![]() |
Originally Posted by keepwalking:
Iar acum turneele de casting nu se mai poarta. |
Oricum, prin distrbutiile din filmele lui Corneliu Porumboiu (A fost sau n-a fost), Cristian Mungiu (432), Radu Muntean (Hartia va fi albastra), provincia actoriceasca a fost reabilitata intr-o anumita masura.
|
Pai acum si regizorii au acces mai usor la baze de date cu actori provinciali prin diverse agentii de casting. Plus ca Porumboiu si Mungiu, spre exemplu, cel mai probabil ii cunosteau si erau apropiati cu concitadinii lor.
|
Eu nu voi ca să mă laud, nici că voi să vă-nspăimânt,
Dar la "Neînvinsă-i..." fost-am pe al Clujului plai sfânt, Casting tour fu exclusivul scop care mă-mpinse-n danţ, Şi astfel distribuit-am pe Sorinul Misirianţ. |
aiurea, provincialii e mai fomişti acuma (dupe bani, dupe afirmare, succes, bl-bla-bla) de aia se reabilteşte ei în filmele astea noi.:D
|
Originally Posted by paul_aramis:
Serios? Eu as spune, fara teama de a gresi prea mult, ca, din punct de vedere al talentului si al inteligentei, actorii din provincie sunt cu cateva clase mai sus decat cei bucuresteni. |
nu, da' n-ai citi tot mesajul ... îl rezumesc |
QUOTE=keepwalking]din punct de vedere al talentului si al inteligentei, actorii din provincie sunt cu cateva clase mai sus decat cei bucuresteni.[/quote]
Sä nu exageräm. Sunt întru totul la fel de buni - dar, din päcate, ignorati pe nedrept. Aici e diferenta. |
|
Ok, nuantez.
Unii actori din provincie sunt mai putin superficiali decat cei bucuresteni. |
|
Asa, da.
Per ansamblu, si unii si altii suportä influente bune si rele. Foarte pe scurt, provincia e scutitä de riscul plafonärii prin suficientä, räsfät, vedetism - dar în schimb poate fi expusä aplatizärii prin blazare, deznädejde, siktir, etc... Sub acest aspect, lucrurile de compenseazä oarecum. Din päcate, diferenta de proeminentä, notorietate, sanse ale distribuirii, rämâne unilateralä...
Originally Posted by Judex:
Asa e, numärul actorilor näscuti în provincie, dar lansati, consacrati si rämasi în capitalä, e atât de mare, încât devine irelevant pentru continutul acestui topic. Propun ca aici sä discutäm NUMAI despre actorii RAMASI în provincie (eventual, cu exceptia unor roluri în filme sau la televiziune) - gen Teofil Vîlcu, Natasa Raab, Ilie Gheorghe, Silvia Ghelan, Mihai Bica, Leni Pintea Homeag, etc. |
Originally Posted by Pitbull:
Ce rol a jucat? |
Vitania - bocitoarea, mama lui Auricä, necrofilul.
(Ai filmul? Am tinut mortis ca genericul final sä fie cu distributia clarä, sä se stie cine ce rol a avut.) |
Din pacate, pe Sorin Misiriantu nu l-am mai prea vazut in alte filme.
Alti actori clujeni sau lansati la Cluj: Florin Piersic, Dorel Visan, Melania Ursu, Marius Bodochi, Anton Tauf, Ioan Isaiu, Dan Chiorean (l-am tot vazut in reclame TV), Angelica Nicoara (fosta colaboratoare a Stirilor de sambata asta), Dorin Andone (si el a aparut in reclame). |
Originally Posted by Pitbull:
Mi-o amintesc. Ce fiinta sinistra (ma refer la personaj)! A jucat bine. |
Sorin Misiriantu, un actor foarte bun, a jucat un rol foarte prost, în filmul foarte prost (de Adrian Popovici-Palos), dupä un scenariu foarte bun (de Mara Nicolescu), "Un acoperis deasupra capului".
Sä n-o uitäm nici pe Mela Ursu.
Originally Posted by corinka:
Mai clar: Angela era o mare actritä de teatru. Experienta ei filmicä era limitatä. Ca atare, avea tendinta sä îngroase prea mult, pentru ecran. De aici, intervine vina mea: ar fi trebuit s-o temperez, s-o stilizez (si ar fi mers cât ai bate din palme! Era o plastilinä de aur în mâinile regisorului - ce-i cereai, aia fäcea, cu o combinatie unicä de fler si inteligentä.) Dar m-am läsat sedus de spectacularitatea improvizatiilor ei, si n-am avut curaj sä intervin - si am gresit... Rezultatul: cam teatral, cam prea mult... Totusi, comentariul täu îi evidentiazä marele talent pe altä axä:
Originally Posted by corinka:
Asta se cheamä COMPOZITIE. |
N-am uitat-o pe d-na Ursu, am mentionat-o mai sus.
Tot pe scena clujeana, la Teatrul Maghiar, au jucat si Anna Seles si Imola Kezdi. Ultima a aparut in Orient Expres al lui Nicolaescu. Mie mi s-a parut cam stearsa si nu prea talentata, dar cunosc persoane carora le-a placut. |
Sä n-o uitäm nici pe Maria Klára Sebök - nedesprinsä de Teatrul Maghiar din Cluj, dar consacratä printr-o prestigioasä carierä în film, în anii '70: de la "Mihai Viteazul" (1970) la "Al treilea salt mortal" (1980), unde ne-am si împrietenit. Apoi, a dispärut. In 1980, am vizitat-o, ne-am conversat vreo orä... Ulterior, am aflat cä o nedreaptä îmbätrânire prematurä i-a determinat retragerea - mare päcat: era o frumusete sexy si expresivä, plinä de talent.
IMDb mentioneazä niste reveniri relativ recente: "Kivilágos kivirradtig" (2005) (TV) .... Mrs. Péchy "Sobri" (2002) .... Kasznárné |
Nu prea stiu actorii de la Teatrul Maghiar, am fost doar la opera. La teatru nu imi place pentru ca nu vorbesc maghiara, iar cu traducere in casca nu are farmec.
|
All times are GMT +2. The time now is 03:50. |