Cinemagia Forum

Cinemagia Forum (https://www.cinemagia.ro/forum/index.php)
-   Acum pe ecrane (https://www.cinemagia.ro/forum/forumdisplay.php?f=228)
-   -   Notes on a Scandal (https://www.cinemagia.ro/forum/showthread.php?t=90527)

ensor 15 Apr 2007 13:14

mi se pare hazardata comparatia cu " moarte la venetia ". e o pista falsa, ca orice comparatie ce insista pe teme, idei, motive. d.p.v. stilistic, filmele n/au nici punct comun. cum nu poti sa compari " apararea luijin" al lui nabokov cu "sahul pentru toti" a elisabetei polihroniade doar pt. faptul ca in ambele carti se vorbeste despre sah. cred ca de la "united 93" nu m-a captivat atat de tare un film, dar ca si filmul lui greengrass, "notes on a scandal" a incetat sa mai existe pt. mine odata cu genericul de sfarsit. vreau sa spun ca nu e nicidecum un film memorabil, nu te urmareste in somn si nici nu te cheama sa-l revezi. cu toate astea, il recomand numai si pentru interpretarile lui judi dench, cate blanchett, bill nighy ( fabulosi ).

Carmine Galante 15 Apr 2007 15:00

Originally Posted by ensor:

cum nu poti sa compari " apararea luijin" al lui nabokov cu "sahul pentru toti" a elisabetei polihroniade doar pt. faptul ca in ambele carti se vorbeste despre sah.

Am ras. :lol:

Alex Leo Serban 15 Apr 2007 15:39

ma-ntreb d c 'ai ris': in cel mai bun caz ai citit-o p polihroniade

pantagruel 16 Apr 2007 08:55

Nici Moarte, nici Venetia, ci multe Altele la un loc.

:w00t: Ohoho... Ma bucur nespus ca am starnit un (atat de mic, din pacate) scandal cu privire la ultimul film Eyre. Daca A fost sau nu a fost, intr-o oarecare Legatura Bolnavicioasa, cu ideile lui Thomas Mann. EVIDENT CA NU ARE NICI O TREABA. (Am exagerat, cautand un titlu pentru comentariul meu mediocru). Marsav din partea-mi.

Felicitari pt Alex Leo Serban (chiar el este?), pentru implicarea sa atat de activa in discutiile de pe forum. Unu la mana - fiind concis + haios + cool in interventii, estompeaza limbarita si mai ales pedanteria (sper sa nu se supere prea tare domnul Pitbull, dar chiar n-am putut sa ma abtin...) unora; doi - da savoare si viata unor discutii prozaic-patimase.

P.S.
Intr-adevar, prima impresie la povestea din Notes... este de deja vu. Parca am intui finalul, il stim de undeva, nu are cum sa se termine altfel (si uite ca asa se incheie). Il stim, cate un pic, din multe alte filme.
Putin din Fatale (Louis Male), Henry & June, Lolita, M. Buterfly (cati Jeremy Irons), Mala Educacion, desigur din Match Point si cate altele or mai fi...

Alex Leo Serban 16 Apr 2007 09:03

sintem mindri k am fost cobaii tai :w00t:

pantagruel 16 Apr 2007 09:15

Cu stima,

Multumesc, a.l.s.
Eu sunt si mai mandru ca pot discuta cu oameni care iubesc filmul si pe deasupra au si simtul umorului. Si sa stii ca va consider prieteni, nu soricei.
Ieri am vazut The Three Burials of Melquiades Estrada (cat de frumos...) si Little Miss Sunshine (cat de delicios). Abia astept sa le disec cu cineva.
(Sincer sa fiu, astept o replica acida de la blandul Pitbull)
Trimit mai tarziu impresia despre cele doua filme si multumesc ca m-ati primit in hora...

Alex Leo Serban 16 Apr 2007 11:31

mersi si eu
mie mi-au placut amin2 - desigur, nu pot sa spun k am ris & m-am induioshat la primul si m-am cutremurat la & lasat fascinat d al 2-lea... o fi fost invers? :P

Pitbull 16 Apr 2007 12:24

Blândul Pitbull e prea bazic ca sä devinä acid ca väcarul pe sat. ;) El respectä întotdeauna o criticä obiectivä si civilizatä (si cu atât mai mult, justificatä). Nu vitrioleazä decât limbricii.

Lecart 19 Apr 2007 20:58

Slabut filmul...

Pauline Kael 27 Jul 2008 23:58

Daca in film nu erau Cate Blanchett si Dame Judi Dench filmul era si mai varza.(imaginati-va pe altele in roluri..)
Ideea a fost buna dar ....scenariul idiot.

All times are GMT +2. The time now is 10:35.