![]() |
Re: ds topic
Originally Posted by alex2:
|
rebelii la ei acasa
urmaresc topicul asta care imi place... :P si nu ratez premierele de la hollywood :P
da' despre dame rebele si controversate si geniale pe deaspra nu scrieti? sau nu cadreaza? |
Aseara, TVR Cultural a programat "If...", care - asa cum s-a notat si mai sus - este unul dintre filmele-etalon ale societatii britanice din anii '60. Nu mai vazusem filmul decat o singura data, acum cativa ani buni, cam in aceeasi perioada in care am 'bifat' un alt film reprezentativ pentru Anglia anilor '60, "Blowup" (pe care, insa, l-am revazut de nenumarate ori). Din filmul lui Lindsay Anderson am ramas cu amintiri fugare ale finalului si ale interioarelor colegiului si cu imaginea lui Malcolm McDowell afisand inconfundabilul zambet machiavelic sau catarat pe acoperis cu o mitraliera in mana.
M-am simtit extraordinar reimprospatandu-mi memoria despre acest film si as nota secventele dominate de muzica, 'joaca' de-a tigri, aplicarea pedepsei etc. Dar mai ales atmosfera de internat in sistemul de invatamant britanic, sub forma de contrapunct a ultimului film cu Harry Potter ;). |
CAND ERAM IEU TANAR!!!!!!!!!
|
Filme cu rebeli pe care le-am vãzut ºi mi-au plãcut:
1. "The Wild One (Sãlbaticul)", S.U.A. (1953) cu Marlon Brando (pãrerea mea e cã ar fi trebuit sã se sfârºeascã tragic) 2. "Rebel Without a Cause (Rebel fãrã cauzã)", S.U.A. (1955) cu James Dean, Natalie Wood, Sal Mineo 3. "Bonnie & Clyde", S.U.A. (1967), cu Faye Dunaway, Waren Beaty (eu îi condider pe Bonnie ºi Cyde rebeli) 4. "Badlnads (Banda nebunã)", S.U.A. (1973) cu Martin Sheen, Sissy Spacek prelucreazã mitul ucigaºului adolescent Charles Raymond Starkweather 5. "The Delinquents (Copii teribli)", Australia (1989), cu Kylie Minogue 6. "Murder in the Heartland (Caruselul crimei)", S.U.A. (1993) cu Tim Roth 8) , Fairuza Balk, Brian Doherty, filmul despre Charles Raymond Starkweather |
ioi ce topic fain avem aici :D
Easy Rider....uitandu-ma la el ma taie un fel de nostalgie ciudata a unei perioade pe care, desigur, nu am trait-o...foarte ciudat, nu ? Wyatt (Peter Fonda) si Billy (Dennis Hopper) ma duc cu gandul la cei doi nelegiuiti celebri, Wyatt Earp si Billy The Kid si acum imi vin in minte cei doi pe motociclete...Born To Be Wild, daddy-o |
Cinemania, minunat topic ai adus "la suprafata"! Eu am o slabiciune pentru eroii rebeli ai lui Tarantino: "mireasa" ( :x ), banda din Reservoir Dogs sau, fireste, cuplul din Natural Born Killers, care practic tot lui Tarantino ii apartine. De fapt, cuplurile rebele au avut mereu un farmec aparte (a se vedea, de asemenea Bonnie and Clyde sau Marianne si Ferdinand din Pierrot le Fou).
|
Originally Posted by corinka:
problema, din punctul meu de vedere, e ca rebelii de care zici tu, au o cauza un pic mai fictiva. Adica, ma gandesc ca poate m-as putea identifica cu elevii din If, presupunand ca as fi trait vremurile alea...Cu personajele lui Tarantino merge mai greu... Ei se revolta impotriva unui sistem local care poate fi condus de niste legi cu care eu sa nici nu fiu de acord. |
Mie nu mi-a placut niciodata Natural Born Killers, mi s-a parut asa o spoiala :P si Juliette Lewis ma enerveaza ingrozitor!
In schimb mi-a placut enorm Wild at Heart al lui Lynch, cu Nicholas Cage si Laura Dern tinerei. N-o sa uit niciodata cum ii canta Cage 'Love Me Tender' purtand his 'snakeskin jacket'! |
All times are GMT +2. The time now is 02:36. |