![]() |
Lenny - Bob Fosse, Dustin Hoffman - Lenny Bruce
si, de ce nu, autobiograficul All That Jazz. |
Originally Posted by cat ballou:
:huh: Huh? De-aia nu: Roy Scheider = Joe Gideon Altfel, am putea spune si cä Guido e Fellini, si cä Maestrul e Bulgakov, si cä Madame Bovary c'est moi; nu, nu Flaubert, ci moi-même, le Pitbull amicalement votre - cä nici nu stiti ce bine mä reprezintä, Flaubert zici cä parcä m-ar fi cunoscut personal, sau a avut, asa, un vizion în viitor! (Am glumit. Madame Bovary c'est pas moi; eu mä regäsesc cel mai bine în Scufila Mosie. :happy: ) |
mda, aveam si io dubii, caci in clar e mai simplu: monseur si scrii, monseur cetim.
|
http://www.cinemagia.ro/forum/viewtopic.php?t=6243 Uite, ästa, dacä-l chema Tänase (si nu umbla cu shoara vocsîtä apropo de Hitler si legionari), intra si el la Biopice! |
Originally Posted by StefanDo:
|
Originally Posted by Pitbull:
cam da. la asta nu ma gindisem. nu stiu de ce, asociez mental Actorul si salbaticii cu Ay Carmela! lui Saura si merg pe alte poteci.... sau stiu de ce. alt film reusit: Ed Wood - Tim Burton, Johnny Depp - Ed Wood, Martin Landau - Bela Lugosi, Vincent D'Onofrio - Orson Welles. |
Nimeni n-a amintit de filmele lui Tony Palmer: Wagner cu Richard Burton ºi Testimony cu Ben Kingsley care sunt mai mult decît simple biografii, sunt puse în contextul cultural ºi politic al epocilor respective.
|
cine e ala 'ben kingsey' ? :lol:
|
Originally Posted by Leonard:
hai, ca partea bolduita e de nivel simulare capacitate. inca doo filme la care tin exagerat de mult: Bird - Clint Eastwood, Forest Whitaker - Charlie Parker, care-mi pare tare mult inspirat dintr-o nuvela a lui Cortazar, dar sursa asta n-a fost precizata niciodata Prick Up Your Ears - Stephen Frears, Gary Oldman - Joe Orton si Alfred Molina in rolul amantului si o raita pe la irlandezi: In the Name of the Father - Jim Sheridan, Daniel-Day Lewis - Gerry Michael Collins - Neil Jordan, cu Liam Neeson si apropos de lideri nationalisti, la americani e Malcolm X - Spike Lee, cu Denzel Washington sa nu uitam Nixon - Oliver Stone, Anthony Hopkins - Richard Nixon si tot cu Hopkins, de data asta in rolul scriitorului C.S. Lewis, Shadowlands - Richard Attenborough |
uh, scleroza in placi: uitai de Hoffa - Danny DeVito, Jack Nicholson - Jimmy Hoffa.
|
Ce mi-e destul de greu sa inteleg este de ce Lista lui Schindler este bagat de obicei la biopicuri. Pana la urma filmul prezinta o perioada scurta din existenta tipului si aproape exclusiv din perspectiva salvarii evreilor. Drept dovada ultima scena, in care actorii insotiti de adevaratii protagonisti ai intamplarilor pun pietre pe mormantul lui O.S. Faptul ca acesta a existat in realitate nu inseamna ca filmul lui Spielberg este neaparat un biopic. Sau, daca este, asa ar trebui sa fie si "Scrisori din Iwo Jima", de exemplu. Mmmm? :)
|
Originally Posted by Alex Leo Serban:
mai adaug Kinski Paganini al lui Klaus Kinski (singurul regizat de el). foarte atipic, cu foarte puþin dialog, prezintã ultima parte a vieþii lui Paganini. |
Ca veni vorba de muzicieni de jazz, ce ziceti de Round Midnight? E adevarat ca e inspirat din viata a cel putin doi muzicieni de jazz, dar totusi...
Plus, inca unul, nu despre jazz, dar despre Patsy Cline, care chiar nu mai tin minte cum se chema, dar mi-a placut chiar foarte mult. A, parca era si un film Norma Jean? |
All times are GMT +2. The time now is 14:46. |