Cinemagia Forum

Cinemagia Forum (https://www.cinemagia.ro/forum/index.php)
-   Film in general (https://www.cinemagia.ro/forum/forumdisplay.php?f=227)
-   -   Ce este filmul? (https://www.cinemagia.ro/forum/showthread.php?t=90573)

illotempore2002 22 Apr 2007 23:04

Nu cred ca dorintza de a-ti vedea numele pe generic este o motivatzie universala, mi se pare simplist sa abordezi problema asa...in primul rand topicul avea drept scop definirea cat mai pertinenta, matura si complexa, daca se poate, a ceea ce reprezinta filmul....vad ca lumea s-a lansat in ipoteze si speculatii cu privire la motivele pentru care regizorii, actorii, scenaristii fac film....si mi se pare trist ca vbim despre motive precum banii, faima, dorintza de a-ti vedea numele pe generic, etc.....credeam ca ne referim la artistii adevarati, dedicati, la filmul ca si arta etc....

Nu vreau sa cred ca va ganditi ca Fellini sau Godard au facut film ca sa-si vada numele pe ecran, sau criticii de film vor sa faca avere....cata avere poate sa faca un critic de film....

Este clar vorba de cu totul alte motivatii, cum ar fi: motivatia artistica - pentru cinematograful de arta, motivatzia educativa si informationala - pentru documentare, motivatia de a aduce inovatzii (de pilda in cinematograful experimental, sau in filme care 'sparg" curentul, filmele de avangarda) si asa mai departe....

Sau mai pe scurt spus, un film are scopul de a transmite si de a face cunoscuta o viziune asupra diferitelor aspecte ale vietii, o viziune care desigur este personalizata si amprentata de geniul fiecarui regizor....

Pui 23 Apr 2007 16:49

sunt complet de acord cu iliotempore2002.........topicu ii facut pt adevaratzii artishti nu pt lighioane

Neuptolem 28 Apr 2007 16:31

Re: Ce este filmul?

Quote:

Ce este filmul pentru un regizor, actor, scenarist?
Un joc?

Da.
Quote:

Un spectacol?

Da.
Quote:

Un mod de a epata?

Da.
Quote:

Un mod de a satisface orgolii?

Da.
Quote:

O implinire?

Da.
Quote:

O obligatie?

Da.
Quote:

Un refugiu?

Da.
Quote:

O rubrica bifata intr-un CV?

Da.

Un joc pentru ca am ramas copii. Un spectacol pentru ca cinematograful are spectatori. Un mod de a epata pentru ca asa iti castigi numele, te faci cunoscut. Un mod de a satisface orgolii pentru a razbuna experienta de viata negativa. O implinire ce se naste din pasiunea pentru film. Obligatia de a arata lumii si altceva, o viziune noua a existentei. Un refugiu, pana la urma filmul are nevoie de visatori iar visul te scoate din lumea reala (politica, impozite, coriptie, nivel de trai, etc.) Si de ce nu, o rubrica bifata intr-un CV, un mijloc de a-ti castiga banii; intr-o saracie lucie nu poti fi fericit, cu unele exceptii bolnave...
Toate. Dar nu cred ca exista cineva care face film enumerand toate acestea printre motive. Si ar mai fi si altele.

Eu unul cred ca daca te-ai nascut sub un semn ce comprima un talent nativ sau/si o pasiune nesfarsita pentru film sau/si filmul iti trezeste emotii si il intelegi asa cum l-a inteles regizorul, scenaristul, actorul etc. atunci esti apt si ai recomandarea Creatorului sa te apuci de treaba.

Pui 27 May 2007 20:48

filmul este cea mai inalta forma a creativitatzii umane

All times are GMT +2. The time now is 14:44.