![]() |
Originally Posted by KORBEN:
CE FACEEEEEEEEEEEEEEE? De unde pana unde CARPENTER cu FLIGHTPLAN? Ce-ai baut, papusha? |
lasa-l, e... korben :D
pe de alta parte, de unde-i scos mata, nea pitbulle, "algoritmu" ala de cacao cu hitchcock, cf caruia dadea 10 rateuri si-apoi facea, in fine, un masterpis?? anii '40-'50, for sure, DO NOT qualify: filmele bune, cind nu de-a dreptul mari, s-au insiruit atunci ca margelele pe atza! |
Sunt complet de acord cu "Tim Burton's Planet of the Apes" (:sick:) si "Touch of Evil" (ok, asta nu a fost chiar atat de rau, dar fata de "Kane" si "Procesul" e echivalent cu "Showgirls"... ca veni vorba de prostie si/sau prostitutie)... De asemenea, o buna parte din cariera lui Ridley Scott ma face sa ma intreb daca poate fi numit regizor mare (dar ce mai inceput!)
|
well i beg to differ, eu unul am savurat maxim ironia lui burton din 'maimute', fiecare cadru e o referinta mascata la umanitate, in general. revedeti-l in cheia asta, va sfatuiesc.
|
Originally Posted by RinTinTin:
ei, acuma o sa incepem cu totii sa ne dam in cap. :D 'the ladykillers' este, evident, cel mai slab coen ever (si spun asta in calitate de mare fan coen bros.), dar un lucru e cert - am ras cu lacrimi la filmul asta ! asadar, no way that's a BAD movie ! in ce priveste 'touch of evil', unul dintre piesele de rezistenta ale genului noir si ale carierei lui orson welles - rushineeeee !! pitbull, mai sa ma omori cu faza asta ! :(( |
Biiine, mä, puneti-vi-l în ramä!
Iar apropo de Hitch, am simplificat numeric algoritmul, dar el însusi comenta "ritmicitatea" asta, cu Truffaut. Si ce, n-am mentionat perioada aia când le-a însirat ca pe atä? (Desi s-a strecurat si pe-acolo "To Catch a Thief"...) |
tu iei drept bun ce spunea hitch!?
i thought u knew better than that... here it is - the list of hitch's 'diamond dozens'; doar vreo 3-4 sint carbune (ai zis si tu - 'to catch a thief', mai adaug 'under capricorn' & 'the paradine case'... ier eu, recunosc, nu m-am innebunit nici dupa 'dial m for murder' :oops: dar am o feblete particulara pt 'lifeboat' & 'mr and mrs smith', care sint prea putin cunoscute...) North by Northwest (1959) Vertigo (1958) The Wrong Man (1956) The Man Who Knew Too Much (1956) The Trouble with Harry (1955) To Catch a Thief (1955) Rear Window (1954) Dial M for Murder (1954) I Confess (1953) Strangers on a Train (1951) Stage Fright (1950) Under Capricorn (1949) Rope (1948) The Paradine Case (1947) Notorious (1946) Spellbound (1945) Watchtower Over Tomorrow (1945) (uncredited) Lifeboat (1944) Bon Voyage (1944) Aventure malgache (1944) Shadow of a Doubt (1943) Saboteur (1942) Suspicion (1941) Mr. & Mrs. Smith (1941) Foreign Correspondent (1940) Rebecca (1940) pt notorious mie 'o brother where art thou' mi s-a parut mai stupizel decit 'the ladykillers'! pt ceilalti cam repede il aruncati pe nea ridley la gunoi... ati uitat de 'black hawk down'? |
Originally Posted by Alex Leo Serban:
sunt de acord ca scott a facut filme MARI ('alien', 'blade runner'), altele foarte bune ('duellists', 'black hawk down', 'thelma and louise') si altele doar-bune ('gladiator'), insa a mai facut si mediocritati flagrante ('black rain', 'someone to watch over me', 'hannibal' etc) si oboseli de zile mari (eu n-am rezistat pana la sfarsit la '1492'). si asta inca in conditiile in care am evitat cu succes alte zvonite bazaconii precum 'white squall' sau 'g.i. jane' (desi, daca zici ca te potrivesti la gusturi atat de bine cu mihai chirilov - vezi si cazul 'palmetto' -, banuiesc ca asta ti s-a parut ok). in fine, ceea ce ma deranjeaza pe mine enorm la ridley scott este usurinta cu care pare sa accepte scenarii slabe sau mediocre. pe unele, din ambitie sau talent sau whatever, le transforma in pelicule notabile, peste medie ('matchstick men'), cu altele da chix cu gratie ('hannibal' sau mai recentul 'kingdom of boredom', pardon 'of heaven'). evident, ai mai spus ca un regizor nu poate scoate numai capodopere. insa nu cred ca ar accepta cu atata lejeritate proiecte de o calitate suspecta... |
ca sa-ti intaresti convingerea, sau doar ca sa ti-o hatzani :D (scuzati franceza), uite un link cu ce va sa vina de la Sir Scott in anii urmatori:
http://www.variety.com/article/VR111...goryid=13&cs=1 Eu aprob atitudinea asta; tipul e profesionist, face film din aproape orice.. btw: v-am povestit cum sunt primiti fratii scoti in maroc ? ca niste eroi nationali: businessul lor le ridica pib-ul de cel putin 2-3 ori pe an.. |
Originally Posted by notorious:
poate ai tu un umor mai aparte:) |
de ce "prostie si prostitutie"?
de ce sentinta asta necrutatoare, aproape radical-islamista? poate e vorba de o scadere a tonusului creator, o epuizare intelectuala..., oboseala si monotonia unei meserii..., rara "inspiratie divina" s. cl. vezi scriitorii, care nu publica in fiecare an cate o capodopera, dar nu abandoneaza scrisul. vezi pictorii, compozitorii... sportivii. pe scurt: existenta intr-o meserie, cu urcusurile si scaderile inerente... |
ºi asta înseamnã sã nu-i taxãm, nea herberte?
mai bine iei pauzã sau nu-þi publici/lansezi 'capodoperele' decît sã-þi dezamãgeºti fanii adevãraþi. de pildã, de ce Tarkovsky, de exemplu, n-a fãcut compromisuri sau cãderi din astea penale? Sau Wong Kar-Wai (pînã acum)? îi taxez ºi pe compozitori, stai liniºtit (dar aici e forum de filme). iar la sportivi se mai întîmplã accidentãri fizice or apar alþii mai buni, fiindcã acolo e ºi concurenþã. |
de acord, mos Leonard :D
ii taxezi. spui ca filmul asta e mai prost decat precedentul, ori ca perioada albastra de creatie e mai tare decat perioada argintie s.a.m.d. dar de ce sa-i numesti prosti si curve (prostituate) pentru niste rateuri aproape inevitabile? exceptiile confirma regula... uite, genialul & dragul nostru Wong Kar-Wai vrea sa filmeze ceva dsp uraganul Katrina, mai garnisind totul cu insinuantul skaraotzki Brody. riscuri foarte mari, s-ar putea sa iasa ceva greu de digerat (desi nu cred)... ei bine, in cazul unui esec (s-a putea sa fie mai multe...), nu voi spune niciodata ca WKW e prost sau curva (prostituata)... aici, in zona acestei nuante, se situa nedumerirea mea... dar cum libertatea de expresie e aproape garantata (pana cand vor cuceri islamishtii Europa), nu ne impiedica nimeni sa-i declaram oligofreni pe cei care, de la un timp incolo, ne dezamagesc... |
draga, eu nu stiu de unde tot scoti kestia asta cu katrina wkw-made!
aici zice k filmu cu nicole k s-a aminat - urmind sa fie filmat intre 01-05.07, si k acu se pregateste sa faca un film cu... norah jones, cu titlul "my blueberry nights"... & "it starts shooting in new york"! so: no katrina la orizont :P |
|
iarasi wong kar-wai ?! :sleep: i don't know... i go for kim ki-duk, personally.
|
Originally Posted by notorious:
cause u got bad taste, very personally! (just kiddin... ;) ) |
Bunä treabä c-ai pus lista, c-am scormonit dupä ea-n bibliotecä si n-am mai gäsit-o. Deci, sä vedem: alea marile, am sä le boldez, iar alea väzutele de mine, le subliniez (ca sä fie clar cä, unde n-am väzut, nu mä pronuntez). North by Northwest (1959) Vertigo (1958) The Wrong Man (1956) The Man Who Knew Too Much (1956) The Trouble with Harry (1955) To Catch a Thief (1955) Rear Window (1954) Dial M for Murder (1954) I Confess (1953) Strangers on a Train (1951) Stage Fright (1950) Under Capricorn (1949) Rope (1948) The Paradine Case (1947) Notorious (1946) Spellbound (1945) Watchtower Over Tomorrow (1945) (uncredited) Lifeboat (1944) Bon Voyage (1944) Aventure malgache (1944) Shadow of a Doubt (1943) Saboteur (1942) Suspicion (1941) Mr. & Mrs. Smith (1941) Foreign Correspondent (1940) Rebecca (1940) Apropo, de ce n-ai mers si mai în fatä (la "Psycho", etc...), si mai înapoi (spre "The Lady Vanishes", etc., pân-la "Blackmail"? |
am zis sa pun numai 'deceniile prodigioase', nu alea (the 30s, the 60s) unde a mai calcat si strimb...
'mr & mrs smith' e 'parlour comedy' - can u believe that!? iar carole lombard e superba! |
Da, stiam din ce-am citit. Päcat cä încä nu l-am prins cu nici o ocazie. Apropo, acu' vreo... câti ani sä fie? Era prin 1997-1999, cred... Au dat unii (cred cä PRO-TV-ul), multe Hitchcock-uri în sir, si mi le-am luat. Da' din päcate madam Vreme e mare curvä cu staif, si n-am avut-o, cä era scumpä, asa cä unele casete mä mai asteaptä si-acum sä le väd... când mi-oi repara video-ul, sau mi-oi lua altul, sau mi le-oi digitaliza.
|
All times are GMT +2. The time now is 03:18. |