![]() |
Frunza, 7 caramizi, Flori, fete sau baieti,
|
ce-s astea, jocuri?
nu stiu frunza nici 7 caramizi (sau era ala in care dadeai cu o minge mai mica intr-un teanc de peitre?) |
Originally Posted by Sihaya:
corecţie: flori, fete, filme sau băieţi |
ţară, ţară, vrem ostaş! :D
|
Mai tineti minte ce faceati cand a inceput "Revolutia" ?
Eu aveam 10 ani :) , eram la bunici si jucam fotbal afara, in zapada, cu frate-miu. Spre seara cand am intrat in casa ... o tacere mormantala, bunicii erau amandoi neclintiti cu ochii in televizor. S-au intors spre noi doar o clipa (suficient cat sa le vedem privirile speriate) si au revenit cu ochii in tv. Obisnuiau sa ne certe cu blandete ca iar ne-am tavalit prin zapada si ne-am udat din cap pana-n picoare. De data asta parea ca nu le pasa. Cand ma uit pe ecran, am incremenit: Oameni agitati, multi tineri, pancarte cu Jos Ceausescu. I-am intrebat pe bunici ce inseamna "Jos Ceausescu" ? Mi-au raspuns: Adica sa plece Ceausescu. Nu intelegeam. Nu imi puteam imagina ca el putea fi un "om rau". Parintii ne ferisera cat putusera de partea intunecata a regimului iar cozile de cu noaptea la lapte, painea putina pe cartela, serile cand ne faceam lectiile la lampa cu gaz, toate astea ni se spusese ca sunt lucruri normale, firesti, se intampla peste tot asa. Abia la cateva zile dupa, parintii aveau sa ne spuna adevarul ... L-am intrebat pe frate-miu mai mic: - Tu vrei sa plece Ceausescu ? - Nu. - Nici eu. Mi-a venit sa plang. |
Originally Posted by halebardul:
ale mele sunt creioane ... ale lui sihaya sunt întradevăr jocuri. de frunza nu mai ţin minte cum era. |
si sa mai crezi in Children of the Revolution :P
da eu nici acum nu stiu ce insemna Eg-Gii de pe cutiile cu crema de pantofi? Era ceva in chineza transpus in litere latine? jocuri mai erau: ratele si vanatorii, victorie, tara tara vrem ostasi, turca, lapte gros, cureaua. da aici cadem in nostalgii fara relevanta cu epoca de aur. hai sa fim ontopic! |
ah, mi.am amintit: zală!
umblatul prin spatele restaurantelor după capace. când prindeai unul de la vreo bere străineză sau pepsi "original" îl schimbai pe câte 5 d-alea normale. cine îşi permitea juca cu monede de 25 de bani sau, "boierii", pe d-alea de 1 leu. |
Eggu era făcută la Timişoara, la "Guban"
|
eu imi amintesc de flori fete, corina-(2 echipe care se fugareau si se ascundeau una de cealalta prin tot cartierul), 7 tigle, tara tara vrem ostasi, sotron, ata:D ,v-ati ascunselea-ne adunam cate 20 de copii si ne ascundeam prin toate gaurile posibile si imposibile, sub , in,deasupra masinilor, in copaci, in pivnite parasite chiar si in containerele acelea mari de gunoi etc,cornete(cu tubermane:D ) prin blocurile aflate in constructie - mi-aduc aminte de groaza pe care o simteam cand aflandu-ne printre zidurile blocurilor auzeam un strigat gatuit de groaza: PAZNICUUUUUUU moment in care o luam instant toti la fuga care incotro si multe altele.
|
pif şi rahan, văzute doar în sala de lectură de la bibliotecă. cine prindea unul "personal" era mare. scotea bani din "închirieri".
prima mea bancnotă din colecţie, 1.000 lei din 1941, zdrenţuită toată, rupţă, cu colţuri lipsă şi găurită, luată la schimb cu un pif nou-nouţ. rexpectivul îl prinsese pe dumnezeu de un picior (sau măcar un sfânt ceva, acolo) până a râmas fără revistă din motiv de activitate "extra-şcolară" la clasă. eu mai am şi cum bancnota. doar că acum are cu 30 de ani mai mult ... |
Originally Posted by paul_aramis:
![]() pai are puncte pe ultimul u, de zici ca-i Gii ca n-o fi Umlaut, acum, ca la Mötley Crüe? =)) |
Ce.mi mai amintesc de la revolutie? K era frig, dar prea putina zapada. K era vacanta de iarna. K era sa mor, ptr k am iesit pe balcon, si in zona blocurilor mele trageau niste nebuni. cam atat.
|
Alte jocuri pe langa cele mentionate mai sus: Sa vina sa vina la razboi (cu turcii si cu noi) in care toti aveam nume de tari si teritorii marcate cu creta, pac-pac, lapte-gros.
Saream elastic, asta se mai practica si acum, cred, am vazut odata niste fetite care sareau la elastic si mi-am amintit cu nostalgie de anii '80. era nasol cand nu aveam elastic si foloseam un fir de canepa care era dureros un pic mai ales pentru picioarele celor care "tineau". Am fost soim al patriei si pionier, am fost in excursii cu clasa la Sibiu (gradina zoologica), la Hunedoara (Castelul Huniazilor si Sarmizegetusa). De practica agricola am scapat, pentru ca eram prea mica, Revolutia a venit cand eram in clasa a patra. Va mai amintiti guma aceea de mestecat ingrozitoare care se sfarama in gura? |
duceati la scoala sticle si borcane, maculatura si - a fost pt scurta vreme - chiar resturi de paine?
aveati fatza de banca? |
Originally Posted by halebardul:
Fatza de banca??? Adica huse? Eu n-am avut. |
Originally Posted by corinka:
shenkăl! da' ăsta era de fete. la faza aia nu sticle şi borcane nu prea am participat. duceam o hârtie la şcoală şi aveam planul făcut pentru tot detaşamentul pe un trimestru. ba într-un am făcut planul la toată şcoala. |
mirosul inecacios de motorina din clasa la inceputul anului scolar
|
Cand ma duceam in sandale imi murdaream mereu ciorapii de la motorina.
|
Adunarea in careul din fata scolii in fiecare dimineata la 6 sau 7, indiferent de vreme. Intonarea imnului. Intrarea pe grupe. Controlul matricolelor.
|
All times are GMT +2. The time now is 15:55. |