![]() |
|
am scris:
Quote:
Edward Norton says the word "fuck" 40 times in about five minutes during his monologue in the bathroom. The phrase "Fuck you" is on the mirror in the bathroom. During his speech in the bathroom, Edward Norton says, "Slavery ended 137 years ago. Move the fuck on!" (This is a reference to American History X (1998), where he says, "Slavery ended like a hundred and thirty years ago, how long does it take to get your act together?") http://www.youtube.com/watch?v=GXFvM...eature=related |
Originally Posted by Pauline Kael:
|
:shock:
|
reactiile pe care le-am citit in urma acestui articol est unul din motivele pentru care nu m-as mai intoarce in tara. e drept ca nici ipocrizia occidentala nu imi place, dar franchetea rasista a romanilor ma dezgusta si mai mult. unde dracu sa ma intorc? singura mea speranta e ca fenomenul sa nu capete amploare.
|
Stai linistitä, numai gura e de ei. Nu e "franchete rasistä", e teribilism zgomotos. Slavä Domnului, n-am fost niciodatä un popor sovin, xenofob, rasist, etc. - iar nationalismul nostru a avut întotdeauna caracter pozitiv, afirmativ, legitim, nu agresiv, destructiv si denigrator la adresa altora. Singurele puseuri de sens aparent contrar (vis-�*-vis de unguri, mai demult, de tigani, mai recent, etc.) au fost întotdeauna reactive, limitate si inferioare ca intensitate. Deci, întoarce-te färä rezerve, bucuroasä cä faci parte dintr-un popor pasnic, tolerant, iubitor de sträini - chiar la niveluri exagerate, adesea: too much for its own good. Te asteptäm cu drag, înapoi, acasä. :)
|
Originally Posted by Pitbull:
|
in cazul in care esti serios, permite-mi sa ma indoiesc de relativitatea xenofobiei si rasismului la noi. Iti reamintesc ca avem si noi responsabilii nostri in holocaust si desi vremea aceea pare indepartata, eu cred ca ramasite sunt. prietenia noastra fata de straini e si ea relativa, pentru ca depinde de originea strainilor. daca esti occidental esti mai iubit decat daca esti bulgar, iar daca romanul e de la tara intensitatea sentimentelor lui fata de straini e mai mare. O sa se atenueze si iubirea asta nestavilita treptat traptat cand o sa ne obisnuim si noi cu ei si nu o sa ii mai vedem ca pe niste fiinte superioare. Sper sa fie cum zici tu, teribilism zgomotos si acesti indivizi, care nu sunt numai analfabeti, asta e problema, sa nu fie luati prea tare in seama. Poate ca distanta de tara imi da impresia ca discursul asta rasist e majoritar si capata prea mare importanta. si poate ca de fapt in romania lumea e preocupata de alte probleme: criza financiara, somaj, de-astea. hai, spune-mi ca asa e. |
Originally Posted by Neuptolem:
|
Originally Posted by klein:
Evident, în semn de recunostintä, acum adevärul e întors cucurunsus (comme d'habitude), si suntem fäcuti "complici la holocaust". Dä-mi voie sä le räspund cu un sincer si cälduros shalom siktir!
N-ai väzut cä haita lui Vadim a zburat din parlament si gasca lui Becali nici nu s-a apropiat? Astea-s relicve ale trecutului, pa si pu la cine n-are! N-au fost ei primii care sä facä täräboi rasist si sovin, dar sigur sunt printre ultimii! |
gata vin acasa :) e pe bune. tocmai am primit o stire care ma obliga sa imi cumpar bilet spre bucuresti. ca sa vezi coincidenta
In rest nu o sa intru acum in discutia despre holocaust ca nu am timp, dar antisemitismul in romania era impregnat in societate, ba chiar in cea elitista. sigur, e confortabil sa dam vina pe nemti dar e prea simplu. raspunderea apartine romanilor. |
apropo, s-a facut in Romania vreun film despre evrei?
|
imi vine in minte doar "Train de vie" (Radu Mihaileanu). Dar nu stiu cat se poate spune ca e film reprezentativ pentru Romania. in afara de cei cativa actori si poate de ceva finantare, nu cred ca in spiritul acestui film e ceva romanesc
|
"Cälätoria lui Gruber" de Gabrea, iese anul ästa.
Despre pogromul de la Iasi. |
ma gandeam si eu la el, dar nu eram foarte sigur... am vorbit cateva minute cu Radu Gabrea si Alexandru Bindea cand au venit in Bolta Rece sa manance o zeama de gaina. :) stiu ca l-am intrebat pe Gabrea daca nu simte uneori imboldul de a se opri un pic pentru a savura amintirea succeselor din trecut si mi-a zis ca in meseria asta nu te poti opri niciodata, nici macar pentru astfel de reverii... :) |
Pare fictiune dar nu-i, e realitatea. Eu nu as vrea sa fac sapun din toti tiganii, ba stiu un exemplar care le da lectii romilor de bune maniere si bun simt, nici nu zici ca-i tigan desi are aspectul fizic asemanator cu ei, un fel de Winnetou autohton, not joke. Eu m-am luat de violenti, interlopi, hoti, etc. Cu manelistii e de discutat, am exagerat. Ca si cu cei ce nu citesc ori nespalatii. Dar daca nu facem sapun din ei, tot trebuie facut ceva. What!? Nimic. O iluzie infantila. Ca astia nu se dezvata de obiceiurile lor salbatice. Si, socant, mai devreme sau mai tarziu, o parte semnificativa din ei ajung: hoti, smekeri violenti, interlopi. Iar noi nu putem opri asta, nu putem face nimic, nu e tocmai incurajator, nu ma incanta sa-i admir ori sa-i iubesc chiar daca-l am pe "Winnetou" de partea mea, nici el nu poate face nimic. Deci, prefer sa fiu un teribilist zgomotos decat unul cu dintii sparti - nu am bani de stomatolog sa-mi pun dinti, si nici chef de radiografii nazale ca doctorii te trateaza ca pe un gunoi, in my town, si peste tot - ori un mort "celebru" la stirile de seara. |
Originally Posted by Proletar:
|
varianta cu "sapunul" este rusinoasa si prin-sine-acuzatoare pentru un cerc de intelectuali, asa cum este sau se pretinde a fi acest forum.
eu cred ca pentru acest motiv ar trebui sters si reformulat sondajul si moderate toate posturile iubitorilor de rexona cat despre subiect, sunt de parere ca intr-adevar ar trebui ca etnia respectiva sa se numeasca asa cum doresc, de la caz la caz, (in functie de context), cei care apartin acestei etnii. orice alta solutie ar avea o tenta peiorativa pe care nici un popor sau o populatie din lume nu o merita, de principiu. cat despre cei care asimileaza din ignoranta romii cu romanii, EI sunt cei care au o problema de cultura generala si de prejudecati cauzate de lipsa acesteia, iar nu noi, ca romani si nici romii ca tigani, ca sa spun asa. desigur, confuzia uneori dezavantajoasa pentru romani, care se face intre etnia roma si poporul roman, poate fi combatuta eficace prin strategii de comunicare adecvate, tot in functie de context. |
Originally Posted by Floydman:
|
Sunt curios cum o sa-l numeasca pe Dan Voiculescu: tigan sau rom :huh:
|
All times are GMT +2. The time now is 03:57. |