![]() |
In Cluj nu s-a simtit nimic.
Oare nu ziceau unii acum cateva seri la OTV ca va fi cutremur? Nu batranelul ala care a dat pana acum cateva alarme false? Ha! De data asta a nimerit-o. Ce-o sa se mai bata acum cu pumnii-n piept! :D |
asta cu 'va fi cutremur' e f comica: la noi vor fi intotdeauna cutremurE, pt k e zona seismica.
ce ma enerveaza pe mine este k, daca te uiti pe comunicatele de presa, vei vedea invariabil aceeasi kestie: cutremurul a avut 5,3 in zona vrancea (l-am nimerit la 'fix', eu am estimat aici la 5 :) ), iar in bucuresti a avut '4 GRADE PE SCALA MERCALLI'... hello, dc imi dati acu pe scala mercalli?! dc nu tot pe richter?? senzatia e k vor sa-ti ascunda ceva :-S - altfel, it doesn't make sense... |
m-am uitat adineaori pe scala mercalli (astia-i zic 'scara'; whatever) & NU SE POTRIVESTE!
pt gradul 4 (= 'moderat') este indicat un richter de (tot) 4 grade... pt 5,3 pe scara richter ar corespunde un mercalli de 6 grade (= 'puternic')! deci, din 2, una: ori nu a fost de 5,3 richter, ori nu a avut 4 mercalli :| |
The intensity of the earthquakes is valued according to the Richter scale (Charles Francis Richter 26/4/1900 - 30/9/1985) or the modified Mercalli scale (Giuseppe Mercalli 21/5/1850 - 19/3/1914). The first scale furnishes an evaluation (magnitude) of the quantity of freed energy, while the seconds scale assigns a degree to the effects on the environment.
http://www.themeter.net/sism_e.htm |
Dintre mine, caine si proumbei, doar eu am simtit cutremurul. Cainele avea o scuza: dormea. :D
|
Diva a fost calmä. S-a ridicat, s-a uitat nedumeritä si cam speriatä în jur, si a venit la mine.
|
Originally Posted by keepwalking:
Din cauza tensiunilor create intre oameni ,scoarta terestra nu ne mai suporta,acumuland acea tensiune,si pamantul ne-ar inghiti cu drag.:-* >:) |
Originally Posted by Pauline Kael:
oare citeste Cinemagia? |
N-am simtit nimic desi s-a intamplat cu cateva minute inainte sa parasesc Bucurestiul. Nimic nu ma mai misca :|
|
Cred ca de aia s-a cutremurat pamantul!
Nu trebuia sa pleci din Bucuresti! :) |
Erectia ...(wow):"> cine e la tine in avatar Boc in Charlie si fabrica de ciocolata?=))
|
Originally Posted by halebardul:
|
Pe masura ce imbatranesc, constat, devin mai norocos. Pe-asta l-am prins in apartament si nu in lift. Poate o sa am noroc, cum ar spune woodie allen, si pe urmatorul o sa-l prind mort deja.
Si mai e o chestie: ati observat ca nimeni nu se prinde ca e cutremur? Ma refer la fazele preliminare. Cata duioasa inconstienta pluteste peste lume, nest ce pas? Incepe zgaltaiala si toti "cutremuratii" au impresia ca cineva misca biroul, scaunul, masina, etc. Cate sanse sunt - intreb- ca cineva sa miste inopinant ( si de ce? ) un dulap, un scaun... Inchipuiti-va, acesti oameni voteaza ! -: ) ) ) |
Da' cutremuru' de-acum, l-ati simtit...?
La 10:48, dupä ceasul meu. |
Da, a fost super, m-a leganat, mai vreau
|
La hangoveru' din dimineata asta, fix de-un legänat din-ästa aveam nevoie!
|
Am simtit eu ceva in pat dar am crezut ca mi se pare:))
|
eu eram cu curu' pe un birou :D
|
Eram pe strada la ora 10:48, dar n-am simtit nimic. (:|
|
nope..eram in trafic :) la naiba :))
|
All times are GMT +2. The time now is 18:14. |