![]() |
si mie mi se pare fata galbena care rade ca si cum ai merge la magazin si ti-ai lua o paine si cand vanzatorul iti cere 20 de bani arunci 2 hartii de 1 leu.
Rocky, dupa cum am citit cred ca ziceai ca atunci cand scrii te gandesti la reactii, eu cred ca empatia ta e infima tocmai prin faptul ca te consideri un pragmatic asa cu ziceai deci ceea ce crezi tu, anticiparile tale vor fi in cele mai multe cazuri eronate |
asa cum zis, multe discutii sterile pe forum. Fatza galbena care ride e un scenariu bun, indiferent de parerea voastra. Pragmatic inseamna "care face ceva" pentru tara asta. Iar la empatie, credeti-ma ca nu va puteti pune cu mine.
|
Originally Posted by rocky:
Ei, uite, vezi? Asta e cusurul tau: esti arogant. |
De ce? Pentru ca propun solutii si vreau sa nu mai gresim ca pina acum?
Pentru ca indraznesc sa-mi cunosc lungul nasului (chiar mi l-am masurat in copilarie) si sa cred ca experienta, entuziasmul si bunul simt conteaza? Pentru ca indraznesc sa fac afirmatii transante, chiar daca nu ma numesc x sau y si nu apar la televizor? Pentru ca spun ca subiectivitatea mai mult sau mai putin educata e tot ce avem cu totii? Pentru ca mi-am dedicat industriei romanesti ani in care as fi putut fura terenuri, trage tepe sau intra in politica, sa fur legal? Pentru ca, dupa atitia ani de munca (foarte grea, dat fiind ca nu ma numesc x sau y si nu am acceptat sa avansez in aceasta industrie asa cum face cam toata lumea care nu se numeste x say y, prin favoruri sexuale sau compromisuri de neacceptat) am avut enorma indrazneala de a iesi sa spun ce cred si sa ofer solutii fezabile pentru viitorul unui film cu public in sala? Din cind in cind, trebuie sa scuture cineva pomul, ca sa cada merele stricate. |
De ce crezi ca lucrurile pe care le spui sunt adevarate ? Adevarate pentru tine probabil dar unde ti-e empatia? Cum ramane cu cei care au alta opinie ? Cum ne faci pe noi sa intelegem. Eu nu inteleg. Te tot autodeclari anonimul care a muncit si a facut atatea, care are intotdeauna dreptate in ceea ce spune, ca stie unde sunt greselile. Dar greselile tale unde sunt ? Noi care suntem aici pe forum sau marea lor majoritate sunt la fel de x si y ca tine. Nimeni nu te condamna ca ai pareri ci ca vrei sa ti le impui ca fiind singurele solutii. Argumentele tale sunt pur subiective, frustrari proprii.
Sa nu te simti atacat. Parerea mea e pur subiectiva si raspunde la afirmatiile tale. |
mie nu-mi place un alt lucru.
"Valuri" si "O zi buna de plaja" au aceleasi surse de inspiratie de kkt care predomina in filmul romanesc: tigani, hoti, prostituate, borfasi. |
sint d acord k sint cautate subiectele 'exotice'; dar poti sa negi k sint subiecte adevarate, din viata d zi cu zi? ;)
|
Originally Posted by Alex Leo Serban:
De acord, dar as vrea si altceva decat amprenta cinematografica a unor mizere realitati ce tin de "112, politia in actiune". |
eu sint mai exasperat d confuzia p kre o fac unii intre ceea c numesc ei 'stilu documentar' & 'stilu artistic': li s pare k imaginea filmelor minimaliste e mai putin 'artistik' decit cea a filmelor gen 'restu e tacere' - p k aia din '4,3,2' sau 'mdl' e 'urita' :w00t:
plus k eu, frankly, nu vad nimic 'documentar' (in stilu d filmare), dimpotriva! |
Nu sint unicul anonim care a muncit aici, nu am afirmat niciodata asa ceva, dar nu cred ca nu sint foarte multi care se regasesc in ce spun.
Eu am subliniat in permanenta ca e opinia mea strict subiectiva si ca nu vorbesc decit despre lucruri pe care le cunosc destul de bine si de care m-am lovit. Pina acum, nu a fost nimeni care sa conteste ca nu am dreptate scenaristic. Daca ai remarcat, singurul care a comentat a facut-o atacind un alt film. Din pacate, este o mare problema la noi - cine sa fie cel care zice ca un lucru e ok? Nu acceptam sa fie nimeni altcineva decit noi. Cred ca singura cale e sa acceptam niste oameni ca fiind de valoare indiscutabila, si sa construim in jurul lor. Si aceia sa fie validati de propria lor breasla, si nu de o breasla conexa. Scenaristii de scenaristi, regizorii de regizori, criticii de critici. Fiecare sa-si recunoasca singuri care le sint valorile. Pina acum, doar ultimii au facut-o. De-asta si e viermuiala asta continua in filmul nostru, fiecare e propus exclusiv de prietenii lui si de diverse structuri care il sustin. Vreau putina lege si ordine, chiar daca nu sintem in america. Drepturi, obligatii si mai ales raspundere. Cu 200.000 de euro se poate face un film minimalist, dar se pot face si alte lucruri de care e nevoie la modul fizic. |
Originally Posted by Alex Leo Serban:
Din viata de zi cu zi a cui anume ? ;) |
Nu sint DELOC de acord cu cel care a zis ca nu ii plac subiectele din Valuri etc. Din contra, as zice ca iata in fine incepem sa ajungem la ce trebuie - subiecte normale, cu povesti simple si adevarate. Iar un subiect se poate face in mii de feluri. E bine ca am cam terminat, cel putin deocamdata, cu securistii.
Aseara am vazut la HBO un scurt metraj, Alexandra, care avea multe calitati. Eu, fire foarte circotasa, am avut niste nemultumiri la scenariu si joc, asupra carora nu insist fiindca am constatat ca n-are sens, cine stie cunoaste, dar in general pot spune ca mi-a placut, tocmai pentru ca e un subiect normal. Si mi-a placut tocmai pentru ca e un subiect "mic". Avem nevoie si de filme gen "drame TV", pentru ca din ele vom reinvata sau descoperi adevarul relatiilor filmice si al replicilor. Chestia ca exista deja asemenea filme e de salutat, nu mai dati in oameni aiurea, asta chiar e unul din putinele aspecte asupra carora chiar nu e de comentat decit pozitiv. Pe vremea mea, la ATF era jale si prapad la subiecte, cit erau de false si de penibile (desigur, ca sa-mi pastrez tonul arogant binecunoscut, nu era vorba si de ale mele). |
Lampa cu caciula, HBO. Nimic de reprosat.
Multumesc, coshava. Vrind sa-ti raspund alaltaieri, mi-a venit o idee de scurt metraj. |
ia lumineaza-ne. |
Te-as lumina, daca nu mi-ar displacea tonul tau.
|
pai stau si ma intreb care din noi doi are tonul nepotrivit. daca pretinzi ca esti un fin expert si ai vazut in alexandra scapari ce noua, muritorilor de rand, ne scapa, be my guest, arata ce stii. daca nu, ia si scrijeleste in tacere si anonimat la pretioasele tale scenarii de sertar...
|
Sau poate de ecran...
Nope, sorry: nu poate, sigur. |
Egon, nu inteleg de ce pleci de la premisa ca am cine stie ce intentii oculte. Tot ce spun eu e: oameni buni, nu mai dati drumul la scenarii in productie fara sa le fi lucrat foarte bine. Nu aveti de ce sa va grabiti. E numele vostru in joc. Daca la repetitii vedeti ca scirtiie, opriti-va si corectati.
Eu nu voiam sa insist, dar, daca vrei, iti spun. Ca scenarist, m-au deranjat unele replici (cam 20-30 la suta), in special ale mamei, interpretate de oana ioachim, prin stingacie si lipsa de firesc. M-au mai deranjat niste replici si la stefan pavlu, tatal, dar mult mai putine. La el s-a exagerat enorm cu injuraturile. Se intelegea ca e un loser si daca erau mai putine. Iar reactia lui cu taiat rochia de pe umeras de oftica nu ti-l face simpatic, chiar daca intelegi ca a facut-o la nervi, din neputinta absoluta. Cumva, intelegi perfect intentia, dar iti pare rau de realizare. Un pic fortata a fost si relatia mama-bunica. Mama e o abuziva oribila, si nu intelegi ce cauta mimi branescu, sotul bun de pus la rana, sa o ia de nevasta, si cu copil. Mama mai mergea lucrata caracterologic, sa vezi de ce l-a parasit pe tavi. Asa e o nenorocita, o scorpie in tuse mult prea groase. Abia un pic spre final se incearca o umanizare a ei, dar nu e suficient. Simti nevoia sa afli de ce s-au despartit cei doi. Ca spectator, din cauza celor de mai sus, nu m-a emotionat deloc. Cu plus, as zice ca sint: -subiectul -incercarea de a dezvolta o poveste destul de complicata psihologic, lucru pe care il salut -fetita, care joaca destul de bine -Mimi Branescu -cei doi actori principali vezi ca sint buni (de asta iti pare rau ca nu li s-a dat mai mult) Sincer, senzatia mea a fost ca nu le-a spus nimeni scenaristilor ca mai trebuia lucrat scenariul, destul de mult. Pentru ca e pacat, cind ai o idee buna, sa nu-i exploatezi la maximum potentialul. Era greu de facut, sint de acord, subiectul e foarte fin. Dar cred ca problema e ca nu s-au gindit foarte bine la personaje inainte sa inceapa sa scrie. Spun asta daca vrem sa discutam foarte deschis. Altfel, ne putem opri la "mi-a placut" sau "nu mi-a placut". |
ok, mersi pentru lamuririle tale :) mie replicile mi se par naturale iar pavlu & 'soacra' mi se pari exceptionali. rolul lui mi se pare f. complex si nuantat iar toate reactiile lui sunt deplin justificate. reactia lui cu umerasul mi-l face simpatic, nu invers. mai ales ca are acea secunda de regret in care incearca sa-si mascheze netrebnicia. e spontan si firesc. in privinta injuraturilor nu stiu ce sa zic, mie imi place limbajul colorat. nu stiu daca e f. necesar sa ne cantonam f. mult in replici, inteleg ca meseria de scenarist te face sa fii f. atent la ele dar atata timp cat personajul lui pavlu e credibil si reuseste sa transmita toata dorinta lui de afectiune si tandrete fata de copilul lui, e de ajuns. sunt momente induiosator de frumoase si triste, ce nu tin deloc, dar absolut deloc de replica spusa. in mare, sunt de acord cu analiza ta in privinta mamei. :) |
d acord cu egon.
mi s pare - apropo d postarea lui rocky (cu multe pcte bune, altminteri!) - k cerem prea multe d la un scenariu d scurt-metraj; adik, toata partea asta cu 'motivatia' (p lga k mi s pare fumata, k pas necesar scenaristic), k dc l-a lasat aia p pavlu, k dc o iubeste mimi, desi e o scorpie etc etc... KIAR NU MA INTERESEAZA! iau lucrurile asha cum sint, orice fictiune (la fel k un basm) = suspension of disbelief. o data pt k poti gasi 'motive' (nenumarate) pt fiekre gest sau personaj - cite cazuri nu cunoastem, din viata d zi cu zi, in kre NU INTELEGEM 'c a gasit ala la ala sau ala la aia', c ii tine impreuna k un cuplu? etc etc - si kre nu e musai sa fie EXPLIKTE, mura-n gura, spectatorului, si, in al 2-lea rind, pt k, in cinema-ul acesta 'minimalist', ELE NU SINT NECESARE! pt k nu intereseaza anterioritatea unor pers sau motivatii, ci AICI & ACUM-ul povestii. altfel, picam in capcana celor kre cereau - in '432 - tot felu d 'explicatii' dc aia & nu ailalta, blabla... mie mi-a placut f mult 'alexandra' lui jude: mi s pare cel mai bun scurt al lui! si nu am nimic sa-i reprosez... (pavlu este genial!) |
All times are GMT +2. The time now is 00:34. |