![]() |
De fapt, Nume gândeste la fel ca noi, dar:
- In primul rând, se joacä iar de-a Gicä-Contra - In al doilea rând, are o viziune prea pesimistä, pe care prefer sä nu i-o împärtäsesc (fie si numai pentru cä "speranta moare ultima"). - In al treilea rând, greseste când spune cä faptele s-au prescris. NU s-au prescris! Sunt delicte penale IMPRESCRIPTIBILE, potrivit legii. - In sfârsit, are dreptate când spune cä Ilici stie prea multe murdärii cu care i-ar putea da în gât pe altii. EVIDENT, procesul va fi si o luptä pentru supravietuire între diversele factiuni ale securitätii. Totusi, cu optimismul meu iremediabil, nu voi înceta niciodatä sä cred cä pânä la urmä adevärul si dreptatea vor triumfa. Dacä asta se va întâmpla dupä ce Ilici se dä cu roatele-n sus, e doar o chestie de biologie... |
Originally Posted by herbert:
Cand Iliescu va face temnita pt. 13 - 15, in Romania venitul mediu pe economie va fi de 4000 de euro. ;) Eu stiu ca orice infractiune are un termen de prescriptie, inclusiv crima - 18 ani. ;) |
nume :
"Sleahta de slinosi din Universitatea trebuia starpita. Printre ei multi coate goale dornici de anarhie si taiat frunza la caini. Atmosfera emana infectie, in vremuri tulburi trebuie sa vina baietii sa puna panselute." Ai fost prin piata atunci ? Macar in trecere ? |
mai tarziu decat trebuia, da' zic eu ca e bine si-acum..
Pitbull: Chapeau, maestre. Intai pentru calitatea de om si abia mult dup-aia pentru cea de cronicar. (pe care oricum ti-as fi dorit-o exercitata in spatii mai calme.) Parodia romaneasca merge mai departe. Ieri seara urechea mi-a 'agatat' din tv pe miron cosma recitand in fata unui bloc compact de ziaristi 'vinovatii fara vina/vor sa se faca lumina'. Partea ironica e ca versurile, daca mai tin eu minte, -s ale lui Vali Sterian, taman una din tintele preferate ale escadrilelor de lampase din vremea raidurilor pe care le-a condus mc. Oricum pe o luna de zile circul este asigurat, acum ca furiosul domn cosma poate spune tot ce-a strans in el 15 ani de zile, si poate cu miscarea asta surpriza obtin si baietii niste capete de acuzare mai de Doamne-ajuta pentru illy, ca sezonul cu impuscare pe strigari de genocid s-a terminat de ceva vreme.. |
la rugamintea lui nume, incerc sa reproduc postul pe care l-am scris - revoltat/manios - asta noapte, dupa ce am citit elucubratiile sale pe tema mineriadei...
mai, Nume fara stea, esti mai idiot decat incerci tu sa te infatisezi. ar fi trebuit sa stii, la varsta ta, ca sunt subiecte unde n-ai voie sa fii dobitoc. vorbesti ca betiva-n targ, pe orice subiect, sa fii in prim-plan, sa treci drept un tip up-to-date. cred tot mai mult ca maculezi lumea cu rautatea infirmului care esti. nesimtirea si lipsa masurii e o grea infirmitate... da, nu esti o creatura de frecventat... |
:) n-am sa remarc decat contradictia dintre mesaj si semnatura..
|
imprescriptibile sunt doar infractiunile de la capitolul "infractiuni contra pacii si omenirii" capitol din care lui iliescu i s-ar potrivi cel mult infractiunea de genocid, dar nu stiu daca aceasta invinuire este cea oficiala, din dosarul sau de urmarire penala.
probabil ca nu este totusi aceasta invinuirea caz in care, banuiesc eu , este vorba de instigare la omor deosebit de grav, caz in care prescriptia este de fix 15 ani de la savarsirea faptei, dar daca urmarirea penala a inceput in acest interval, prescriptia se considera intrerupta si deci ineficace. ar mai putea intra in discutie si instigare la lipsirea de libertate in mod ilegal pentru cei dusi la magurele etc, in forma sa agravata pentru care prescriptia ar fi de 10 ani cu aceeasi rezerva, referitoare la o eventuala intrerupere a prescriptiei...la fel stau lucrurile in cazul instigarii la vatamare corporala grava. fiti siguri ca la un dosar atat de important, procurorii nu ar fi continuat sa lucreze daca faptele ar fi fost prescrise. ar fi o greseala de incepator si este exclus ca procurorii sa faca o asemenea chestie intr-un dosar atat de important |
Multumim, domnu' advocat! Sä ne träiti, si la mai mare!
Vezi, Nume tatä? Chiar dacä Bunicuta scapä, NU prescrierea va fi cauza, cu alte manipuläri - ilegale si abuzive, desigur, dar oricând posibile. (Mäi, te rog eu mumos: mai pune frâna la jocuri, mäcar în ANUMITE topicuri, OK? Multam la fel de mumos.) |
Originally Posted by herbert:
Originally Posted by Floydman:
Quote:
|
Treaba ta... Da-ti faci räu mai mult tie - si zäu cä-i päcat de Dumnezeu.
|
Originally Posted by Pitbull:
|
E-te, scârt! De unde si pânä unde? In general nu amenint pe nimeni, iar prietenii, cu atât mai putin.
"Treaba ta" înseamnä exact ceea ce spune: cä faci ce vrei, nu mai insist. Totusi, eu te rugasem... |
ei, acuma discutia devine de specialitate si nu prea are rost sa ma apuc sa dau consultatii pe net.... am spus doar ca e problema prescriptiei iese din discutie, si ca procurorii de regula iau din oficiu in calcul asta. daca era nu se povestea...voiam doar sa iti spun ca instigarea e o forma de participare la orice infractiune ar fi . adica instigator e ala care te pune-convinge sa o faci si tu o faci...si daca ala te pune sa o faci ia fix cat iei si tu pt ca ai facut-o.
parerea mea pe scurt despre 13-15. radacinile trebuie cautate mult mai adanc. iliescu si ai lui au fost doar niste pioni convenabili. pe acele evenimente, dupa parerea mea sta scris MOSCOVA. e o convingere neinsotita de probe ci doar de bun simt. erau ultimele zbateri ale blocului comunist de a salva ce se mai putea salva (pt ei) din imperiul care se prabusea...si in buna masura au reusit chiar daca vantul schimbarii s-a dovedit pana la urma mult prea puternic si totul s-a naruit pt comunism in urmatorii ani. PS: sunt curios ce se va intampla a doua zi in cuba dupa moartea de batranetze a lui castro? e foarte interesant de urmarit. cuba poate deveni cea mai frumoasa si prospera tara din zona rapid, poate in 10 ani. o vor invidia pana si americanii care vor veni sa faca bani acolo.... |
Ce se mai aude de nea' Nelu, sanatos, voinic ? |
DA! - cu o precizare, dacä tot e s-o luä cu sahul: Moscova = Regele si Regina Iliescu, Roman (si altii la nivelul lor) = Turnurile Stänculescu, Chitac, Voican-Voiculescu, etc. = Caii Miron Cozma, etc. = Nebunii Minerii si "oamenii de bine" = Pionii
@Floyd - dacä Americanii se implicä în Cuba post-castristä (asa cum la noi nu s-a implicat nimeni) @Nume - dacä o lasä de izbeliste, sä degenereze ca Haiti si alte republicute bananiere de pe-acolo (asa cum, în mare parte, s-a întâmplat la noi.) |
eu cred ca poate intra Moscova in ecuatie in masura in care era prezenta in sufletul toasului Iliescu: acea moscova a anilor 50 cand acolo s-a instruit intr-ale curgerii si exploatarii H2Oului si, in acelasi timp, a invatat mecanismele diversiunilor bolsevice: el e conducatorul ales - si democratic - 85% din popor a grait Ilescu stampiland, si mesianic - revolutia l-a ridicat, din mania oamenilor a izvorat figura lui intru instaurarea linistii nationale: asta apara el in iunie 90, linistea oamenilor muncii care l-au votat, aceia care doreau salam si paine alba, bauturica si caldurica. nu moscova incerca sa salveze blocul comunist, Iliescu nu dorea sa iesim din el; nu cauta Moscova sa ne tina legati cu lanturi de politica ei, ci Iliescu fisura orice legatura cu civilizatia pentru a se putea cuibari la sanul prietenului urs, pentru a se lasa in grija (ca in 'scrisoare despre umanism', patria este locul unde lumea ca fiinta vine in grija ta in limba; oarecum acela este teritoriul tau unde simti si iti exprimi bine lumea) vecinului estic, al carui arsenal imagistic il stapanea mai bine decat orice altceva. si, probabil, a pierdut franele incat nu numai ca producea continuu sensuri, imagini bolsevice (povestea cu drogurile din sediile partidelor istorice, cu masinile de falsificat bani, doborarea lui roman mai apoi cu ajutorul acelorasi mineri, animalele din presa, etc, etc), adica avea imaginatie (in sens flusserlian), dar ajunsese sa creada si el ceea ce spune - adica sa traiasca in umbra imaginilor create, ceea ce inseamna ca omul halucina. imaginatia lui i-a creat halucinatiile. acum justitia pare a-l trezi. si uite ca ortacii lui (psdisti) par a se scufunda iar in imaginile create de mariaSa direct proportional cu intentiile legii de a-l face pe Ion sa inteleaga unde-i este locul in istoria Romaniei. |
Precizärile lui Gionloc sunt juste si interesante, asa cä simt nevoia sä adaug câteva comentarii.
Desigur, în 1990 U.R.S.S. agoniza si nu-i mai dädea mâna sä se amestece (în fond, douä luni mai târziu, a avut loc puciul anti-Gorbaciov, care i-a redactat certificatul de deces, semnat nu peste mult de Eltîn). Pe de altä parte, spiritul si conditionarea sovieticä erau esenta F.S.N.-ului si a lui Iliescu, cum bine stim. Deci, si aceastä interpretare stä în picioare. DAR, nu se exclud nici urmätoarele douä ipoteze adiacente: - ca tot sistemul de manipuläri si diversiuni feseniste, început încä din 22 decembrie si desfäsurat sustinut pe parcursul lunilor urmätoare, sä fi fäcut parte dintr-o strategie de contingentä integratä în planul reformei perestroikiste cu care fusese însärcinat Iliescu (deci, mai mult decât o simplä "conditionare", "inspiratie" si "esentä"); - ca pânä si în iunie 1990, încä sä mai fi existat un brat lung al K.G.B.-ului, cel putin la nivel factionar si suboficial, manevrând punctual si concret sforile marionetelor iliesciene - cam la modul în care, recent, F.S.B.-ul încä se mai chinuia sä nu scape complet de sub control Ucraina, Georgia si celelalte foste colonii sovietice atinse de valul portocaliu. Ipoteze, ipoteze... Pânä si Deep Throat a iesit la luminä, luna trecutä. Poate le vom afla si pe astea cândva. Oricum, rämâne confirmat definitiv unul dintre sloganurile Golaniei: F.S.N. - Agenturä K.G.B. |
Originally Posted by Pitbull:
pana la urma aceste aspecte sint imposibil de privit ca fenomene separate: adica si fantome rusesti bantuiau sferele politice romanesti, dar si fostii politruci deveniti peste noapte democrati de parada se doreau bantuiti, dominati (sexual 8) ) de adierile sovietice. altfel spus: daca nu era condusa tara de acesti romani care ne doare cursul evenimentelor post decembriste ar fi fost acelasi? (doar o intrebare retorica) |
Frate, Iliescu e Adrian Copilu' Minune al politicii din Romania. Degeaba va zbateti ca obletele pe uscat. Pe Coizma il vad la Becali in partid.
|
Frate, frate,
Se prea poate S-ai dreptate! Apropo, P.S.D. ce e, BUG-Mafia, presupun? ;) Sau VOLGA-Mafia? |
All times are GMT +2. The time now is 21:31. |