![]() |
Nu trebuie sã se lanseze tot în 2009 ºi "Iubire elenã" al moºului Geo Saizescu, respectiv "Ursul" lui Dan Chiºu?
|
poate, dar ce-l face unul dintre cele mai asteptate filme? :)
|
În privinþa lui Saizescu nu cred cã mai e nimeni nerãbdãtor, dar în ceea ce-l priveºte pe Dan Chiºu...mãcar din curiozitate...
|
despre alte debuturi am auzit lucruri mai bune ;)
plus ca filmul lui chisu aproape sigur nu apare in 2009 |
Faza cu facutul de film e ca te lasa descoperit, sau mai degraba te descopera asa cum esti, pana in adancul sufletului. Nimeni nu scapa. E ca o lupa care amplifica tot ce ai. Daca esti pretios ridicol se va vedea in filmul pe care-l faci, daca esti nebun se va vedea, daca esti mitocan la fel (in ordine aleatoare am pus Daneliuc, Pita si Veroiu). Daca esti frustrat se vede, daca esti cretinoid, daca esti senil (dati voi exemplele) Si de asemenea, daca esti sensibil, ai umor sau esti minutios sau foarte imaginativ. Filmul e ca o sonda, intra in tine si ia de acolo un "sample" din ce esti pe care il pune apoi mare pe ecran. Daca n-ai nimic de zis si te afli pe acolo in treaba iarasi se vede.
Oare ce se va vedea la Chisu? |
Foarte interesant si adevärat ce spui. Te contrazic într-o singurä privintä: Veroiu nu era pretios-ridicol, ci onest-contemplativ si cu un simt plastic admirabil; din päcate, cel mai adesea aceste calitäti erau subminate de marile lui limite în materie de dramatism si dinamic, împingându-i filmele în calofilie superficialä (dar färä veleitarisme). O exceptie notabilä: "Sä mori ränit din dragoste de viatä".
On topic: Cel mai tare astept "Marilena" - poate reusesc sä-l enervez pe Daneliuc asa de tare la conferinta de presä, încât sä moarä. De tot. (Mä amägesc; nici chiar eu n-as reusi sä-i sträpung armura nesimtirii.) |
Atunci ma contrazic si eu pe mine :) : Daneliuc are simtul dramaticului si umor iar Pita are verva si darul de a face insolita o poveste aparent banala (concurs, pas in doi, faleze de nisip). Toti au cate ceva bun, evident ca am dus la extrem afirmatia pt ca ziceam de cele mai adanci strafunduri care ies la suprafata. Nu de poleiala subtire care cu cheltuiala se tine.
On-topic: Caravana Cinematografica atatia ani incercata de multi si Aurora lui Puiu. |
Mai bine zis: Daneliuc si Pita le-au avut pe astea, si le-au pierdut - cam sincron cu moartea fizicä a lui Veroiu.
Da, si eu astept "Caravana..." si "Aurora". |
Originally Posted by Pitbull:
Aºtept ºi Brâncuºi (r: A Popovici, scenariul: Aneste Petrescu si I. Cãrmazan) - poate ca o temã bunã pentru "câte subiecte bune s-au stricat pânã acum". |
Originally Posted by Led-Ze-Pencil:
Aproape fix... :(( |
La Dan Chisu se va vedea, in primul rand ambitia de a demonstra ca poate sa faca si pe regizorul ( nu sa fie pe bune!)
|
asta ramane de vazut.
adica da, pe platou va fi regizorul, o sa aiba si scaun special pe care o sa scrie asta :) Ce se va vedea pe ecran e alta treaba. Deie Domnul sa fie bine si sa fie Chisu un talent inca nedescoperit pana acum. Ca descoperit va ramane in fata publicului, dupa cum spuneam mai sus. Zicea odata o fata: nu te obliga nimeni sa-l faci, dar nu ti-o va ierta nimeni ca l-ai facut. Filmul, desigur. |
Eu unul astept al doilea film de lungmetraj al lui Porumboiu (pentru ca primul mi s-a parut genial) si debutul scenaristului Razvan Radulescu (poate cel mai prolific scenarist din prezent).
|
Originally Posted by cornel:
Eu cred ca Tudor Voican e scenarist mult mai bun decat Razvan Radulescu! |
Van Damme il bate pe Bruce Lee? :D
Ce sens au ierarhizarile astea? Sunt buni amandoi, pe feliile lor. Pe aia prosti ar trebui sa-i semnalam. Desi ce-i drept, lista e lunga. |
Zi-mi si mie un film la care Razvan Radulescu a scris singur scenariul!
Eu l-am cunoscut pe Razvan Radulescu anul trecut la un workshop si m-a dezamagit! M-a facut sa inteleg ca "la pomul laudat sa nu te duci cu sacul!"- |
Originally Posted by mafalda:
Raspund, cu mentiunea ca nu sunt un admirator al lui, sunt pe o pozitie neutra. La prima intrebare: nu stiu. Dar asta nu-i scade valoare. Tonino Guerra a scris numai in colaborare, si? Asta cu "l-am cunoscut"... Depinde ce intelegi prin asta. Femeile care il cunosteau pe Eminescu (si nu numai femeile) spuneau ca e plicticos, ursuz, stangaci, ba mai spunea si cate o prostie din cand in cand. Nu confunda marfa cu ambalajul. Sau in ce fel te-a dezamagit? Acum nu stiu cum stau exact lucrurile dar tot noul val (stiu, contestat ca val, dar sa trecem) vine de la Marfa si banii. O fi facut Cristi Puiu tot? |
Sa nu-i atribuim lui Cristi Puiu mai multe merite decat e cazul!
Dintre toti regizorii in voga la ora actuala, mie cel mai mult imi place de Nae Caranfil, chiar daca el nu face parte din "noul val" ! |
Nu face parte ? Dar uite in ce companie selecta e aici
http://agenda.liternet.ro/articol/72...-Caranfil.html |
Nae face parte din generatia de mijloc, a terminat IATC-ul inainte de Revolutie
|
All times are GMT +2. The time now is 01:07. |