Cinemagia Forum

Cinemagia Forum (https://www.cinemagia.ro/forum/index.php)
-   Film in general (https://www.cinemagia.ro/forum/forumdisplay.php?f=227)
-   -   CONCURS de Valentine`s Day si Dragobete (https://www.cinemagia.ro/forum/showthread.php?t=90234)

Pitbull 16 Feb 2007 15:51

Originally Posted by Mistah J:

Originally Posted by Pitbull:

Originally Posted by Mistah J:

NU e film de dragoste.
Probabil l-ai omis pentru cä nu l-ai väzut, este?

Asa, e. Recunosc. N-am putut face rost de el. Nu r^de, vorbesc serios... :(
Oricum, e un pic de dragoste la inceput pana pleaca tipu' de langa fata... sau nu?

Nu, în prima parte a filmului, ei nu se întâlnesc deloc (vor, da' nu reuesc: el în unitate, ea tinutä din scurt de maicä-sa...). Da' gata cä suntem off-topic.

the_10th_player 16 Feb 2007 18:09

Closer - If you believe in love at first sight, you never stop looking
Despre tentatia idealului-inaccesibilului, despre dragostea umana, despre compromis ; scene , dialoguri , personaje care iti raman in minte . Si pentru ca "The blower's daughter" e superb .

Le Fabuleux destin d'Amélie Poulain - Without you, today's emotions would be the scurf of yesterday's.
Pentru ca este cel mai dulce si gingas film facut ; pentru ca este un basm induiosator fara a fi penibil sau lipsit de originalitate

kali 16 Feb 2007 21:45

Gegen die Wand :(( :love:

aayana 17 Feb 2007 07:39

Mi-am adus aminte: Brazil (1985) , mai mult sau mai putin un film de dragoste ;p

http://imdb.com/title/tt0088846/

cristi_cj 17 Feb 2007 15:36

Top filme dragoste

1.Love story :love:
2. Dirty Dancing :love:
3. Pe aripile vantului :love:
Aceste filme au argumentul suprem: au rezistat la proba timpului. Sunt filme de referinta al genului. Sunt filme pe care le-ai descoperit la 15 ani, le revezi cu placere la 30 de ani si care cred ca te vor emotiona la fel de mult si la 60 de ani. :love: :love: :love:

distroe 19 Feb 2007 13:50

Cele mai frumoase

As adauga topului si Shakespeare in Love.O poveste de dragoste paralela cu Romeo si Julieta.
Si, bineinteles, Vanilla Sky, cu Tom Cruise si Penelope Cruz.

Gloria 19 Feb 2007 16:10

Tin sa precizez, din nou, ca vor fi jurizate doar raspunsurile argumentate.

Valmont 23 Feb 2007 15:41

Mda... grea alegere... probabil ca daca as fi fost intrebat in urma cu 4 5 luni as fi spus cu siguranta City of Angels... Intre timp am vazut Jeux d'Enfants de care te indragostesti iremediabil. Probabil ca majoritatea vor protesta impotriva unui film frantuzesc, insa credeti-ma ca asa ceva nu ar fi putut fi vorbit intr-o alta limba. Jeux d'Enfants sau Love Me if You Dare cum este cunoscut majoritatii este povestea de dragoste a doi copii inceputa sub forma unui joc. Acest joc se continua si cand cei doi cresc, dar si poruncile jocului devin din ce in mai dureroase. Acestea fiind spuse va provoc sa va uitati la film;) Sunteti capabili sau nu?:)

Ava 23 Feb 2007 22:14

Si uite cum un film poate trezi in tine sentimente necunoscute sau poate genera revelatii provenite dincolo de imaginea in sine. Uite cum o productie ca Titanic te poate lasa rece pentru ca opinia generala e prin definitie impersonala.
Uite deci, cum Before Sunrise te poate uimi prin simplitate. O relatie perfecta cu o alta fiinta care poate fi in acelasi timp si o binecuvantare si un blestem. O prezenta feminina diafana prin eleganta neintentionata si un barbat inconstient de puterea iubirii adevarate. Indirect vedem cum se creaza acea legatura, prin limbajul corpurilor, prin mimica, prin dialog... mai ales prin dialog ("nothing that is complete breathes")! Daca stai bine sa te gandesti cu o sinceritate nealterata de cei din jurul tau, singurul lucru care iti poate taia respiratia si te poate inalta pe alte culmi spirituale, este aceasta interactiune dincolo de ratiune. Before sunrise cultiva emotiile si le transmite aproape subliminal. Actorii au facut mai mult decat sa transmita idei. Senzualitatea Juliei si carisma lui Ethan s-au imbinat aici perfect. Iar daca cumva, din intamplare in clipa in care privesti un asemenea film se intampla sa ai trairi macar la fel de intense, atunci realizezi cat de adevarata si reala este o relatie de acest gen. Daca surprinzi esenta umana, ca in acest film, nimic excentic, nou sau "cool" nu o egaleaza.
In conluzie, sensul pur al expresiei "a te regasi" intr-un film, il acord pentru Before Sunrise. Si totul se termina trist pentru ca e o lupta continua intre binecuvantare si blestem.

Leonard 24 Feb 2007 10:11

@Ava: Ai scris cel mai frumos de pînã acum (despre un film de care eu n-aº fi îndrãznit sau n-aº fi putut sã comentez nimic pentru cã mi se pãrea dincolo de cuvinte). felicitãri! sper sã-þi dea premiul.

durusoctavia 24 Feb 2007 12:34

Filme de dragoste

1. Sweet November
2.The Bodyguard
3. Message in a bottle
4.Blue lagoon

marx 24 Feb 2007 20:50

Elvira Madigan (1967)

pt ca ne arata esenta dragostei: atunci cand iubesti ai impresia ca detii totul, si intreg universul a contribuit la visul tau, desi realitatea te cotropeste cu realitatile ei sumbre.

herbert 24 Feb 2007 23:11

Originally Posted by marx:

Elvira Madigan (1967)

pt ca ne arata esenta dragostei: atunci cand iubesti ai impresia ca detii totul, si intreg universul a contribuit la visul tau, desi realitatea te cotropeste cu realitatile ei sumbre.

"...desi realitatea te cotropeste cu realitatile ei sumbre"
e vreun citat sau ai compus tu?
n-am vazut filmul, poate ne spui mai multe...

aayana 24 Feb 2007 23:53

Eternal Sunshine of a Spotless Mind

Cati dintre noi nu am avut (macar o data in viata) dorinta de a sterge efectiv pe cineva din memorie/trecut?
Pus in fata faptului implinit, Joel isi da seama ca de fapt stergea cele mai frumoase momente din viata lui.
M-au emotionat momentele in care incerca sa salveze ceea ce initial a vrut sa stearga, atunci cand si-a dat seama ca orice inceput poate duce mereu in alta parte (desi ei incepusera relatia a doua oara - de la zero) si nu neaparat la esec. Speranta si simplul fapt de "a te lasa pe mana sentimentelor".
E ceva sa fii 100% sigur ca ea este persoana si ca pe ea ai alege-o de fiecare data daca ai avea ocazia sa faci asta!

marx 25 Feb 2007 00:01

Originally Posted by herbert:

Elvira Madigan (1967)

"...desi realitatea te cotropeste cu realitatile ei sumbre", o simti ca o lama rece de cutit feroce ce-ti defriseaza carnea pana la os....

nu recunosti citatul?! :sick:

aayana 25 Feb 2007 00:08

Adevarul e ca atunci cand a venit vorba de "cotropit/cotropitori" mai mult in istorie m-am lovit de el dar chiar si asa, se leaga :D

herbert 25 Feb 2007 00:11

Elvira Madigan (1967)

"...desi realitatea te cotropeste cu realitatile ei sumbre", o simti ca o lama rece de cutit feroce ce-ti defriseaza carnea pana la os....

nu recunosti citatul?! :sick:

parca as banui ceva...
de fapt, simt asa de parca cineva mi-ar "defrisa carnea cu un cutit feroce"...

aayana 25 Feb 2007 00:13

Eu tot la faza cu "turcii au cotropit Tarile Romanesti" ma gandesc :P

marx 25 Feb 2007 00:15

de fapt, simt asa de parca cineva mi-ar "defrisa carnea cu un cutit feroce"...

ai facut tetanos. acum inteleg de unde-ti provine delirul.

aayana 25 Feb 2007 00:17

Cred ca ne era mai usor pe chat, dar nu exista aici pe Cinemagia oare? Ar fi fost mai mult decat interesant 8)

All times are GMT +2. The time now is 22:04.