că mi se pare mult mai potrivit, probabil mai real. Foarte fain, l-am revăzut de atunci de două ori. :) |
Ca o paranteza...Dr. Strangelove nu mi se pare a fi doar un film politic pt ca daca l-am incadra doar in acest gen, am sfarsi prin a-i da un calificativ...relativ nerelevant.
Eu cred ca este o capodopera tragico-parodica profund umanista (nah, ca am "inventat" un gen de film) in care mesajul politic exista dar e pus acolo ca sa duca la intelesurile mai profunde ale filmului. |
filmul politic?sunt multe!si foarte reusite unele...
Remarc filmul lui Alan j Pakula cu Robert Redford si Dustin Hoffman,"Toti oamenii presedintelui",ecranizare foarte reusita dupa cartea a doi ziaristi,mai ales ca Afacerea Watergate a fost poate ,cel mai mare scandal politic al Statelor Unite din toate timpurile...Un film de actualitate inca,un film care ar trebui sa ne dea de gandit... sa intelegem la ce jocuri murdare se preteaza politicienii numai de dragul puterii.... Poate avem si noi watergate-ul nostru,mai stii?De fapt,cred ca in mod sigur exista!! |
Originally Posted by omudindulap:
Și ca să adaug și eu ceva: „Capitalism-A Love Story” de Michael Moore. |
The Manchurian Candidate
|
Originally Posted by BigOvi:
+1 Minunat film. Filmele lui MIchael Moore. |
In The Loop(2009)
|
All times are GMT +2. The time now is 08:18. |