![]() |
Nu, Marxule, îl omisesem. Multumesc, acum l-am inclus.
Am adäugati si Jderii lui Drägan, si trilogia romanelor lui Säraru ("Clipa", etc.) |
Stãteam și mã gândeam. Cred cã și Dacii (Sergiu Nicolaescu) și Columna (Mircea Drãgan) pot fi considerate ca un diptic, legãtura dintre ele fiind cea istoricã...primul se petrece în anul 87, al doilea începe în 106, iar Decebal e interpretat de Amza Pellea.
|
Eteee...
Asa, toatä "Epopeea Nationalä" poate fi consideratä un foartemultiptic. Si au mai fost destule cazuri de personalitäti istorice interpretate de acelasi actor, în filme complet separate - ca de pildä: Carol al II-lea: Gheorghe Simonca, în "Actorul si sälbaticii" si "Drumet în calea lupilor". Mussolini: Rod Steiger, în "Ultimul act" si "Omar Muhtar, Leul Desertului" Elizabeth I: Glenda Jackson, în "Elizabeth R" si "Mary, Queen of Scots"; Bette Davis, în "The Private Lives of Elizabeth and Essex" si "The Virgin Queen"; Flora Robson, în "Fire Over England" si "The Sea Hawk" (ATENTIE! Cele cu Cate Blanchett da, FORMEAZA un diptic, dar perechile cu Jackson, Davis si Robson, nu!) |
Am vãzut recent Totul se plãtește, ultimul film cu Mãrgelatu, care-i aparține lui Mircea Moldovan, nu lui Vitanidis.
|
Ai dreptate, acum mi-am amintit si eu.
(De, sunt vreo douäzeci de ani de-atunci... Mai uitä omu'... :oops: ) |
Un serial romanesc care n-a fost chiar rau: "Lumini si umbre" .
Nu mai tin minte cine l-a regizat. |
Andrei Blaier, Mihai Constantinescu si Mircea Muresan.
Mda, avea unele mici calitäti, mai mult din scenariu (Titus Popovici, o curvä nu lipsitä de talent) si de la actori (Besoiu, Miticä Popescu, Dinicä, Uritescu - chiar si Cälinescu, la debut, candid încä...) Dar regia era inegalä, stângace, suptä din deget. (Oricum, suntem off-topic - aici era vorba de seriale de lung metraj, pentru marele ecran.) |
Pentru cä tot venise vorba despre seriale, în topicul cu "Comediile românesti"...
|
mai sunt la perechi:
- Secretele (ale lui Bachus şi ale lui Nemesis) - Chiriţele (la Iaşi şi Cucoana) - Martori dispăruţi şi Lacrima cerului |
Originally Posted by Pitbull:
|
mi-au scăpat. de la căldură şi ochi de abia mijiţi de somn ...
|
All times are GMT +2. The time now is 16:15. |