![]() |
Originally Posted by notorious:
vb lui longshot ... ashteptam bootlegu' ... :lol: |
Originally Posted by BeNnY:
Ii spune Pubic Display of Affection [The Story of Lovers Finding Union So Deep There is No Unwinding], e frumos si limpede in imagine, colori aprinse de flacara- exact ca sentimentu din care s-a inchegat filmu. TIFF: 27 Mai - 5 Iunie 2005 |
Originally Posted by K's:
anu trecut nu a fost mai tarziu ? Iar mai ashtept o eternitate sa ajung si eu la festivalu' asta. vreun copyright ceva pe short ? vad k deja 2 au vazut filmul ... |
nasoala rãu faza cu 27 mai. din pãcate nu pot sã ajung decît pe 1 iunie cel mai devreme, dacã ajung. sper totuºi sã programeze mai multe în retrospectiva bucureºteanã de la elvira popescu.
|
o teama ancestrala imi spune ca nu poc sa ajung la festival, examene sau....dar nimic nu e definitiv.
congrats, ambra. keepin' it iconoclast. |
Nu pot sa nu anunt cu oarecare infatuare intrarea in pre-productie a lui 'Jean de la Bucuresti' - un scurt metraj alb negru, 16 mm, cu mult circ, scandal, atmosfera de Bu cur esti si special guest stars. Filmarile incep in mai.
|
foarte frumos, dar nu l-am vazut nici macar pe celalalt... sau nu se poate decit la TIFF? 8)
|
Originally Posted by cherryblossom:
lasa mah ca scoate dvd cu toate : revolutia AB cumperi doua primesti un heineken gratis :P |
Originally Posted by Longshot:
Cind scapi glumele prin lume, da-le cu un praf de sare peste umar, sa le mearga bine cu bere. |
mai, ambro, toate ca toate dar nu inteleg cum poti sa fii atat de insensibil la dorinta astora mai modesti, care n-au timp / finante sa faca veacul 10 zile la tiff, de a-ti vedea opera... :?
|
Noi stillsuri din film:
http://www.deviantart.com/view/17295615/ |
Jean 3 Bucati:
-un film ireverentios, mai tripat si mai inchegat decat pubic-ul. -graffiti: E UN GRAS PEDOFIL, NE-A SPUSO BLONDA - o rupere de ritm, un insert breathless&angoasant. -proMotor, zgaltait de camera, cadre istete cu cladiri reflectate pe capota si oglinzile masinii, mosulet cu un pitbull in lesa. -un dans sincron, la caterinca, ce l-ar fi facut invidios pe Bunuel: un popa in sutana ce isi misca bazinul pervers, facand semnul crucii. -ritm bun, personaje grotesti&credibile. |
Despre film scriu dupa ce meditez cateva zile, ca sa nu fac ca la PDA. Voi scrie cu mai mult calm. Oricum e ceva nevazut in romania. I think. Pana atunci, un screenshot:
Oamenii rai |
Originally Posted by BeNnY:
Super tare, e tare Alinush. |
ceea ce nu pricep eu este unde ati vazut voi filmul cu Jean din Bucuresti?
|
De la mine. Any other questions?
|
yup....mie nu mi-l dai?
|
Nu. L-ai vazut si in proiectie, si in masa de montaj.
|
Lolozaurus captivus. Inca cineva care imi zice Alexandru in loc de Matei.
http://www.revistatribuna.ro/pdf/tribuna67.pdf II. Scurtmetraje româneºti sau viitorul cinematografiei noastre sub soare Pozitiv Canton, r. Constantin Popescu Jr., s. Cristian Mungiu, 2005. 30 de minute de cinematografie de calitate, prize lungi ºi foarte lungi, precum întâlnim în filmele lui Tarkovski. De fapt pe asta mizeazã pelicula ºi acesta este elementul care face din acest scurtmetraj o experienþã interesantã. Povestea: doi oameni trãiesc la malul mãrii, într-un pustiu deranjat doar de mocãniþa ce traverseazã linia feratã din apropierea casei lor aducându-le un ziar. Distracþia lor constã în a paria pe numãrul de articole existente în gazetã la rubrica Decese. κi pot fixa ceasul dupã trecerea învãþãtoarei prin dreptul casei lor. Singura femeie pe care o vãd ºi viseazã. Lucrurile se schimbã în momentul în care un tip are un accident în apropierea locuinþei lor. Îl gãzduiesc, iar la plecare le lasã cadou maºina sa. Unul dintre ei dã o raitã prin zonã sã încerce maºina. În ziarul din urmãtoarea zi un singur anunþ la rubrica Decese. Învãþãtoarea. Chiar dacã treneazã acþiunea la mijloc, actorii sunt plictisitor de inspiraþi, iar rezolvarea poveºtii este bine aleasã. La fel ºi cadrul natural. Bucureºti Berlin, r. Anca Lãzãrescu, s. Anca Lãzãrescu, Cristian Mungiu, 2004. Un scurtmetraj despre care auzisem cã a fost premiat prin Germania ºi, pe deasupra, cã are în spate case de producþie nemþeºti, aºadar nu e vreme de ºuguialã aci. Pânã la urmã ideile de dincoace de film (proiecþiile mele legate de ceea ce urma sã vãd) m-au determinat sã nu îndrãgesc aceastã peliculã în mãsura în care mi-aº fi dorit! Scurtmetrajul este realizat corect din punct de vedere politic, nu are înflorituri estetice, nici gãuri în text. Urmeazã drumul Ioanei (Anca Ularu într-un rol bun) înspre capi - tala Germaniei, unde o aºtepta promisiunea unei vieþi mai bune. Nu o aºteaptã nimeni acolo. Un taximetrist turc, fanul lui Galatasaray Gheorghe Hagi o duce în patru locuri, unde fata presupune cã ar trebui sã-l gãseascã pe cel care o asigurase cã i-a gãsit o slujbã, dar nu aflã decât cã domnul respectiv fusese concediat ºi cã e probabil sã fi plecat. Rãmâne alãturi de doi prieteni ai taximetristului turc pe care-i ajutã sã-ºi relanseze afacerea culinarã. M-a bucurat faptul cã filmul nu a terminat povestea în trafic de persoane sau prostituþie... Dialogul e bun. Pubic Display of Affection, r. Alexandru Mocanu, 2005. Cel mai reusit generic de (scurt)film. Imaginea în culori sterse îi da un farmec aparte, iar actorii (mireasa si cavalerul de onoare) au unele dintre cele mai interesante fete vazute pe ecranele noastre în ultima vreme. În noaptea nuntii, mireasa fuge pentru câteva ore alaturi de prietenul cel mai bun al sotului ei. Fuge la acesta acasa si se dezgoleste sub acul aparatului sau de tatuat. Sotul, gelos, apeleaza la forta persuasiva a glontului pentru a-si reprinde sotia. Pe scurt (oarecum) pozitiv Fanatic (r. Sebastian Neºu, 2004) - despre unii oameni atât de îndrãgostiþi de fotbal încât dau copiilor numele unor celebri jucãtori. Monolog interior al unui suporter român. Însoþit de animaþiile lui Matei Branea! Pui la rotisor (r. Alexandru Vitzentzatos, 2004) - un tânãr gurmand se angajeazã la un fel de restaurant doar ca sã scape de gura maicã-si. E singurul care acolo munceºte. La ora închiderii, ºeful sunã cerând un pui la rotisor. Proaspãtul angajat trebuie sã-l pregãteascã ºi sã i-l ducã acasã. Pe drum hotãrãºte sã mãnânce el puiul ºi sã nu mai meargã (probabil) a doua zi la serviciu. Deºi e un film cam neterminat, actorul principal (Cãtãlin Neamþu) se prezintã într-un mod haios, ceea ce salveazã scurtmetrajul. Pentru o mânã de bomboane (r. Gabriel Sandu, 2005) - doi fraþi trãiesc în gunoaiele de la marginea Bucureºtiului. Cel mic este curier între doi traficanþi de droguri. Duce pachete cu stupefiante ºi aduce dealer-ului general banii pe ele într-un ghiozdan. Realizeazã într-o zi cã are genta plinã de bani ºi nu rezistã tentaþiei de a cumpãra bomboane. Traficantul nu-i iartã. Negativ Challenge Day, Napoleon Helmis. Umor forþat, subliniere enervantã (prin grosimea liniei din textul filmic) a tarelor politicienilor români, a presei, a vecinilor de bloc. Despre un campion olimpic la canotaj care refuzã sã se înscrie în competiþia asta idioatã dintre douã oraºe - unul japonez ºi unul românesc, motiv pentru care apare la televizor cã ar fi leneº (merge la pescuit), este înjurat de vecini cã nu are spirit de echipã (turmã) ºi rateazã compania unei frumoase vecine (cã nu ºtie ºah). Parcã oltenii din Italiencele ar fi invadat televiziunea, Japonia, strada, primãria, stadionul, aparatul de filmat... Mi se pare cã a fost cel mai aplaudat scurtmetraj, deºi cel mai slab în opinia mea. Spune-mi Ana: Tripticul unei morþi aºteptate, (r. Vlad Feneºan - I, Andrei Nemethi - II, Gabriel Achim - III, 2005) Ana aflã cã va muri. Trei poveºti, fiecare o meditaþie asupra întâlnirii cu moartea - pe un bulevard aglomerat, într-o confesiune neobiºnuitã, într-un vis. Inegale ca structurã, efecte, filmare, filmuleþele nu (mã) conving, la fel ºi interpretarea Anei Ularu, cea mai ºtearsã prestaþie din câte am vazut(-o). Concluzie: ceea ce m-a bucurat cel mai mult este evitarea aducerii elementelor socio-politice cu specific naþional cam expirat în scurtmetrajele prezentate la cinematograful Victoria. Evident, cu excepþia lui Challenge Day, care e ºi singurul realmente respingãtor (mãcar dacã estetiza cumva întâmplãrile). Trei nume se cer a fi urmarite îndeaproape (sectiunea Pozitiv), iar aceasta stare nu poate fi decât de apreciat! |
Mi se pare atat de de cacat chestia cu Canton. Ridic serios o spranceana spre cei care l-au placut, pentru ca e un jeg. "Cinematografie de calitate". Muie.
|
All times are GMT +2. The time now is 15:48. |