Cinemagia Forum

Cinemagia Forum (https://www.cinemagia.ro/forum/index.php)
-   Cafenea (https://www.cinemagia.ro/forum/forumdisplay.php?f=233)
-   -   Cultura Istorica: sa vorbim despre civilizatii, razboaie, natiuni, culturi (https://www.cinemagia.ro/forum/showthread.php?t=95642)

klein 08 Jun 2009 13:41

Originally Posted by illotempore2002:

pai banuiam eu.....da' de ce atacam la sud de Dunare, adica pt ce?
Klein, tu ai facut / faci Istorie, nu, paraca asa-mi amintesc?

simplu, pt ca cei de la sud erau mai bogati, mai civilizati si fiindca dacii, saraci lipiti si pofticiosi voiau si ei cate ceva. niste barbari ce sa mai discutam. se pare ca getii erau f razboinici. N-aveau ei timp de cultura. :)

miercuri 08 Jun 2009 14:16

miercuri, poate ne dai niste nume ceva, scriitori, imparati, politicieni, etc?

ohoho
Petru cel Mare al Rusiei si apoi Ecaterina cea Mare, Ludovic XVI si Marie Antoinette, George Washington si Benjamin Franklin
Bach si Mozart, Diderot si Rousseau, Voltaire, Jonathan Swift, Henry Fielding, William Blake, Casanova :D
e un secol foarte eventful.

Alex Leo Serban 08 Jun 2009 18:46

... louis quinze, plutot? B-)

ps n-am timp sa citesc ce-a scris illo mai dvrm - care era ideea, k sec. 18 duce lipsa de personalitati?? looool! probabil de aia i se zice 'secolul luminilor' =))
imi permit sa mai adaug: friedrich cel mare (protectorul lui voltaire), kant, goethe-schiller-lessing, marchizu de sade, dr samuel johnson, laplace, lavoisier, coleridge, cagliostro...
este secolul meu preferat! :P

illotempore2002 09 Jun 2009 08:57

Judex, hai sa mutam offtopicurile in alta parte. Chiar ma intereseaza sa dezvoltam acest topic de istorie si vad ca cei 4 useri care au postat aici sunt si ei interesati.

Cinemania 09 Jun 2009 08:59

civilizatii, razboaie, natiuni, culturi....

balacariti-va in topicurile deschise pt asa ceva

Cinemania 09 Jun 2009 09:00

Judex, hai sa mutam offtopicurile in alta parte. Chiar ma intereseaza sa dezvoltam acest topic de istorie si vad ca cei 4 useri care au postat aici sunt si ei interesati.

le-am sters

illotempore2002 09 Jun 2009 09:02

splendid,
iti multumesc mult.

klein 09 Jun 2009 09:33

eu cred ca ar fi trebuit lasate si dicutiile off. fac parte din istoria topicului, a forumlui. indica o anumita stare de spirit, pana la urma e si asta o forma de cultura, o nanocultura.

illotempore2002 09 Jun 2009 09:36

eu zic sa ne intoarcem odata la subiect. sau iti place si tie scandalul? X(

revin su discutia ontopic.

illotempore2002 10 Jun 2009 00:21

voi stiati ca septentrional inseamna nordic?
citesc intr-o carte de istorie: Germania septentrionala.....popoarele septentrionale.....
:-B

(bineinteles, ma astept ca cineva anume sa vina sa spuna: OMG, adica ... nu stii ce inseamna septentrional?)

ce razboi din istoria lumii v-a fascinat / va fascineaza?
pe mine luptele de la inceputurile imperiului arab, luptele lui Mohamed, cand se naste practic islamismul.

raptor 10 Jun 2009 00:37

Historia de gentibus septentrionalibus
OMG, adica ... stii ce inseamna septentrional?

illotempore2002 10 Jun 2009 00:48

ei, ce va spuneam...

p.s. stiti vreun forum de istorie?
I really need it.

raptor 10 Jun 2009 00:49

Ai toate cele 3 volumele?

illotempore2002 10 Jun 2009 00:53

nu citesc aceasta Historia a popoarelor nordice pe care ai mentionat-o tu, citesc o carte despre civilizatiile europei vechi(celtii, grecii, elenii, romanii, etc).

Deci sunt 3 volume numai despre tarile nordice (e vorba de tarile nordice europene?).

klein 10 Jun 2009 00:56

voi stiati ca septentrional inseamna nordic?
citesc intr-o carte de istorie: Germania septentrionala.....popoarele septentrionale.....
:-B

(bineinteles, ma astept ca cineva anume sa vina sa spuna: OMG, adica ... nu stii ce inseamna septentrional?)

ce razboi din istoria lumii v-a fascinat / va fascineaza?
pe mine luptele de la inceputurile imperiului arab, luptele lui Mohamed, cand se naste practic islamismul.

pe mine razboaiele romanilor cu cartaginezii. Foarte spectaculoase. cinematografice. Am tinut cand cu romanii cand cu cartaginezii, cand cu scipion cand cu hannibal, dar m-a enervat ca romanii au distrus orasul din temelii si o data cu el o civilizatie

illotempore2002 10 Jun 2009 00:59

eu in liceu amfost putin indragostita de Hannibal....si de elefantii lui cu care a trecut Alpii :x
si-mi mai placea de el ca era aspru, temperamental si coleric :"> foarte vajnic

raptor 10 Jun 2009 01:01

o eroare umana, pardon. si apoi da.
http://en.wikipedia.org/wiki/A_Descr...rthern_Peoples
penca e la moda sa dai linkuri

illotempore2002 10 Jun 2009 01:08

la ce eroare umana te referi? si apoi da, ce?
intrucat pana acu' nu ne-am mai conversat nu iti cunosc inca stilul de a (te) comunica si....nu-nteleg ce vrei sa zici :D

eu urasc link-urile....ni se atrofiaza simtul explicarii si al povestirii....

l.e. te referi la eroarea umana a distrugerii cartagineze de care vb Klein?

raptor 10 Jun 2009 01:20

am identificat gresit titlul cartii, tu ziceai de ceva literatura eu am crezut ca e vorba de alta, septentrionalibuse cuvantul de legatura.
historia de gentibus septentrionalibus. da, cuprinde toate popoarele nordice
in loc de link, originalul e de la 1500, iard din editia pe care o am eu lipseste volumul al 3-lea, pe care nu l-am citit si pe care mi-e aproape imposibil sa il cumpar de pe net. asa ca atunci cind am auzit "septealealaea" m-am cacat pe mine gandindu-ma ca e cineva in romania care paote ila re si paote ar fi dispus/a sa il vinda si toooot asa...

razboaie? pfai, pai stii unde ajung oamenii belicosi? biblia zice ca in iad.
ciopartelile alea de prin evul mediua au fost toate palpitante, dar nici cele de dinainte si nici cele de ami apoi nu sunt de lepadat, indiferent de tabere. totul s-a dus insa dracului de cind cu ciuperca.. bum-bum, masinute, avioane. (:|
bai, am imbatranitt:(( nu mai pot scrie ca altadata

illotempore2002 10 Jun 2009 01:20

nu ziceam de literatura, ziceam de o carte de istorie
:)

deci stai putin: cartile despre care vbesti tu sunt in latina?
citesti carti in latina?
congrats!

bine ca ai pomenit de evul mediu. Vroiam sa va intreb: de ce exista atat de putine resurse, informatii, docomente din perioada aceea? Pt ca e considerata o gaura neagra a istoriei....putine lucruri se stiu de atunci.....dar de ce?

p.s. scrii foarte bine adica se vede ca esti pasionat/a (?) si implicata, ai ritm in ceea ce spui, si multe idei.

All times are GMT +2. The time now is 16:50.