Cinemagia Forum

Cinemagia Forum (https://www.cinemagia.ro/forum/index.php)
-   Cafenea (https://www.cinemagia.ro/forum/forumdisplay.php?f=233)
-   -   Despre piraterie: pro sau contra? (https://www.cinemagia.ro/forum/showthread.php?t=96065)

illotempore2002 02 Sep 2009 16:34

Mai, voi nu aveti alta treaba, de exemplu sa vedeti filme piratate?

@paul, excelenta argumentatie, acuma sper ca au inteles.

Pitbull 02 Sep 2009 16:39

Originally Posted by raptor:

Dar, tu, paul aramis, destainuie-te. Tu piratezi film românesc ?

Hehehe, asta-mi redesteaptä savoarea acelui show cu mâta care se trägea singurä de coadä si nu stia de ce tot ea miorläia. :))

paul_aramis 02 Sep 2009 17:27

dragomara, eu unul am citit legea, altcumva nu vorbeam. uite un exemplu la ce v-am întrebat:

Dragomara 02 Sep 2009 17:49

şters!

paul_aramis 02 Sep 2009 17:52

legea nu se citeşte cu DEX-ul în faţă. ci cu jurisprudenţa în minte. ea se aplică nu numai în "litera" sa ci şi în "spiritul" ei. altcumva, avertismente de genul celui postat nu ar fi posibile. majoritatea legilor sunt interpretabile, totul depinde de cât de bun e avocatul.

Pitbull 02 Sep 2009 17:57

Dragomara se referea la "Politist, adj." ;)

paul_aramis 02 Sep 2009 18:00

ce legătură are asta cu subiectu'? sau e vorba de aitilop?

Liviu- 02 Sep 2009 18:01

Originally Posted by paul_aramis:

aşa, de curiozitate, vă uitaţi împreună cu prietenii la un dvd, acasă la voi sau acasă la ei? dar cu familia? a-ţi împrumutat la/de la prieteni sau rude dvd-uri? dacă da, felicitări, a-ţi încălcat legea.

Tot de curiozitate, faptul ca vezi un film pe un dvd original (proprietatea ta) la tine acasa (proprietetea ta) sau la ei acasa (proprietatea lor), dar cu familia (tot proprietatea ta e dvd-ul si proprietatea familiei e casa) e prezentare publica pentru ca... ?

Dragomara 02 Sep 2009 18:06

şters!

Pitbull 02 Sep 2009 18:07

ce legătură are asta cu subiectu'? sau e vorba de aitilop?

Sä nu facem asocieri sacrilegioase, sinapse Hepburn-Imemistice si paralelisme neeuclidesti.
Originally Posted by Dragomara:

scuze, mă repet, aci era vb de DEX = dicţionarul explicativ al limbii române.

Da, si-n "Politist, adj." la fel - FIX de DEX.

paul_aramis 02 Sep 2009 18:13

Originally Posted by Liviu-:

aşa, de curiozitate, vă uitaţi împreună cu prietenii la un dvd, acasă la voi sau acasă la ei? dar cu familia? a-ţi împrumutat la/de la prieteni sau rude dvd-uri? dacă da, felicitări, a-ţi încălcat legea.

Tot de curiozitate, faptul ca vezi un film pe un dvd original (proprietatea ta) la tine acasa (proprietetea ta) sau la ei acasa (proprietatea lor), dar cu familia (tot proprietatea ta e dvd-ul si proprietatea familiei e casa) e prezentare publica pentru ca... ?

pentru că singura persoană privată în discuţie eşti tu, cel care ai cumpărat DVD-ul. :P, dreptul de a viziona respectivul dvd l-ai obţinut doar tu, în momentul în care l-ai cumpărat.

ăsta e exemplu de interpretare când legea este foarte (da' foarte rău) ambiguă.

Dragomara 02 Sep 2009 18:25

şters!

Pitbull 02 Sep 2009 18:30

Päi aspirina nu-i pe copyright... :|

paul_aramis 02 Sep 2009 18:33

păi, dar familia e tot o "colectivitate".

plus că judecătorii nu se uită în DEX, ci în lege. pe care o interpretează (uneori) după cum vor ei.

Pitbull 02 Sep 2009 18:35

Totusi, Anghelache e cel mai DEXofil!

Kramer 02 Sep 2009 18:35

Lasand la o parte pirateria, am o intrebarea strict despre "copyright".

Daca vreau sa-mi schimb numele acum in JackSparrow, trebuie sa le cer voie celor de la Disney?
Sau ...Nickname-ul meu e Kramer, trebuie sa-i dau ceva bani lu` Jerry Seinfeld?

doar o intrebare...:)

paul_aramis 02 Sep 2009 18:37

nu-i corect, că aspirina nu vine cu drepturi de autor decât asupra producerii ei, nu şi a utilizării ...:D

păi şi dacă iei un prezervativ, îl foloseşti şi dă rezultate, nu e corect să îl împrumuţi şi la alţii? dar pe ăla care a dat rezultate, că pe restu' nu le-ai testat!

şi dacă public e mass-media, atunci calculatorul meu propriu şi personal nu e nici public nici mass-media. deci pot să fac sală de proiecţii acasă, unde să pun la calculator, pe un ecran de 80" filme de pe dvd. şi unde să iau şi bani. nu pentru film, ci pentru că respectivul îmi trece pragul casei.

PS hai că putem să o ţinem aşa până mâine ...:))

Judex 02 Sep 2009 18:38

Pai si aspirina e metoda de contraceptie: o tii stransa-ntre genunchi.

Anxious_Schizoid 02 Sep 2009 18:39

pentru că singura persoană privată în discuţie eşti tu, cel care ai cumpărat DVD-ul. :P, dreptul de a viziona respectivul dvd l-ai obţinut doar tu, în momentul în care l-ai cumpărat.

ăsta e exemplu de interpretare când legea este foarte (da' foarte rău) ambiguă.

Dar cum dovedeşti că tu ai luat DVD-ul? Poţi să ai chitanţă, dar pe chitanţă nu e scris niciun nume, deci filmul poate fi cumpărat şi de prietena ta. Hai să vă explic eu ceva: când te dezbraci şi umbli gol prin casa ta nu poate să-ţi zică nimeni nimic, pentru că o faci într-un spaţiu privat, casa ta, dar dacă te duci aşa pe stradă, în faţa blocului, unde tu nu mai niciun drept de proprietate eşti acuzat de expunere indecentă. Concluzia: în casa ta poate să se uite o sută de oameni la film, deoarece e un spaţiu privat, dar asta nu înseamnă că poţi să-ţi faci un cinema la tine acasă. Cel puţin aşa văd eu lucrurile, public=oricine.

illotempore2002 02 Sep 2009 18:39

Originally Posted by Pitbull:

Totusi, Anghelache e cel mai DEXofil!

credeam ca Dragomara e cea mai dexofila :))

cine e anghe-lache?

All times are GMT +2. The time now is 03:03.