Cinemagia Forum

Cinemagia Forum (https://www.cinemagia.ro/forum/index.php)
-   Animatie (https://www.cinemagia.ro/forum/forumdisplay.php?f=248)
-   -   "Wall-E" (https://www.cinemagia.ro/forum/showthread.php?t=93409)

Cinemania 17 Nov 2008 13:51

Originally Posted by cornel:

Prima jumatate a filmului merita tot respectul pentru ca reuseste sa transmita multe folosind putine cuvinte (sau mai bine zis onomatopee), dar a doua jumatate de cand Wall-E ajunge pe nava Axiom, filmul devine previzibil si banal...

din a doua jumatate devine american

la nivel vizual, prima parte a filmului mi se pare una din cele mai bune realizari Pixar...tocmai datorita simplitatii

ah, ce mult mi-a adus aminte Wall-E de Number 5

Pauline Kael 25 Nov 2008 22:24

Ce e cu Number5?

bre 14 Dec 2008 09:23

am vazut si eu wall-e. vizual - super tare, echilibrat, sintetic, aproape monocrom (in prima parte) - ce diferit de sufocantul kung fu panda. lipsa sonorului chiar nu deranjeaza, sunetele alea robotice compenseaza cu succes: WALL-E...EEEVAAAA :P
si ca poveste a fost ok, chiar m-a emotionat... :((

Cinemania 14 Dec 2008 11:02

Originally Posted by Pauline Kael:

Ce e cu Number5?

e vorba de robotul din filmul lui Badham, Scurt Circuit ('86)

http://www.imdb.com/title/tt0091949/

Floydman 05 Jul 2009 14:08

l-am vazut si eu, intr-un final. Creativitate deosebita, umor, actiune, distractie pt pici si nu numai. Super.

Totusi , un mare minus la capitolul scenariu. Prea complicat , prea multe secvente, prea multe detalii, prea alambicata succesiunea lor, prea segmentata si amestecata partea de actiune, ca la un moment dat ajungi sa te intrebi care pe unde cam ce si cine si din ce cauza. (partea cu actiunea de pe axiom, incepand cu rebeliunea lui Auto)

O mentiune speciala pentru robotzelul decontaminizator pentru consecventa in indeplinirea misiunii. :))

Pitbull 05 Jul 2009 14:21

Originally Posted by Floydman:

prea multe secvente,

Too many notes...? :D

Floydman 05 Jul 2009 14:26

daca ai ratat ocazia sa fii purtatorul de cuvant al lui Mozart, macar pe cei de la Pixar sa nu ii ratezi, nu?

Pitbull 05 Jul 2009 15:00

De la Mozart la Pixar,
Drumu-i lung, dar
Plin de har!

Twinsen 09 Jul 2009 21:33

Tocmai l-am vazut si nu m-a impresionat. Ce-i drept WALL-E are un design simpatic, animatia e excelenta si se vede atentia la detaliu. Dar pe ansamblu filmul nu are suflet. Mi-a amintit de catelusii de la real. Daca nu stiti, la supermarketul real primesti niste timbre cand iti faci cumparaturile si cand se strang destule primesti o jucarie. Catelusii aia de plus sunt foarte draguti cum se uita la tine ca si cand te-ar iubi si ar tanji afectiune, dar de fapt sunt doar imitatii fara suflet. Cainii adevarati nu sunt neaparat la fel de simpatici, nu miros a parfum, dar traiesc si simt cu adevarat. Chestia asta e valabila si la filme, evident in sens metaforic.

han.solo 10 Jul 2009 10:58

Pe mine filmul ma duce cu gindul la "Do Androids Dream of Electric Sheep", a lui Philip K. Dick (si, putin, a filmului care i-a urmat, Blade Runner). Pamintul poluat, contaminat, radioactiv, din care oamenii erau incurajati de mass-media sa emigreze spre coloniile din spatiu, cartiere intregi parasite, atmosfera plina de praf, androizi care treptat preiau munca oamenilor, confuzia in cautarea autenticului, androizi cu emotii vs oameni fara emotii. Imi imaginez actiunea din Wall-E petrecindu-se in timp, cumva, in continuare.

music 12 Jul 2009 11:21

tare rau filmul ! punct

Avalhon 22 Jul 2009 10:18

Tare ciudat esti tu. Punct.

StefanDo 22 Jul 2009 12:44

tare rau = bun rau = super-bun :)

Twinsen 22 Jul 2009 17:36

tare rau = bun rau = super-bun = agramat :P

StefanDo 22 Jul 2009 18:05

unde-i greseala de gramatica?

Twinsen 22 Jul 2009 18:41

Din punct de vedere gramatical "tare rau" corespunde mai degraba la "foarte rau" decat la "foarte tare". Insa cum ai remarcat si tu, music voia sa laude filmul. Prin urmare a folosit o constructie gramaticala care are sens invers fata de ceea ce voia sa comunice.

"bun rau" si "super-bun" sunt elemente colocvial-argotice.

Nu e asa greu sa spui ca un film e "foarte bun". Poate si mai important e sa motivezi afirmatia, in loc de un simplu "punct" care sugereaza ca te crezi centrul universului si parerile tale au valoare absoluta.

vave 02 Aug 2009 14:17

Mi-a plăcut mult de tot. Iar toată roboticimea aceea fără replici pe mine m-a ţinut în priză să văd ce mai urmează. A fost şi emoţionant şi amuzant şi cu suspans... ce să mai, reţeta perfectă! Unde mai pui că totuşi e "doar" un desen animat.

Avalhon 06 Aug 2009 10:44

"Doar un desen animat", dar totusi transmite niste mesaje pe care ar fi bine sa le inteleaga toate capetele cu creiere normale. Sper si eu, dar vazand realitatea din Romania, mi se strange inima.

margott 23 Feb 2012 00:30

Mi-a placut, e amuzant, are multe momente haioase.

All times are GMT +2. The time now is 21:57.