Cinemagia Forum

Cinemagia Forum (https://www.cinemagia.ro/forum/index.php)
-   Premii, festivaluri (https://www.cinemagia.ro/forum/forumdisplay.php?f=231)
-   -   GOPO 2007 (https://www.cinemagia.ro/forum/showthread.php?t=90407)

Leonard 27 Mar 2007 20:53

la film strãin cine a luat? n-am gãsit nici în ºtirea de pe prima paginã ºi nici pe topic.

StefanDo 27 Mar 2007 21:50

Castigatorul filmului strain este precizat chiar in al treilea paragraf al stirii de pe homepage: Volver.

Leonard 27 Mar 2007 22:20

AªA E. dãdusem cãutare la "strain" nu "european"

ulrich 28 Mar 2007 12:54

Originally Posted by gionloc:

eu as fi votat Hirtia va fi albastra pentru cea mai buna regie, Radu Muntean o merita, filmul sau e o demonstratie elegant condusa de la cap la cap.. cum ar veni :)

pentru mine Hirtia ramine cel mai bun film din 2006... si cam cel mai bun film romanesc, de fapt!

interesanta observatie...si eu as spune tot cam asa,cum ca "hartia" este limita de sus a cinema-ului romanesc de serie,in sensul ca e un produs artistic oricand reproductibil in conditii ideale,ca un experiment de laborator condus de cineva care stie de unde sa inceapa si unde vrea sa ajunga(si opus unor "intamplari" scanteietoare dar inegale si irepetabile, precum "reconstituirea", "iacob" etc.).
oricum,"hartia" ramane marele invins.

Alex Leo Serban 28 Mar 2007 13:01

[quote="ulrich...si eu as spune tot cam asa,cum ca "hartia" este limita de sus a cinema-ului romanesc de serie[/quote]

CARE 'serie' ?! :?

Pitbull 28 Mar 2007 14:43

Seria Muntean, Puiu, Porumboiu... :love:
"Noul val", cum frumos, dar nu tocmai adecvat, i se zice. :sleep:
Astia, ai nostri. :happy:

StefanDo 28 Mar 2007 15:28

Originally Posted by Alex Leo Serban:

ai trecut sub tacere cea mai buna poanta a serii: atunci cind porumboiu a multumit 'cnc-ului personal, adik familiei mele', p scena s afla cnc-ul statal, reprezentat d eugen serbanescu! :lol:

dap, pe asta am sarit-o :)

interpretarea lui pintilie a facut toti banii! :love: si a branduit cuvintul serii, kre apoi a fost p buzele tuturor (incl a lui corneliu p): 'wonderful!'

pe Pintilie m-am suparat rau!!! :) am tras de el sa-mi dea un interviu si ce mi-a zis? "Nu pot sa-ti dau tie, ca apoi se supara celelalte bestii..." :D Se referea la ceilalti jurnalisti, pe care-i refuzase cu incapatzanare. :( I won't forgive him for that :)

ulrich 28 Mar 2007 15:33

[quote=Alex Leo Serban]
Originally Posted by "ulrich...si eu as spune tot cam asa,cum ca "hartia" este limita de sus a cinema-ului romanesc de serie[/quote:

CARE 'serie' ?! :?

as putea s-o las asa cum a cazut(adica in intelesul-frumos si elegant :) - pe care-l da pitbull termenului de "serie"),dar eu ma gandeam la produse artistice seriale,eliberate de "aura"(cum ar zice w.benjamin).

Alex Leo Serban 28 Mar 2007 16:17

pt stefando

dragul mieu (cum ar fi spus 'pintzi'), el nu da interviuri NIMANUI - didn't u know that?!
well, u're new to this game; now u know ;)

pt ulrich

filmul - k opera d arta emblematik a epocii 'reproductibilitatii mecanice' - nu are aura (cf w. benjamin), didn't u know that?!

ulrich 28 Mar 2007 17:16

filmul - k opera d arta emblematik a epocii 'reproductibilitatii mecanice' - nu are aura (cf w. benjamin), didn't u know that?!

da,dar am extins putin definitia "aurei",ca sa-mi serveasca la ce vroiama sa spun."evenimentul" producerii(si premierii,crearii legendei samd)unui film precum cele despre care vorbeam are-la noi-"aura" unei intamplari irepetabile(cred ca "irepetabil" e cuvantul cheie).or,eu as prefera sa avem anual 4-5 filme de valoarea celor premiate zilele trecute decat o "balanta" la 30 de ani.

Carmine Galante 28 Mar 2007 20:16

pt stefando

dragul mieu (cum ar fi spus 'pintzi'), el nu da interviuri NIMANUI - didn't u know that?!
well, u're new to this game; now u know

Isn't that cute... BUT IT'S WRONG! Am vazut o gramada cu Pintilie la televizor, in presa de specialitate (ProCinema), in presa de zi cu zi (Evenimentul Zilei - Scandalul cu demiterea sa din cadrul Studioului de creatie cinematografica al Ministerului Culturii) etc :hmm:

Alex Leo Serban 28 Mar 2007 20:18

habar n-ai c spui
cu filmele ne-am lamurit k n-ai nicio treaba, da nici sa citesti nu stii: la buftea acolo nu s fac opt clase?? :lol:

Carmine Galante 28 Mar 2007 20:24

habar n-ai c spui
cu filmele ne-am lamurit k n-ai nicio treaba, da nici sa citesti nu stii: la buftea acolo nu s fac opt clase?? :lol:

Esti primu' miner al forumului, cu coronitza, corigentul clasei, marian vanghelie al cinemagiei. pussy, numa' pe televiziunea aia de la care ai supt niste bani fara sa faci nimic interviurile cu pintilie au curs garla.

Supastar 28 Mar 2007 22:49

this just comes 2 prove that google is the grandfather of all knowledge!
pur si simplu am dat search "interviu cu lucian pintilie".
printre putinele kestii relevante pt discutie, am dat de un articol din revista 22 in care scrie ca :

"I se trimit intrebari in scris si el va raspunde. In urma cu cativa ani, a acordat un amplu interviu revistelor Cahiers si Positif"

de aici se poate presupune cu un anumit grad de incredere (destul de ridicat) ca pintilie nu prea da interviuri!

dar... k toata lumea s fie multumita, iata si un interviu cu pintilie(cu mentiunea ca e din ala cu trimis de intrebari si asteptat raspuns)
http://www.revista22.ro/html/index.php?art=1072&nr=2004-08-11[/url]

Proletar 29 Mar 2007 21:33

categoria Porumboiu

Pt Alex Leo Serban,
apropo de replici inspirate apartinand lui Corneliu Porumboiu...
la gala TIFF de anul trecut, prezentatoarea unuia dintre premiile luate de "a fost sau n-a fost" s-a trezit spunand ca e un film in care razi doua oare neintrerupt.
replica lui Porumboiu:
"Ma bucur ca la un film de o ora jumatate se rade doua ore" :hmm:

Alex Leo Serban 30 Mar 2007 06:41

ah da
stiam faza k eram in sala :)
a ris toata lumea (tipa kre spusese kestia cu '2 ore' era dana razboiu citind probabil d p un prompter mental defect) si a intrat in 'local folklore'
are multe d'astea 'porumbelu' - si nu stiu d c n miram: doar el isi scrie si replicile filmelor! :lol:

StefanDo 30 Mar 2007 18:50

Avem postate pe site si interviurile pe care le-am luat castigatorilor (si nu numai): http://www.cinemagia.ro/news.php?new...9&wnd=_default

herbert 30 Mar 2007 22:00

bravos, CineMagia!
am privit cu interes interviurile luate la Ceremonia Premiilor Gopo...
Porumboiu - un moldovean mai lent asa, dar temeinic...
Muntean - ascundea o nemultumire...
ALS - cu papion, elegant si rutinat. intelegator cu cei care incearca sa-l chestioneze. (cred si eu ca Marilena... lui Nemescu merita premiul)
Chirilov - a spus de vreo 4 ori misto, dar a anuntat ca va lansa California dreaming la TIFF.
o curiozitate: interviurile au fost luate de Gloria si StefanDo?

Carmine Galante 30 Mar 2007 22:34

Originally Posted by herbert:

bravos, CineMagia!
am privit cu interes interviurile luate la Ceremonia Premiilor Gopo...

Eu nu stiu daca le-am privit cu interes, da ideea e misto si noua, f. bine, bravo.

Originally Posted by herbert:

o curiozitate: interviurile au fost luate de Gloria si StefanDo?

Asta ma intrebam si eu. Daca e asa, Stefane, ai voce de radio 100%

StefanDo 30 Mar 2007 22:54

Da, interviurile au fost luate de mine si de Gloria.
Carmine, mersi, mi s-a mai zis, dar nu pot face radio, ca-s sasait... :lol:

All times are GMT +2. The time now is 10:43.