![]() |
Mala Portugal are dreptate, cadrul este idilic a la Stella Artois & imaginea e pe alocuri exagerata in galbetea ei, insa cele doua 'defecte' nu sunt de ajuns pentru a face din acest film unul prost. Deloc. Pentru ca mai raman multe alte calitati in picioare gen scenariul, imaginea (in partile cu razboi), actorii etc.
Cu siguranta unul dintre cele mai bune filme vazute de mine anul asta. Cu ocazia asta am invatat sa suport limba franceza, dupa Comme une image unde am fost ingrozit. |
oofff... sa nu faceti ca mine, nu va duceti la filmul asta daca va trece si ce-a mai mica unda de plictiseala... eu asa am facut, si am iesit mai plictisita decit eram... mi s-a parut totul aiurea, scenariul fooooooaaaarte patetic, m-am tot intrebat de ce cartea cu acelasi nume a fost un best-seller (dar poate ca Jeunet e de vina, nu cartea in sine)... apoi prea multa violenta in contrast cu o ex-Amelie lacrimogena (plus schioapa), dar cu acelasi joc cu care ne-a obisnuit... cred ca m-am plictisit de genul asta de femeie-copil... sau poate m-am plictisit de copilarii in general... cred ca a lipsit mult din originalitatea lui 'Fabuleux Destin d'Amelie Poulain' sau si mai mult, a filmelor de pe vremea cind Jeunet lucra in tandem cu Caro.... la dracu, m-am uitat pe imdb si toate criticile sint elogioase, cred ca am calcat pe de-alaturi, n-ar fi prima oara (de data asta plictiseala e de vina :P )... va zic eu, duceti-va fratilor sa vedeti 'Un long dimanche...', chiar merita vazut ... sint citeva imagini bestiale in film, un lan de griu culcat la pamint de o rafala de vint si un cimp verde plin de cruci identice...
|
plictiseala e o boala. grava.
|
De ce e scenariul patetic?
|
Originally Posted by manelesux:
plictiseala nu e o boala, e o stare... grava? si in ce ar consta gravitatea, ma rog? |
Originally Posted by cherryblossom:
and the problem is... ?? daca doza de violenta lipsea, toti urlau ca se apropie si mai tare de 'amelie'. acum ca este, nu merge, pt ca vezi-tu-doamne contrasteaza ! mai faceti, fratilor, un dus rece ! |
Filmul s-a construit pe ideea unei comparatii, intre Audrey Tautou intr-un cadru idilic, inconjurata de dragoste & imaginea de o culoare calda si razboiul, frig si ploaie si razboi & imagine de o culoare rece. Mi se pare bine facuta comparatia, nu vad cum asta reprezinta o greseala a filmului? Mai astept motivare pentru afirmatia de mai sus, cum ca scenariul e patetic. Se pare ca e un trend sa scoatem afirmatii pe partea dorsala.
|
Originally Posted by BeNnY:
vrei sa zici 'antiteza'. si 'audrey tautou' (nu tatou, nici toutou). vezi cum mai repari propozitia de mai sus... |
Da, antiteza vroiam sa zic.
|
PATETÍSM s.n. Însuºirea de a înduioºa, de a impresiona, de a miºca puternic (prin vorbe, muzicã etc.); caracterul patetic, emoþionant al unei opere literare, muzicale, al unui lucru etc.; atitudine pateticã. – Din fr. pathétisme.
PATÉTIC, -Ã, patetici, -ce, adj. 1. Plin de patos, care emoþioneazã, impresioneazã, înduioºeazã; plin de emfazã, de afectare. 2. (Despre nervi) Care inerveazã muºchii oblici ai ochiului. Benny, te las pe tine sa-ti aduci aminte fazele de genul asta... ca e patetic, mai treaca mearga, dar mai naspa e ca filmul e si previzibil... :P |
Re: O logodna foarte lunga - super film
Originally Posted by manelesux:
|
orice boala e o stare, nu te salveaza generalizarea. in particular plictiseala e o boala. nu exista o scara absoluta pe care sa ordonam fenomenele (filmele) si sa zicem ca unele-s mai plicticoase decat altele. Dar exista o scara absoluta pe care, teoretic, am putea plasa oamenii in functzie de cat de "plictisibili" sunt. Tu ai ocupa un loc de frunte. Gravitatea consta in suferintza pe care o produce in omul bolnav si in modurile de manifestare pe care i le provoaca, inclusiv pe taram ideatic. Un exemplu concret ar fi comentariul si argumentatzia ta vizavi de filmul lui Jeunet. Esti bolnav, domle. Ia niste pastile inainte sa devii contagios. Nu mai argumenta in viatza ta cu plictiseala. E ca si cum un orb ar zice ca filmu e nashpa pentru ca n-a vazut nimic la el. In alta ordine de idei, reclamele la Stella Artois sunt destul de mishto. Nu vad de ce s-ar cuveni banalizate. |
manelesux, intre timp mie mi-a trecut plictiseala, tie ti-au trecut nervii? ... I think you lack 'joie de vivre'... :D
|
O gogoasa frumoasa,rumena pe dinafara,goala inauntru.Cel mai greoi scenariu vazut de f.mult timp,amalgam de indicii care rasar la fiecare 10 minute furandu-i inca un zambet candidei Amelie.Filmul e salvat(daca mai poate fi salvat) de cateva din secventele de razboi si cateva miscari de camera care mai taie greata de galbenul omniprezent.
In ciuda catorva elemente care pot fi apreciate pierdere de vreme. |
1.plictiseala e cronica, nu blufa
2.legat de...
|
asa e, m-ai prins! :P
|
ma bucur. aia cu joy de vivre tzi-o las tema de casa. un singur indiciu: finney. |
pai mie-mi plac altfel de filme...
|
atunci nu-i frumos sa vorbesti de filmele care nu itzi plac. eventual de filmele care itzi displac. |
All times are GMT +2. The time now is 14:19. |