![]() |
legat de "secventa" eram foarte sigur ca te referi la scena cu pestele :)
|
Originally Posted by Cinemania:
Dap, in mod regretabil ma vad nevoit sa fiu de acord cu Dl. Cinemagia. Arizona Dream, by a long shot. Un film de senzatie de la Dl. Kusturica... |
Am votat "Black cat, white cat". Pur si simplu pentru ca e foarte bun ( a se vedea premiile castigate la Venetia) si iti provoaca si hohote de ras.
|
spatiul sarbo-croat a zamislit o cultura ciudata ca trairi, dura , austera pe de-o parte dar si foarte colorata si plina de viata, pe de alta parte. sarbo-croatii (pt ca de fapt sunt o singura semintie, diferentele sunt doar culturale si religioase) ne scapa de multe ori ,daca incercam sa le intelegem idealurile si logica. sarbii, croatii, bosniacii sunt popoare complicate si greu de inteles chiar si de vecinii lor. Kusturica cred ca ajuta putin prin filmele sale la intelegerea mecanismelor care actioneaza in acest spatiu , apropiat geografic, dar foarte indepartat psihologic de noi, vecinii lor.
|
Recunosc ca nu le-am vazut pe toate, n-am vazut primele doua si documentarele. Insa pentru mine Undreground este cel mai fain. Timisoareanca fiind, am copilarit cu ciocolata Cipiripi de la sarbii ce veneau in oras, cu muzica pop-rock sarbeasca si cu limba si televiziunea sarba. De aceea, simtind sarbii atat de aproape de sufletul meu, Underground m-a atins ca o drama a acestei natiuni si a fostei Iugoslavii. Mi-au placut insa mult si toate celelalte, cel mai slab fiind in topul meu Zavet, caruia i-am dat nota 7 (adica bun). Promit solemn ca o sa le vad si pe celelalte.
|
|
dupa ce vezi "pisica neagra,pisica alba" parca devii mai tolerant....
|
O, doamne, mi se pare atat de penibil Kusturica cu tiganii si balcanismele lui...filme despre ciobani, miorite, tigani, manelisti, analfabeti, nespalati .... si mai trebuie sa-mi si placa toate astea? De ce???? Mai lipseste sa ascultati si muzica populara si v-ati scos.
|
Originally Posted by illotempore2002:
Remember? |
Pai Arizonadream NU este in tiparul filmelor de care as rade si cu fundu - alea cu tigani trogloditi.
Arizonadream e o exceptie si bineinteles ca imi amintesc. |
Şi da, suntem doar nişte balcanici, vb. celor de la Holograf, dacă nu şi geografic cel puţin comportamental şi intelectual. ;) PS: Şi da, muzica populară, cel puţin ca mesaj, dacă nu şi ca linie melodică este adesea superioară producţiilor uşoare "culte" contemporane, însă pentru a o înţelege trebuie musai să laşi la o parte snobismele astea de ţăran (Brăila e la ţară, nu?!) care s-a văzut şi el în capitală, ocazie cu care şi-a "coafat" arborele genealogic conform cu GPS-ul local. ;) :P |
@Dragomara
Si daca am fi facuti din acelasi aluat, asta nu inseamna ca trebuie sa ne placa aluatul din care suntem facuti si mai mult, nu inseamna ca trebuie sa ne mandrim cu el. Tu asta propui, sa ne falim cu acest aluat de hoti, analfabeti, trogloditi si murdari? Well, you do that and enjoy all that smelly shit! |
|
Ok, am inţeles eu greşit că ţi se pare penibil Kusturica în general. Eu cred că face şi el filme despre ce ştie mai bine. Şi eu m-aş bucura să mai încerce ceva şi în alt registru că probabil are resurse. |
All times are GMT +2. The time now is 03:18. |