![]() |
Originally Posted by marx:
felicitari pentru analogie, mork ! n-am mai auzit ceva atat de sugestiv de la 'daca iubesti copiii si esti tanti educatoare, inseamna ca esti pedofila ?' (aluzie la pasiunea pt film, avuta in discutie anul trecut pe vremea asta.) |
Originally Posted by Airlight:
|
Originally Posted by Ambra Blu:
|
Cineastul poate fi, nu e obligatoriu, cinefilul cu abilitati de homo faber. |
PS: Bertolucci, altul. |
|
|
Ma lasi cu diferentierea intre cinefilia de cartier si aia de cinemateca? |
|
Poti sa porti aceeasi cruce si daca alegi sa nu mergi pe via dolorosa. Sau calitatea de a fi cinefil e direct proportionala cu numarul de filme alb-negru vazute? Principiul the older, the better nu se aplica aici, pentru ca am vorbi deja de oenologi. |
|
Originally Posted by notorious:
De cand e Tarantino "de cartier''? :shock: |
CINEFÍL, -Ã, cinefili, -e, s.m. ºi f. Persoanã amatoare de filme, care frecventeazã mult spectacolele cinematografice. ◊ (Adjectival) Public cinefil. – Din fr. cinéphile. Si Truffaut, fostul delincvent, si Tarantino intra in categoria cinefili, affcionados, film buffs, etc si cineasti. Nu stii exact unde bati, si asta face ca cele zise sa isi piarda valoarea. |
marx? marx? okay.. marx. marx. look. (beat) vrei sa zici, adica intre o pelicula filmata si una noua e o diferenta? ...ok, ok, i can grasp the concept.. animus si anima, spirit si materie, s't baiat dejtept ce dracu.. da' zic io ca tre' sa fie si diferente intre alea filmate, ca altfel nu ne-am bate pe diferentele alea, ma urmaresti ? si baietii aia care primesc kilometri de film si-i dau inapoi marx, mai urati decat erau n-ar mai fi de blamat, ci poate i-am lua chiar cu noi in casa, in loc de tv, sa schimbam felul in care e perceputa atazi tehnologia home video.. stai, stai; marx.. marx. tot ce vreau de la tine e o sansa, inca una, daca anticariatul tau de moravuri mai e deschis azi, uita-te in ochii mei marx, am tot ce ii trebuie unui castigator, auzi ? tot ce trebuie. si pe urma maine cand te trezesti poti sa zambesti linistit, deja ai inceput ziua cu bine, fapta crestina s-a savarsit ieri, esti deja absolvit pentru astazi.. marx, marx... ai un prieten ? pentru ca azi pot sa fiu prietenul tau. :w00t: |
Cam multi de "marx". Impresionant. :(( Te poti uita in ochii cuiva prin intermediul unui forum ? :? |
:D Scrieti baieti orice, numai scrieti!!! Mai ales in starea asta... |
Originally Posted by nume:
Nu stiu daca ai glumit sau nu, dar, in contextul de fata, (beat) este preluat din structura scenariului american (in relatie cu secventele, scenele). |
Pare rau baieti ca n-ati prins gluma.. Sper ca marx sa nu se fi suparat.
It was all meant to be taken with a grain of salt. GLENGARRY GLEN ROSS by David Mamet SCENE ONE A booth at a Chinese restaurant, Williamson and Levene are seated at the booth. LEVENE John...John...John. Okay. John. John. Look: (beat) The Glengarry Highland's leads, you're sending Roma out. Fine. He's a good man. We know what he is. He's fine. All I'm saying, you look at the board, he's throwing...wait, wait, wait, he's throwing them away, he's throwing the leads away. All that I'm saying, that you're wasting leads. I don't want to tell you your job. All that I'm saying, things get set, I know they do, you get a certain mindset... A guy gets a reputation. We know how this...all I'm saying, put a closer on the job. There's more than one man for the... Put a...wait a second, put a proven man out...and you watch, now wait a second--and you watch your dollar volumes...You start closing them for fifty 'stead of twenty- five...you put a closer on the... |
uuu, a david mamet fan... now it's getting interesting...
totusi, v-ati cam indepartat de topicu' initial... maybe we get back to it... someday, somehow. |
Originally Posted by nume:
din cate stiu eu, tarantino nu are studii de specialitate, este pur si simplu un cinefil care si-a format cultura intr-un magazin video - un soarece de videoteca (de altfel, exact asta era o asemanare facuta de ALS intre tarantino si gorzo ! :lol:). dovada ca, uneori, cultura si pasiunea pt film sunt suficiente pt un cineast. este un cineast 'de cartier', dar un cineast original, greu, un clasic in becoming... ;) p.s.: comparatia pe care ai citat-o tu, regret sa te informez, este folosita in sens peiorativ. de ce nu gandesti, macar o data, inainte sa p(r)ostezi ? |
All times are GMT +2. The time now is 23:03. |