![]() |
Tot la portrete de scriitori intra si The Libertine, cel cu Johnny Depp interpretandu-l pe John Wilmot, 2nd Earl of Rochester. Pe langa asta, fresca epocii e foarte bine realizata, iar John Malkovic ca Charles II e excelent!
|
Cred ca aici mai intra si Factotum ( http://www.imdb.com/title/tt0417658/ ).
E din 2005, cu Matt Dillon in rolul lui Hank Chinaski, un alter-ego a lui Charles Bukowski. |
Mie mi-a placut Fitzgerald cu Jeremy Irons desi l-am vazut acum 2 ani cu un ochi inchis.
|
Pentru mine este un subiect deosebit, va felicit pentru el si va multumesc pentru propuneri.
E un subiect interesant, iar in masura in care filmele sunt reusite, ne bucura foarte mult. In consecinta, ar mai trebui scris si pe aici, din cand in cand, daca v-a impresionat ceva anume. Iata cativa scriitori importanti in filme de vazut, pe care, inca, mi le amintesc: Molière (1978) Goethe! (2010) Hamsun (1996) Balzac (1999) Cyrano de Bergerac (1990) Lev Tolstoi (1985) |
Malraux, tu m'étonnes ! (2001)
Scriitor important, personalitate culturala marcanta a secolului trecut, cu o viata de roman, A. Malraux, care, printre altele, a si regizat un film dupa o carte de-a sa despre razboiul spaniol din anii '30, film intitulat Speranta, este personajul principal al acestui film. |
All times are GMT +2. The time now is 13:13. |