![]() |
Originally Posted by pantagruel:
|
s pare k nu-mi ramine decit sa ma repet (pt cei kre n-au citit cartzoiu zis 'd c vdm filme' - NU e un repros, ci o constatare!): am scris acolo k idealu meu d cronik e aforismu :P
in sensu k NU (in niciun caz!), nu vad cronik d film k p una din 'artele frumoase' - hell no! e cva mult mai modest (si e bina sa ramina asha!), ea face parte din specia txtelor utilitare, k atare nu tre sa atraga atentia asupra ei cu orice pretz; dar poate fi eleganta - da, expresiva - desigur, concentrata - neaparat! deci - un aforism ;) dar dif d gust dintre mine si ex-studentu meu (eu cu aplecaciune pt avangarde & experimente, convins k filmu e mai aproape d artele vizuale, el mai asezat, mai bourgeois, convins k filmu e mai aproape d literatura...) nu ating niciodata cratitza fierbinte a pasiunilor ucigatoare pt k eu, mai flegmatic din fire, imi spun k - at the end of the day - 'it's only a movie': nu merita sa-ti dai viata pt el si - MAI ALES! - nu este substitut pt viata!! |
Quote:
ps: apropos, ai terminat liceul?! |
chiar ma intrebam cand mi se va da la gioale si voi incasa si prima sudalma in cap?
multumesc, nene marx. insa discutia era daca putem fi mai scurti, nu mai grosolani. dar se pare ca la voi la academie se chiuleste pe rupte. pitbullule, merci si matale, dar nu cred ca sunt in stare sa pastoresc un topic (ti-l incredintez cu placere, oricum nu imi apartine chiar mie ideea. ba, vad ca als a fost cu un pas inaintea lui palahniuk) inteleg, domnule als, ca i-ai fost profesor copilului teribil si povestasului de cinema, gorzo. pai nu e rau cand elevul isi depaseste invatatorul, iar cei doi ajung mari maestri. (dilemateca e acum cine e mai atras de partea intunecata a fortei) |
ps: si cred ca n-ai inteles o kestiune: andrei gorzo scrie bine, dar nu scrie adecvat... |
am inteles de mult ca asta era problema ta, ca am zis ceva de gorzo.
gorzo este preferatul meu, am mai repetat-o de cateva ori. dar nu sunt intotdeauna de acord cu el. iar cu matale imi pierd vremea degeaba, ca numai chef de cearta nu am. asa ca poti sa spui ce si cum vrei. nu meriti atata oboseala, of... fanule. (si vezi ca juvetii aia ai tai iar se duc de rapa. apropos, a terminat vreunul din echipa voastra clasa a 8-a?) |
Eu sunt venit pe forum de curand, si ma intrebam: se intampla adesea ca in topicurile dedicate filmelor sa se vorbeasca mai mult despre critici? :)
|
|
Originally Posted by Lecart:
...Dar, da, se întâmplä uneori - dacä vine vorba. Teoretic, ar fi "off-topic", dar dacä nu se-ajunge la înjurat grav Dumnezeul mamii Cafine Central, se trece cu vederea. |
domnule pitbull,
ai cumva informatii daca in seara asta chiar putem vedea "vitelul de aur" pe tvr2 (22.10)??? ca ev z il recomanda, dar ghidurile tv dau altul in locu-i... lamureste-ma, te rog. merci. |
Sorry, aber niznaiu. :?
Cä teveul meu îi stricat de ceva ani, si nu m-am ostenit a chema dregätorele sä-l dreagä. Asa cäci, vorba francezului: vézant et fécant. (Apropo, ce-o fi având asta cu Iwo Jima, nu-s... Mergea sau la "Vreau sä stiu", sau la "Film în general > Recomandäri TV".) |
In seara asta e "Dupa-amiaza de caine" cu Al Pacino, pe tvr2, la 23.10, si las' ca-i bine asa :P, l-am vazut doar odata si aveam 7-12 anisori!
Cum, Mr.Pitbull, un om al filmului are tv-ul defect de 4 ani! Log-line! Taica-meo le avea cu electronica, repara tv-uri, eu habar n-am ce sfat sa dau, dar cred ca s-au ieftinit, sunt tv-uri bestiale acum cu sunet d-ala de cinemau' si costa doar 600 RON-i. |
Originally Posted by Neuptolem:
Originally Posted by Neuptolem:
|
vorba ta pitbulle,
s-a prapadit de tot topicul asta. dar ce sa-j faci daca "letters..." a fost atat de impresionant incat s-a metamorfozat fara sa isi dea nimeni seama in "scrisorele..." (despre nimicuri) oricum, daca totusi ar da tvr2-ul "vitelul de aur", ala al lui ilf si petrov, ar fi nemaipomenit. abia astept sa-l vad pe si ecran pe inegalabilul ostap bender. ce personaj... ce hotzoman, nu mai gasiti nicaieri asa ceva. |
Originally Posted by Lecart:
Ca pãrere personalã - cred cã "Letters from Iwo Jima" a fost mult mai reuºit ºi poate ... hmmm ... cum sã zic sã nu sune aiurea ... coerent ? închegat ? Aºa ceva. :? În "Flag of our fathers" cred cã pendularea între prezent, momentele din trecut "din afara" luptei ºi lupta propriu-zisã nu a fost dozatã/þinutã în frâu cum trebuie ºi au cam transformat filmul într-o varzã pe ici pe colo. :oops: Pe când povestea din partea japonezã a fost aºa ... pe motive istorice ( doar 1% din luptãtorii japonezi de acolo au fost capturaþi de americani/au supravieþuit bãtãliei :P ) ...mai simplu de circumscris unor coordonate clare, simple ºi fãrã fisurã - lupta propriu-zisã ºi unele preparative/decizii preliminarii ale sale. Plus de asta ideea principalã ( sau na ... una din cele principale ) din combinaþia celor douã filme mi se pare totuºi un pic discutabilã sau mie unul cel puþin nu mi-e aºa uºor sã o înghit : soldaþii de rând sunt opuºi prin conduita ºi suferinþele lor în ambele filme dezinteresului ºi lipsei de umanitate în ultimã instanþã a "factorilor de decizie" - în cazul japonezilor incapacitatea Înaltului Comandament Imperial e dublatã de o fanaticã ºi criminalã ( ºi ºi ineficientã per ansamblu !! :sick: ) folosire propagandisticã a vechilor principii ale samurailor, complet depãºite în contextul modern, în cazul americanilor de veºnica ºi cinica raportare la bani, profit, emisii de obligaþiuni º.a.m.d. - dar chiar aºa clarã sã fie aceastã echivalenþã ? :? Sorry de deranj la o adicã ... |
All times are GMT +2. The time now is 01:50. |