Am mai asteptat dupa conditii mai bune de "vizualizare" , nu demult am terminat de vazut filmul,per total mi-a placut,maine povestesc mai pe larg, ca mi se inchid ochii acum.Comentariul tau mi se pare cam dur si cam...aiurea,sincer,ceva-ceva tot ar fi trebuit sa iti placa la film.
Originally Posted by Eze:
Scenariul e varza, unele replici sint absolut penibile si culmineaza cu replica din final...
|
Scenariul a primit aprobarea lui Bryan Burrough,cel care a scris cartea dupa care filmul s-a facut si e cea mai acurata ecranizare despre Dillinger,desi ce-i drept nu s-au facut prea multe si filmul acopera doar ultima parte a vietii sale:).Nu stiu unde vezi tu penibilul,mai ales ca unele replici au fost chiar spuse de John Dillinger in real life, plus replicile din secventa curtii de judecata sunt extrase aproape in totalitate din transcripts. Mie mi-a placut in mod special: "I like baseball,movies,good clothes,fast cars,whiskey...and you!What else you need to know?"
Cam 65% din film este in conformitate cu ceea ce s-a intamplat in realitate,un procentaj mai mult decat decent as spune eu.Daca evenimentele ar fi fost 100% accurate,s-ar fi numit Documentary si nu Biopic.
Intr-adevar,ultimele cuvinte ale lui Dillinger au fost speculate de Mann,dar nu e exclus ca acesta sa fi incercat sa spuna asa ceva in viata reala, o trecere in nefiinta "glorioasa",precum cele ale gangsterilor din filmele pe care le iubea.Unul dintre cei trei agenti care erau la fata locului a incercat sa ii desluseasca ultimele cuvinte,dar nu a reusit sa inteleaga ceva.Oricum,efectul e poignant,
Bye Bye Blackbird, tocmai melodia pe care au dansat.Mann ghiceste replica si intr-un fel te face sa crezi ca Dillinger chiar ar fi spus asa ceva.
Bucatile de camera digitala sint ca nuca in perete, nu au nicio logica in povestitul povestii, ba as zice ca nu reusesc decit sa dea un aer de telenovela facuta cu bani putini
|
Ce vrei sa spui prin "bucati de camera digitala"?Filmul a fost filmat in full HD. Nu inteleg ce logica ar trebui sa aiba camera de filmat cu povestea? Ce e drept,pe de-o parte HD-ul confera filmului un feel mai real, camerele hand-held sunt foarte efective in shoot-out-uri,simti ca faci parte din secventa. HD-ul isi arata plusurile la filmarile pe timp de noapte.Gloantele care zboara,provocand scantei la "contactul" cu masinile si copacii din timpul shoot-out-ului se vad/se aud superb,precum si urmarirea prin padure de la Little Bohemia si secventele de la Biograph Theater... sau atunci cand soseste Dillinger cu avionul in Indiana. La fel si textura cladirilor se vede mult mai detaliata,mi-au placut cum s-au vazut urmele lasate de gloante. In minus in schimb unele culori mi s-au parut cam "supra-saturate" :)), de exemplu lumina soarelui care se reflecta pe fata lui Dillinger cand intra in cladire Biroului de Investigatie si am remarcat si eu niste pixelari,dar nimic prea deranjant,oricum nu afecteaza cu nimic povestea.Nu am vreo problema cu HD-ul in Period Movies,cum am mai zis,daca avem tehnologie,ar trebui sa profitam de ea. HD-ul va mai face progrese in viitor si se vor rezolva si aceste minusuri.
personajele sint insipide si atit de prost conturate, incit sint ca niste marionete puse sa zica niste replici in cadre diferite.
|
Personajele cheie sunt conturate,asta e esentialul.Chiar daca e vorba despre Public
Enemies, Dillinger e inamicul principal si el este cel mai bine conturat,precum si relatia dintre el si Billie,au renuntat la a mai adauga alte femei ulterior,tocmai ca sa se axeze pe asta.Evident ca datorita incarcaturii de personaje,nu puteau aloca fiecaruia un timp decent pentru a fi caracterizat,dar oricum toti isi au locul in poveste.E mai usor de inteles filmul daca stii ceva despre ei de dinainte sau ai citit macar partial cartea.Nu cred ca Mann a vrut ca vreunul dintre actori sa iasa in evidenta,de aceea caracterizarea lor se face mai mult subtil,mi-au placut in mod special focalizarile pe chipurile actorilor,reusind astfel sa transmita mult prin priviri. Mi-au placut Depp,Cotillard,Bale,Graham,Crudup si chiar si Stephen Lang (Agentul Winstead),care straluceste spre final. Si Bale despre care se spune ca ar fi fost 'wooden' in rol,de ex in secventa in care ii spune doctorului sa nu intervina si asista la metodele de convingere dure ale colegului,se vede pe chipul lui cat de incomod se simtea in postura respectiva.
pentru ca nu se bazeaza pe niciun fel de poveste inchegata, pina la aparitia Dianei Krall.
|
Tu te-ai uitat la acelasi film sau scrii doar ca sa te afli in treaba?Cum ar trebui sa ajute o melodie (desi btw, printre altele, coloana compusa de Elliot Goldenthal e superba) la "inchegarea unei povesti" ma depaseste. Si daca ar fi asa,ar insemna ca doar primele 20 de minute din film nu au o poveste inchegata,cam atunci danseaza Billie si John pe melodie.
FAIL! Heat? The Insider? Manhunter? Collateral?
Maine incerc sa fac si eu un post mai...inchegat,o tentativa de cronica :).
PS: Cand vine vorba despre Historical Accuracy,n-are niciun sens sa compari filmul lui Mann cu cel al lui Milius,caci in afara de 'rezultatul' shoot-out-ului de la Little Bohemia,care si asa tot functioneaza in 'contextul' filmului,nu ma deranjeaza mai nimic in mod special, desi mai sunt pe ici pe colo neregularitati,inca de la inceput cu evadarea la care Dillinger nici macar nu participase,fiind inchis pe acea vreme. Dillinger-ul lui Milius era un sociopat...he kidnapped and raped Billie FFS. In plus intr-o secventa Purvis se afla in acelasi loc cu Dillinger,il vede,dar nu il aresteaza,Poate ca Mann il "romantizeaza" putin,dar o face intr-un mod exagerat...oricum desi Dillinger a tinut la Billie (a incercat sa il omoare pe cel care o lovise si sa o ajute sa evadeze din inchisoare,dar a renuntat la plan la insistentele ei si ale asociatilor sai),era un womanizer,dar nu un om care omora oamenii la intamplare cu sange rece,asa cum mai facea Baby Face Nelson.Singura ocazie in care se presupune ca ar fi omorat un politist ar fi fost ca sa isi salveze viata. Da,a fost un infractor,spargea banci si tragea dupa oameni ca sa nu fie el cel omorat,evident :D,dar nu a fost un sociopath cold blooded killer. Sunt infractori si infractori...nu poti sa ii bagi in aceeasi oala...toti merita pedepsiti,dar nu toti merita aceeasi pedeapsa :D.
PS2: Ca un fapt divers,Purvis se pare ca ar fi fost ucis chiar cu arma cu care a tras in Dillinger in acea noapte,se presupune ca in timp ce o curata ar fi ramas un glont pe teava si s-ar fi descarcat accidental,cealalta ipoteza fiind evident suicide. Saracul,a avut viata grea cu Hoover dupa ce a contribuit la uciderea lui Dillinger si a fost in centrul atentiei presei.