![]() |
Originally Posted by Alex Leo Serban:
KBS zice ca a fost aplaudat cinci minute la final, iar la conferinta de presa a fost sala plina... :) ; surprinzator, in Korea nu a prea avut parte de review-uri laudative de la foarte exigenti criticii koreeni; sa-i fie de bine, la prima iesire in lume! 8) |
iar pe rpd:
'mary': abel ferrara, cu un film prea ambitios & inegal - o poveste dspr o actrita (isabelle binoche - f buna, dar prea putin(a) in economia filmului :( ) care, dupa ce o interpr pe maria magdalena, renunta la actorie si bintuie prin ierusalim, obsedata de 'rol', si un tv-host (forest whitaker) care face emisiuni dspr isus; cei doi doar vbesc la telf, pe fundal de violente interreligioase (palestina, etc) & de proteste de strada la premiera filmului cu binoche, regizat/jucat (as jesus) de matthew modine (f bun si el). citeva momente de gratie cinematogr inecate, din pacate, in verbozitate & o lipsa de 'focus' a scenariului... abel vrea sa spuna prea multe intr-un film de numai 1 h 1/2 - dar,c el putin, spune mai multe decit chereau in tot atita timp! 7/10 'romance & cigarettes': john turturro in chip de regizor este marea revelatie a mostrei, zic eu (desi a mai facut si 'illuminata', nevazut de mine), intr-o extravaganta musicala care nu se da in laturi de la nici o trivialitate (in sens fellinian & johnwatersian :P ) to get his mssg across: life is fun - too bad it's so short! james gandolfini mortal in chip de pappy cu nevasta (susan sarandon) & 3 fiice, kate winslet absolut darimatoare as his english mistress (ce-i la gura ei, nu va puteti imagina! de nerecunoscut - rol de oscar :love: ) & chris walken intr-un walk-on genial -cintind & dansind (ca si ceilalti, de altfel - p susan n-am mai auzit-o cintind de la 'rocky horror...' incoace -remember? 'touchmetouchme-touchme'...) plus steve buscemi & toate banda italoamericana, plus elaine stritch as his mamma - cu aceasta replica antologica: 'he had more ass than he could sit on!' :w00t: soundtrack de nota 10, totul flamboaiant, super-amuzant & care-free (dar nu si style-free!). 9/10 |
isabelle binoche :x ? n-as vrea sa fiu carcotas, dar cu juliette m-as insura si maine :P
|
'o fatalista': reusita adaptare a celebrului text al lui diderot (= 'jacques le fataliste'), semnata joao botelho (portughez cincuagenar), intr-un stil 'frontal' & cumva demonstrativ, destul de deoliveirian; produs de cel care fusese, pina de curind, producatorul atitrat al nonagenarului portughez - paulo branco. desi nu pt toate gusturile (se vorbeste mult, ca la de oliveira...), a fost bine primit de cei aflati in sala. in orice caz, reintilnirea cu un geniu ca diderot nu poate face decit bine: multi nu-l citisera, pesemne, asa ca rideau copios :oops: textul = de o modernitate incredibila! 8/10
|
'tim burton's corpse bride': deathextravaganza animata a lui tb a incintat publicul de aici, desi nu este decit o cioaca de 75' pe care excentricul american o poate face si cu ochii inchisi; cu vocile lui: johnny depp, helena bonham carter (soatza lui tim), emily watson, albert finney, richard e grant etc. victor (jd) este tras (de mina) in lumea celor morti, unde mireasa din titlu (hbc) se indragosteste de el si-l vrea sotz - desi victor este promis victoriei (ew); dupa un basm rusesc, cica. cel mai 'mortal' moment: atunci cind victor isi regaseste ciinele (scraps) mort demult - acum un schelet care da din coada - si-l pune sa faca sluj, sa se rostogoleasca etc, si-apoi sa 'faca pe mortu': ciinele ramine interzis, nestiind cum :w00t: ! un alt moment haios e atunci cind mortii se intilnesc cu viii & o baba (gertrude) isi revede sotul (alfred), mort in urma cu 15 ani; baba ii spune, 'vai draga, da tu esti mort si eu sint vie - daca ma pupi, o sa mor si eu!', iar alfred ii raspunde: 'frankly m'dear, i don't give a damn!' - si o saruta ca-n 'gone with the wind', cu muzica de-acolo cu tot... 8/10
'garpastum': alexei gherman jr (al carui precedent 'ultim tren' il vazusem la salonic, unde a luat alexandrul de aur) impresioneaza cu ac. film de 123', plastic superb, dspr 2 frati in sankt petersburgul dintre 1914-18 si incercarea lor de a inchega o echipa de fotbal (titlul vine din latinescul 'harpastum' = joc cu mingea). nu pt toate gusturile (ceva intre sokurov & angelopoulos...), dar rewarding & cu un final intens & tulburator (a la 'tillsamans'!); o poveste crepusculara dspr o lume care se pierde in ceturile istoriei & alta, care se trezeste la viata in confuzie & violenta. 9/10 'everlasting regrets': prima 1/2 ora promitea o minunatie vizuala filmata dumnezeieste (cu siguranta, cel mai somptuos film de la ve, cinematic vbind!), numai ca hongkonghezul de 48 de ani stanley kwan se ambitioneaza sa o coteasca spre fresca istorica (40 de ani din viata unui oras: shanghaiul) in locul unei melodrame curate & cinstite. in consecinta, ceea ce ar fi trebuit sa emotioneze se incilceste progresiv intr-o increngatura de personaje usor confundabile & subploturi parazitare, care lasa spectatorul contrariat & nesatisfacut... in orice caz, sub splendidul 'center stage' cu maggie cheung, premiat la berlin acum mai bine de 7 ani - desi e evidenta propensiunea lui sk pt china anilor 30-40. produs de jackie chan! 7/10 'bestia nell cuore': cristina comencini (dupa propriul roman omonim); ce sa mai spui? inca un film italian prost in competitie & inca un regizor care lustruieste cu spor blazonul banalitatii... incest, pedofilie (cu traumele aferente), lesbianism (cam edulcorat) & o cvasi-nastere intr-un tren gol (!) in 'meniul' ac. fals film 'adult', care se vrea o replica 'matura' la prodctiile. tv - pe care le caricaturizeaza. pacat de actori - angela finocchiaro (in rolul unei mamici de 50-si parasita de sot, care-si reface viata alaturi de o oarba lesbiana - sau o lesbiana oarba?) e geniala: aplauze la scena deschisa! replica memorabila: pers. principal (care dubleaza filme pt tv, iar mamica de mai sus e monteuza de sunet) incepe sa gifiie la o scena de rape, termina, regizorul intreaba: e buna, o pastram? la care mamica: 'gifiiturile sint la fel in toate limbile!' :lol: 4/10 |
L-am vazut si eu pe asta. Fata de 'Rouge' cum e? |
aseara - penult. film din competitie: 'the constant gardener' (dupa romanul lui le carre) in regia lui fernando meirelles, cu ralph fiennes & rachel weisz (ambii, superbi!) dupa mine, i-as da cu ambele miini leul (sau... leo ;) ) de aur: autorul lui 'cidade de deus' reuseste sa evite capcanele 'filmului de gen' (aici: spy thriller) si ale formatajului hollywoodian, construind - in & prin imagine - o poveste emotionanta, elegiaca, dspr revelatia iubirii dupa moarte... trama 'spy' este prezenta, evident, dar pare mai curind declicul love story-ului - which lingers on mult dupa ce detective story-ul se solutioneaza. un film matur, inteligent, rewarding din pdv vizual. 10/10
& cu asta - pt mine, cam basta... PS am uitat sa zic o kestie haioasa de la conf. de presa a lui tim burton; o ziarista o intreaba pe helena dumisale: 'deocamdata, in regia sotului ati jucat: o maimuta, o vrajitoare, acum un cadavru... e totul ok acasa? casnicia merge bine? copilul e sanatos?' :lol: pt ambra care 'rouge'? n-am vazut... is it worth it? |
:lol:
misto. |
my bad: titlul corect al filmului lui st. kwan este 'everlasting regret' - si nu 'regrets'! e luat dintr-o replica a lui tennessee williams ('menajeria de sticla'): 'the future turns to present, the present turns to past and the past turns into everlasting regret'...
si mi-am mai adus aminte de un film de kwan vazut (cred ka la salonic): 'lanyu' (care e penultimul), love story gay; nu m-a impresionat prea tare... astept sa-mi dea ambra 'rouge': sper sa fie mai bun decit ult. culoare din trilogia kieslowskiana ;) ! |
And the winner is... Brokeback Mountain. Suna extrem de bine si din descrierea facuta mai sus... Can't wait to see it. Als, multumiri de relatari.
|
mai exact :
http://www.labiennale.org/en/news/cinema/en/30872.html pe scurt : Golden Lion for Best Film - Brokeback Mountain by Ang Lee Silver Lion for Best Director - Les Amants réguliers by Philippe Garrel Jury Special Prize - Mary by Abel Ferrara Coppa Volpi for Best Actor - David Strathairn in Good Night, and Good Luck by George Clooney (cum zicea als) Coppa Volpi for Best Actress - Giovanna Mezzogiorno in La bestia nel cuore by Cristina Comencini |
|
Originally Posted by europe_east:
On the other hand... scenariu ci cel mai bun actor pentru "Good Night, and Good Luck". 8) Very nice... |
la cat de penibil anti-americanist e Gardener, nu eram surprins daca lua vreun premiu;
Brokeback Mountain? gimme a break.. :hmm: I mean how good could that be? de ce n-au adus si Transporter 2, the first action-gay movie... pe de alta parte, Lady Vengeance a atras cea mai mare simpatie, trei non-competition awards: Young Lion Award, Best Innovative Film Award and Cinema of the Future; premii, adevarate, votate de tineri studenti in film arts, nu de babe; |
you are sooo wrong, bellhop!
in primul rind ca 'the constant gardener' a primit premiul 'cinema giovani'; in al 2-lea, ca 'brokeback...' nu e rau deloc - dimpotriva: e un film emotionant & sensibil, indraznet ca subiect & care evita multe clisee hollywoodiene (filmat on a shoestring budget in canada); cum spuneam: seamana cu 'bridges of madison county' &, da, e o melodrama - ei, si? what's wrong with that?? iar ang lee nu e un neica nimeni: de unde-l dadusem terminat (dupa 'hulk'), iata ca-si face un comeback surprinzator :P in general, palmaresu mi se pare ok. recunosc ca n-am vazut filmu lu garrel (3 ore dspr mai 68?!? no, thank u!), iar premiul pt mezzogiorno e mai mult de consolare pt italieni, care altminteri luau leul la trinta... repet: filmu e de toata beleaua, rateu meserias (comencini - cristina!, sa ne-ntelegem... singura leg. cu luigi e ca e fata lui :oops: - filmeaza 'by the book', ecranizindu-si propria carte), mezzog. e ok (plinge, sufera, pierde apa...), dar rolul (& implicit premierea) pun(e) o probl.: poti juca bine (= convingator) un rol prost (= neverosimil)? la cite i se-ntimpla sabinei (pers. giovannei in film), era material d una bucata soap de cinshpe episoade pe putin... premiul pt strathairn e super-meritat, idem cel de scenariu pt clooney & co; sincer, filmu nu cred ca merita mai mult: e corect, bine 'periodizat', destept, dar nu te atinge. are marea calitate ca e numai de 1 h juma! kestia cu 'anti-americanismu' e aiurea: filmul lui meirelles vbeste dspr multinationale farmaceutice & birocrati & spies britanici, nicidecum dspr americani! |
All times are GMT +2. The time now is 00:45. |