![]() |
3d-ul subtitrat e mult mai scump
Ice Age 3 o sa fie singura animatie 3D subtitrata de anu' asta |
Pe mine nu ma deranjeaza neaparat vocile, ci traducerile de cele mai multe ori tampite pe care le-am observat in subtitrarile de la cinema. Si imi inchipui ca aceeasi oameni se ocupa si de tradus desenele animate.
|
Pixar au ridicat stacheta atat de sus incat nici macar ei n-o mai pot depasi. Pentru alti creatori acest film ar fi opera vietii dar in "discografia" Pixies :P "Up" e doar un film bun si atat. E mai sarac in idei, mai previzibil si mai putin efervescent decat Toy Story, Finding Nemo sau Ratatouille.
nota: 8 / 10 (bun, merita vazut) |
eu l-am vazut la cityplex subtitrat. dar mi-as fi dorit sa-l aud pe rebengiuc. oricum dublajele filmelor au inceput sa fie din ce in ce mai bune, asa ca eu nu fug de ele.
|
.
Pauline Kael pe 17 Iunie 2009 22:11 Nota 20 So glad ca America nu si-a pierdut talentul.Am lacrimat,am ras,am zambit duios,mi-a placut la nebunie.F sensibil si de bon gout.Microspoiler:chiar s-a inventat zgarda din aia pt catzei,dar nu atat de performanta.Plin de fantezie,dar cu morala: nimic nu ramane in urma-ne decat dragostea,le savoir vivre.Recomand,si e de revazut la varsta a treia cu nepotii:) (varianta originala,of course,nedublata.pt pustii care nu stiu engleza,merge varianta dublata,nu-i subestimati,inteleg povestea). |
Originally Posted by Chambord:
perfect de acord. Cel mai bun moment este chiar povestea de la inceput (viata familiei Fredricksen, pana la moartea ei), foarte tushanta. |
Total de acord cu parerea lui Chambord.
L-am vazut si eu la cinema, in 3D (pentru prima data), in romana si mi-a placut. Dar nu atat de mult. Ma asteptam la un mesaj mai profund si la o poveste ceva mai complexa. A fost, asa cum s-a spus, previzbil. Dupa mine nu ar merita sa castige Oscarul ci as fi preferat sa o castige Coraline, asta daca nu mai vad vreo animatie reusita pana la nominalizari. |
Din când în când mai simt nevoia de una bucată desene animate. Aşa că de data asta s-a nimerit să fie Up. Nu ştiam nimic despre el înainte de a-l vedea… de asta nu aveam niciun fel de aşteptări. Nu l-am văzut în varianta 3D.
Ne este prezentat visul unui bătrânel acru şi ceea ce face pentru a şi-l îndeplini. Este un lucru pe care şi l-a dorit toată viaţa, dar nu a reuşit să îl ducă la bun sfârşit. Anume să ajungă într-un loc uitat din America de Sud. Acum, pentru că nu mai are nimic de pierdut încearcă să şi-l îndeplinească. Trecând prin o mulţime de aventuri alături de un copilaş, va descoperi că înăuntrul lui este încă un copil. Mi-a plăcut mult secvenţa cu baloanele, mi-am amintit cât de mult îmi plac baloanele portocalii. [şi eu vreau!!! :D ] Mesajul în sine este chiar drăguţ şi potrivit pentru copii. Au fost şi câteva momente sau chiar replici amuzante ce m-au făcut să râd. Vocile actorilor sunt impecabile, iar din punct de vedere grafic nu ştiu ce aş putea spune, doar e vorba de Pixar. Consider că merită să fie văzut într-o după-masă în care vrei să leneveşti. |
Spoiler...B-)
|
Care spoiler, maître?
De unde spoiler, cum spoiler, când spoiler? Mu e spoiler. |
[quote=vave]
Ne este prezentat visul unui bătrânel acru şi ceea ce face pentru a şi-l îndeplini. Este un lucru pe care şi l-a dorit toată viaţa, dar nu a reuşit să îl ducă la bun sfârşit. Anume să ajungă într-un loc uitat din America de Sud. Acum, pentru că nu mai are nimic de pierdut încearcă să şi-l îndeplinească. Trecând prin o mulţime de aventuri alături de un copilaş, va descoperi că înăuntrul lui este încă un copil. [quote] uite spoiler... iar aia cu "ne este prezentat" zici ca e scoasa de la clasa a V-a. si tu ce te bagi? vave n-are cum sa se supere pe mine. zic eu. ;) |
Nu mă supăr, jupâne Floyd. Dar asta nu înseamnă că nu am cum. :P
|
Spoiler înseamnä CU TOTUL ALTCEVA.
Se referä la divulgarea finalului (sau, în orice caz, a unui element important si nepreväzut de pe parcurs) - nicidecum la PREMISELE POVESTII - care pot fi dezväluite färä probleme. Faptele mentionate de Vave fac parte, toate, din setup. Nici Vave nici eu nu ne supäräm, dar dacä nu stii ce-i aia "spoiler", întreabä înainte sä te repezi. |
De acord ca asta e definitia clasica.
iar faptele or face parte din setup, dar eu cred ca ideea de spoiler trebuie abordata prin prisma criteriului..."daca tu spui ceva ce eu n-as vrea sa aflu acum, pentru ca as vrea sa vad filmul fara sa desconspiri tu" inseamna ca ce faci tu e spoiler... |
Bun, fä-ti un tricou si scrie-ti pe piept: "Popor, ia atentiune! Eu n-as vrea sä aflu acum [puncte-puncte], deci vä rog sä nu deconspirati nimic din toate astea, prin locurile unde s-ar putea ca eu sä citesc/aud! Miersî!"
|
l-am vazut si eu acum 1/4 ora. :D (adica fatza mea de acum)
|
Welcome home, Goldie! :x
(Oh, there is no such place like home!) Zi empresii. |
Pai ce sa mai spun, ca ati spus voi mai bine. Mi-a placut mai putin confruntarea efectiva de la sfarsit, parca prea previzibila. Fata de prima parte care este spontana si surprinzatoare, ulimul sfert e mai conventional. dar oricum am ramas cu un sambet tamp pana acum. :D In franceza batranelul e dublat de Aznavour. alegere foarte potrivita.
|
Intr-adevär, splendidä alegere!!!
In original, era Ed Asner - îl mai stii? |
Originally Posted by Pitbull:
|
All times are GMT +2. The time now is 16:16. |