Cinemagia Forum

Cinemagia Forum (https://www.cinemagia.ro/forum/index.php)
-   Cinematografia romaneasca (https://www.cinemagia.ro/forum/forumdisplay.php?f=229)
-   -   Scolile de film din Romania (https://www.cinemagia.ro/forum/showthread.php?t=95361)

Pauline Kael 13 Aug 2008 09:46

Ciudat cum mentalitatea romaneasca distruge si lucruri de bun-simt.Parca se voia un topic in care sa cinstiti memoria unui om mare,un artist,nu sa balacariti alte nume(chestie absolut dizgratioasa pt publicul larg).Nu stiu ce frustrari se ascund sub asta,dar nu mi se pare inaltator sa ii ingropi sau manjesti pe altii.Lucian Pintilie a fost un nume in cinema si este reprezentativ,nu cred ca a fost torturat sau omorat nimeni,pt ca i-a vandut el.Vanatoare de vrajitoare pe principiul "Iubesc tradarea dar ii urasc pe tradatori".
Urat topic si incepuse bine.Mi-amintesc ca am vazut la tv premiile UNITER in anii trecuti si invitati au fost Fanny Ardant si Gerard Depardieu(bineinteles ca presupun ca si Caramitru si toti au fost niste vanzatori de tara).Si acesti mari actori francezi,europeni erau fascinati de cata bucurie,cata complicitate si dragoste exista intre actorii romani(artisti),atunci.Dar se vede treaba ca peste tot e ca la circ.

mafalda 13 Aug 2008 11:30

Au am deschis acest topic cu intentia sa vorbim despre profesorii din IATC, UNATC, si pentru cei care merita laudati dar si pentru cei care au patat imaginea acestei institutii. De ce sa nu stie lumea cine merita respectat si cine merita scuipat?
In alta ordine de idei, un respect deosebit merita profesorul SERGIU DAN POP. Destinul acestui profesor e demn de mentionat. Absolvent al conservatoarelor de muzica din Cluj si Bucuresti, specializarile canto si regie opera, a fost profesor la IATC de tehnica vocala si asistent la catedra de actorie. A facut un doctorat in arta actorului la Institutul Nemirovici Dancenko din Moscova si a fost profesor de actorie la Institutul de Arta Dramatica Schiukin tot din Moscova. Vrand sa se intoarca la IATC tot ca profesor de actorie, este sapat ce multi "pedagogi" care nu au ce cauta in universitatea aia printre care si Gelu Colceag (actualul rector). Si uite asa, UNATC pierde un pedagog de mare valoare, din cauza unor nulitati cu ifose da mari magistri! :huh:

Pauline Kael 13 Aug 2008 11:34

mafalda a scris:

Quote:

De ce sa nu stie lumea cine merita respectat si cine merita scuipat?

Scuipatul se poarta in mahalale din cate stiu.Si cine sunt aceia care ii leaga pe unii la stalpul infamiei?Cine are dreptul sa arunce cu resturi,sa huleasca?
Nu cred ca e necesar.

marx 13 Aug 2008 12:27

draga P K, infamie este sa ai ca nick numele unei renumite criticarese de film, tu fiind cel mult o consumatoare de film cu impresii vagi despre ceea ce vezi, iti lipseste kine-esenta care sa te apropie de un act critic. de ce ai ales sa patezi un astfel de nume?

iar, daca n-ai inteles, acest topic este dedicat unor plusuri si minusuri din lumea universitara a teatrului si filmului (mai putin Pintilie, care pe langa caracterul sau meschin mai are si o filmografie controversata).

Pauline Kael 13 Aug 2008 12:40

Originally Posted by marx:

draga P K, infamie este sa ai ca nick numele unei renumite criticarese de film, tu fiind cel mult o consumatoare de film cu impresii vagi despre ceea ce vezi, iti lipseste kine-esenta care sa te apropie de un act critic. de ce ai ales sa patezi un astfel de nume?

iar, daca n-ai inteles, acest topic este dedicat unor plusuri si minusuri din lumea universitara a teatrului si filmului (mai putin Pintilie, care pe langa caracterul sau meschin mai are si o filmografie controversata).

Draga Marx,cred ca ai probleme.Prima data m-ai injurat la propriu pe topicul meu despre arte,fara sa te cunosc,dovedind o agresivitate suspecta pt un om care profesional ar trebui sa stea bine cu nervii,acum incepi cu chestii din astea minore cum ar fi nickul meu.Eu ce sa spun ca esti megaloman ca Marx sau ca jonglezi cu mintile oamenilor ,profesional vorbind ,ca fratii Marx..
Bineinteles ca tu te crezi critic de film dar nu esti,si imi aduc aminte (citind pe forum)cat de mult ai profitat de sensibilitatea lui Alex Leo Serban(care chiar stie ce e acela un film,dar se implica atunci cand e cazul) ca sa-l jignesti-scarbesti-izgonesti,etalandu-ti propriile frustrari,slabiciuni.Esti culmea,Pauline Kael nu era mare critic,e recunoscuta pt subiectivismul si vulgaritatea cu care trata multe filme bune.Cand am zis eu ca ma pretind critic? Potriveste-ti ochelarii bine pe nas,scarpina-te in barbisonul freudian si vezi.Tu patezi numele lui Marx daca folosesti nickul asta? Puritanule.
N-o sa fi nici la degetul mic de la piciorul lui Pintilie,iar daca ai de gand sa faci spume in continuare,da-i bataie,nu-ti raspund ca n-am timp.Tristule.De ce nu scrii injuriile si concupiscentele pe forumul ala gol al lui punctfilm?Sau ai de gand sa bestelesti aici tot ce-ti pica in cale,regizori,critici,profesori universitari?Distractie placuta.

marx 13 Aug 2008 13:01

Originally Posted by Pauline Kael:

Draga Marx,cred ca ai probleme.Prima data m-ai injurat la propriu pe topicul meu despre arte,fara sa te cunosc,dovedind o agresivitate suspecta pt un om care profesional ar trebui sa stea bine cu nervii,acum incepi cu chestii din astea minore cum ar fi nickul meu.Eu ce sa spun ca esti megaloman ca Marx sau ca jonglezi cu mintile oamenilor ,profesional vorbind ,ca fratii Marx..
Bineinteles ca tu te crezi critic de film dar nu esti,si imi aduc aminte (citind pe forum)cat de mult ai profitat de sensibilitatea lui Alex Leo Serban(care chiar stie ce e acela un film,dar se implica atunci cand e cazul) ca sa-l jignesti-scarbesti-izgonesti,etalandu-ti propriile frustrari,slabiciuni.Esti culmea,Pauline Kael nu era mare critic,e recunoscuta pt subiectivismul si vulgaritatea cu care trata multe filme bune.Cand am zis eu ca ma pretind critic? Potriveste-ti ochelarii bine pe nas,scarpina-te in barbisonul freudian si vezi.Tu patezi numele lui Marx daca folosesti nickul asta? Puritanule.
N-o sa fi nici la degetul mic de la piciorul lui Pintilie,iar daca ai de gand sa faci spume in continuare,da-i bataie,nu-ti raspund ca n-am timp.Tristule.De ce nu scrii injuriile si concupiscentele pe forumul ala gol al lui punctfilm?Sau ai de gand sa bestelesti aici tot ce-ti pica in cale,regizori,critici,profesori universitari?Distractie placuta.

draga, nu te mai zdruncina degeaba:

1. despre adevarata Pauline Kael am spus ca e "renumita", nu "mare", deci nici sa citesti nu stii.

2. punctfilm este un proiect pe care l-am sustinut 2 ani impreuna cu nume cunoscute din lumea filmului sau a criticii de film, iar forumul este inkis de ceva timp, asa ca posibilitatea ta de-ati deversa ineptiile era obliterata inainte de-a cunoaste tu acest site.

3. marx e un nume banal, care poate spune multe sau nimic.

4. daca als e sensibil la 50 de ani, oare cum era la varsta mea?! despre filme poate vorbi oricine dotat cu ratiune si cultura vizuala, asa ca nu sunt impresionat de fanfaronadele unui batran imberb cu pretentii elitiste.

5. iar despre Pintilie, au spus altii mai mult, eu am facut doar sa reproduc. cred ca scandalul Pintilie vs. Puiu & Radulescu ti-e cunoscut, asa ca nu vad ce te inflamezi pe un asemenea subiect.

6. reactia ta denota unele aspecte patologice. cred ca e cazul sa incerci sa-ti rezolvi problemele personale in intimitate, nu pe un forum public.

Pauline Kael 13 Aug 2008 13:18

[[quote]quote="marx"]
Originally Posted by Pauline Kael:

1. despre adevarata Pauline Kael am spus ca e "renumita", nu "mare", deci nici sa citesti nu stii.

2. punctfilm este un proiect pe care l-am sustinut 2 ani impreuna cu nume cunoscute din lumea filmului sau a criticii de film, iar forumul este inkis de ceva timp, asa ca posibilitatea ta de-ati deversa ineptiile era obliterata inainte de-a cunoaste tu acest site.

3. marx e un nume banal, care poate spune multe sau nimic.

4. daca als e sensibil la 50 de ani, oare cum era la varsta mea?! despre filme poate vorbi oricine dotat cu ratiune si cultura vizuala, asa ca nu sunt impresionat de fanfaronadele unui batran imberb cu pretentii elitiste.

5. iar despre Pintilie, au spus altii mai mult, eu am facut doar sa reproduc. cred ca scandalul Pintilie vs. Puiu & Radulescu ti-e cunoscut, asa ca nu vad ce te inflamezi pe un asemenea subiect.

6. reactia ta denota unele aspecte patologice. cred ca e cazul sa incerci sa-ti rezolvi problemele personale in intimitate, nu pe un forum public.[/quote!.]

1.Nu te dezminti,esti aceeasi tzatza care crede ca discutiile se rezuma la jigniri si maruntisuri.
2.Singurul lucru bun la acel site e ca se puteau posta fotografii mari,in rest e jalnic,un fel de cinefan2 cu latraturi la luna.
3.Esti banal si nu spui nimic.
4.Ai aproape 50,sau esti trecut de 40.Oricum arati de 70(oamenii hidosi sunt si rai asa in compensare,sunt vesnic respinsi si libidinosi) si gandesti ca la 5.Si acum il jignesti si ii patezi numele,in lipsa lui,ma refer la ALS de la care ai avea de invatat: sa iei totul si cu umor ,dar la tine e tarziu.
5.Spre deosebire de tine,care esti un monument de calmitate,complezenta si toleranta mie nu-mi plac scandalurile.Daca tie iti plac n-am decat sa presupun ca in saloanele cu cuiburi de cuci,iti placea sa provoci scandalurile,sa o incasezi si pe urma sa iti faci tot tu injectii.Poate asa nimereai si un orgasm intelectual.
6.Esti lugubru,eu nu vb decat despre filme pe forum,tu in schimb te-ai injurat destul cu userii si cu criticii care mai ramasesera pe aici.
Nu am probleme decat stressul cotidian,acel borderline din adolescenta e cam 75% specific femeilor.(dupa cum vezi sunt destul de transparenta si nu lovesc josnic sub centura,etc)In schimb matale ai sigur probleme mai grave de-atat.Am mai auzit de doctori care au avut bunul simt sa se interneze singuri.In loc sa-i nenoroceasca pe altii.
No respect.

mafalda 13 Aug 2008 13:30

Va rog frumos!

Marx si Pauline
Va rog, nu va mai insultati ca nu de asta am deschis eu topicu' asta. Are alt scop! Multumesc!

Pauline Kael 13 Aug 2008 13:31

Marx,imi pare rau pt ce am scris mai sus,nu ma onoreaza.Nimic nu este adevarat,am scris la nervi.Ai tot respectul meu si s-a vrut totul o gluma, a fost " cu scenariu".Poate asa facem trafic :)
Te respect ca medic si ca fin degustator de filme.
Imi pare rau ca te-ai certat cu ALs si vreau sa va impacati.Acum poti scrie ce vrei,mi-am cerut scuze public,si chiar n-am timp sa stau f mult pe forum.

StefanDo 13 Aug 2008 14:10

ok, deci conflict aplanat

de bostan ce stiti, cum e ca profesoara?

pe mine m-a socat la Si totul era nimic..., cand, desi era absolut evident ca sunetul si imaginea nu erau sincronizate, ea sustinea vehement ca filmul n-are nicio problema de acest gen :D

mafalda 13 Aug 2008 14:29

ptr. Di Stefano

Filmul "Si totul era nimic" nu e alui Zizi Bostan ci a lui Cristina Nichitus!
Intr-adevar filmul este un nimic, adica un mare FAS! Cred ca orice student de la UNATC face un film mai bun decat al doamnei "profesoare" Nichitus alt "pedagog" care a nimerit din gresala in UNATC. Ce sa-i invete Nichitus pe studenti cand nu stie meserie nici pentru ea?
A mai facut cu 16 ani inainte filmul "Liliacul infloreste a doua oara" tot un FAS!
A facut si un documentar dupa revolutie: "Doamna cu trandafiri" (dupa jurnalul Marthei Bibescu" care e onorabil. Mai bine s-ar axa pe documentare.

Pitbull 13 Aug 2008 14:32

Stefan se referea la conferinta de presä, unde Nichituta si-o adusese pe Bostanca-ca "backup".

* * *

Bostan e o MARE si CELEBRA profesoarä.

- Afinitäti psihologice de mare acuitate. E incapabilä sä pätrundä, sä înteleagä, sä cunoascä personalitatea studentului. Comunicä mecanic, stereotip, superficial.

- Obiectivitate blindatä. Se îndrägosteste (pedagogic!) de câte un student, si-l laudä desäntat, îl ajutä exagerat, pe fatä, în detrimentul celorlalti. Sau, dacä nu-i place o replicä scäpatä de un student (Octav Brânzei: "Doamnä, da' de ce-a rämas Tarkovski în sträinätate?"), îl dispretuieste public, îi sapä filmele de examen, îl picä în sesiune...

- Super-riguroasä. Nu are nici brumä de schitä de intentie de sistem pedagogic. Povesteste chestii d-a valma, dupä cum vine vorba, se foloseste de exemple concrete disparate cu nemiluita, iar metoda ei centralä e directiva: "Fä cum îti zic eu, cä altfel iese prost."

- Eruditä. Vorbeste cu greseli gramaticale si scrie cu greseli de ortografie.

- Intuitivä. Exaltatä când ar trebui sä fie analiticä, si cinicä unde ar trebui sä fie empaticä sau emotivä.

- O magistralä capacitate de analizä a filmlor. Ne punea "...Potemkin" în masa de montaj, si la fiecare cadru îl oprea si izbucnea: "Ei, da' de asta ce mai ziceti? :happy: DE UNDE LE SCOATE, DOMNULE??? :? :love: " Sau: "Ia hai sä-i numäräm fotogramele... 1, 2, 3, 4... Extraordinar! Cadrul ästa are doar NOUA FOTOGRAME!" :w00t: :love: La care eu: "Doamnä, sä nu uitäm cä asta e copie modernä, cu fotogramele dublate din douä-n douä - deci, ne rämân sase..." Ea: "Aää... da, da, sigur... :huh: trebuie sä tinem seama si de asta..."

- Un caracter - beton! Mincinoasä, ipocritä, slugarnicä-n sus, tiranicä-n jos. (In anul III, fäcusem un film plin de strâmbe la adresa lui Ceausescu - recunosc: transparente, simpliste, si nici filmul nu era mare brânzä, cä ne impusese ca scenarii niste piesulite insipide de Mazilu; era cam un film de nota 6-7. Ea, speriatä de bombe si revoltatä cä nu montasem cum îmi ordonase, a refuzat sä-mi aprobe copia standard, si a vrut sä mä pice. Comisia, în schimb, a spus cä filmul nu e în nici un caz de picat, se tine acceptabil, si dacä refac unele post-sincroane cam stridente, merge si la copie standard färä probleme. - Stiam asta fiindcä Nae Caranfil stätea cu cana lipitä de perete si-mi povestea ce discutau, iar unele fragmente le mai auzeam si eu, când se deschidea usa... - Dupä "dezbateri", Bostan a zis cä toatä comisia a insistat sä mä pice, dar pe ea, vezi-Doamne, n-o lasä inima, asa cä-mi dä totusi un cinci, de milä - si cä "de copie standard nici nu s-a adus vorba.")

- Un I.Q. astronomic: aproape 50.

- Comunistä.

mafalda 13 Aug 2008 14:52

Zisi Bostan

m. s.

Pitbull 13 Aug 2008 14:54

Et voil�*! :oops: :(( :sick:

sergiu puiu 13 Aug 2008 21:02

Pai hai sa-i luam la puricat pe toti.

http://193.203.205.239/index.html

CATEDRA REGIE DE FILM SI TV

1. PROF.UNIV. ELISABETA BOSTAN
2. PROF.UNIV.DR. CRISTINA NICHITUS
3. PROF.UNIV.DR. GHEORGHE BALASOIU
4. PROF.UNIV.DR. LAURENTIU DAMIAN
5. CONF.UNIV.DR. MARIUS SOPTEREAN
6. CONF.UNIV.DR. COPEL MOSCU
7. LECT.UNIV.DR. DINU TANASE
8. LECT.UNIV. DR. DOINA MAXIMILIAN
9. LECT.UNIV.DRD. OVIDIU GEORGESCU
10. LECT.UNIV. NAPOLEON HELMIS
11. ASIST.UNIV.DRD. IULIANA CONSTANTINESCU
12. ASIST.UNIV.DRD. DORU NITESCU
13. PREP.UNIV. GABRIEL SARBU
14. PREP.UNIV. CORNEL PORUMBOIU
15. PREP.UNIV. TEODORA ALEXANDRU

mafalda 14 Aug 2008 10:08

Anul trecut ma batea gandul sa ma inscriu la doctorat la Film. Dupa ce i-am propus subiectul si i-am dat si bibliografia corespunzatoare, Cristina Nichitus s-a oferit sa-mi coordoneze teza de doctorat dar mi-a pretins o spaga substantiala. Adica voia sa-mi vanda un loc scos la doctorat (finantat cu bursa de la stat) de UNATC! :shock:
Asa se ocupa locurile la doctorat in UNATC!

Pitbull 14 Aug 2008 13:41

:? De ce nu mä mir...? ;)

StefanDo 14 Aug 2008 13:53

cat ti-a cerut?

marx 14 Aug 2008 14:03

Originally Posted by sergiu puiu:

14. PREP.UNIV. CORNEL PORUMBOIU

lista asta e veke de cel putin 1 an. Porumboiu s-a autoexilat din UNATC din toamna trecuta.

mafalda 15 Aug 2008 08:32

pentru Stefano

Mi-a cerut 2000 de Euro.
Nu stiu daca era o afacere, avand in vedere ca daca vrei sa faci doctoratul fara bursa, adica pe un loc cu plata, acum te costa 4000 de euro!
M-a luat prin surprindere ca daca stiam imi luam reportofonul cu mine si o inregistram.
Culmea e ca eu nu am avut atatia bani sa-i dau si subiectul pe care i l-am propus eu l-a dat altui doctorand de al ei!

All times are GMT +2. The time now is 17:41.