Cinemagia Forum

Cinemagia Forum (https://www.cinemagia.ro/forum/index.php)
-   Film in general (https://www.cinemagia.ro/forum/forumdisplay.php?f=227)
-   -   Filme biografice preferate (https://www.cinemagia.ro/forum/showthread.php?t=95302)

Chambord 06 Apr 2009 12:36

Originally Posted by razi:

Control a lu Anton Corbijn - Ian Curtis de la joy divison si ca tot veni vb 24 hour party people ca-s multi pe acolo si last days a lu van sant desi nu e recomandare ca nu l-am vazut inca

din Last Days am vazut doar o secventa pe youtube si deja a sarit multe locuri in fata in lista cu filme de cautat, pt mine ... daca v-au placut paranoid park, elephant sau gerry , atunci last days e un Must see ! Minimalism at its very best. Bine, e mai mult pt cei care pot sa stea macar 5 minute sa priveasca un munte sau o floare pe un camp si simt ceva facand asta. Pt ceilalti nu recomand, se vor plictisi teribil.

corinka 06 Apr 2009 13:55

A mentionat cineva The Elephant Man al lui David Lynch?

Chambord 06 Apr 2009 15:23

Originally Posted by corinka:

oh dear mama :shock: mi s-a parut unwatchable. de fapt eu n-am rezistat nici la Eraserhead chit ca sunt interesat de avangarda si experimentalism.

razi 06 Apr 2009 17:46

ciudat elephant manu e poate cel mai cuminte film a lu lynch ca na era constrans de datele biografice, totusi e un film frumos

europe_east 06 Apr 2009 18:05

demult vreau sa vad Che, dar n-am apucat... anyone?

larinho80 07 Apr 2009 08:06

ciudat elephant manu e poate cel mai cuminte film a lu lynch ca na era constrans de datele biografice, totusi e un film frumos

Straight story e totusi cel mai cuminte film de David Lynch :)

Chambord 07 Apr 2009 09:16

ok, nu e unwatchable, am exagerat, dar totusi cat de frumos sau ne-frumos, e greu de vazut daca nu ai starea necesara.

Chambord 07 Apr 2009 09:17

Originally Posted by larinho80:

Straight story e totusi cel mai cuminte film de David Lynch :)

just

miercuri 07 Apr 2009 13:37

Originally Posted by Chambord:

din Last Days am vazut doar o secventa pe youtube si deja a sarit multe locuri in fata in lista cu filme de cautat, pt mine ... daca v-au placut paranoid park, elephant sau gerry , atunci last days e un Must see ! Minimalism at its very best. Bine, e mai mult pt cei care pot sa stea macar 5 minute sa priveasca un munte sau o floare pe un camp si simt ceva facand asta. Pt ceilalti nu recomand, se vor plictisi teribil.

Gus Van Sant e in stare sa aduca minimalism at its very best, dar Last Days e departe de a fi Gus Van Sant at his very best. E un film cam..made of fail asa, pur si simplu esuat. Si mai e si cu nesuferitul de Michael Pitt, dar aici e probelma mea personala :p

corinka 07 Apr 2009 17:25

Amadeus. :love:

razi 07 Apr 2009 19:47

scuzati am uitat de straight story pare atat de nelynchian incat am si uitat ca e de el.

Pitbull 09 Apr 2009 15:13

Amadeus. :love:

Idem la fel.
(Desi e biografic doar în subsidiar - ba chiar, mai mult decât "romantat": bate în fictiv ; e un film despre conditia geniului - si despre mântuire.)

A, si:
Originally Posted by Chambord:

oh dear mama :shock: mi s-a parut unwatchable. de fapt eu n-am rezistat nici la Eraserhead chit ca sunt interesat de avangarda si experimentalism.

http://www.cinemagia.ro/forum/showth...58#post1445658

Chambord 10 Apr 2009 10:39

@Pitbull: thanks 4 the tip. ar trebui sa-l revad si eu intr-o zi.

StefanDo 10 Apr 2009 17:06

eu vreau sa revad Gandhi
citesc "Indian Summer" (care va fi ecranizata in curand) si mi-a adus aminte de film

corinka 11 Apr 2009 11:17

Cautand pe you tube am ajuns la Zorba The Greek si mi-am amintit cu drag de Anthony Quinn in Stradivarius.

redmen 11 Apr 2009 12:37

"Ragging Bull" & "GoodFellas".

corinka 15 Apr 2009 18:52

Coal miner's daughter, despre Loretta Lynn, care este si coscenarista acestui film. Oscarul lui Sissy Spacek.

O piesa controversata a Lorettei:
http://www.youtube.com/watch?v=JdBaMLxrkU8

razi 15 Apr 2009 21:31

factory girl - despre edie sedgwick

illotempore2002 16 Apr 2009 00:54

factory girl - despre edie sedgwick

foarte frumos Factory Girl, foarte frumoasa ea, dar cam distrusa si destul de gratuit si stupid distrusa......dar filmul e tare prin prisma generatiei pe care o oglindeste, a artei la momentul acela si prin cinismul acela crud, ingrozitor....ce m-a intrigat pe mine intotdeauna a fost cum de ajung sa fie venerate niste modele negative. cum e chiar cazul Edie, care nu a facut nimic in viata ei decat sa se drogheze si sa faca shopping....ok, ca a jucat in niste filme, cool, dar activitatea era aceeasi - droguri si haine misto in fata unei camere de filmat.....a vazut cineva vreun film cu ea?

redmen 16 Apr 2009 01:03

Se gasesc pe youtube filmele lu` Warhol in care a jucat si ea.

All times are GMT +2. The time now is 21:43.