![]() |
Originally Posted by K's:
Evolutie?Catre ce?As zice mai degraba o adpatare.
Originally Posted by Ambra Blu:
Doua obiectii: 1.Orice carte de teorie cinematografica face trimiteri la filme vechi.Pt. a intelege cat de cat ceva trebuie vazute filmele respective. 2.Oricare din regizorii care fac filme in epoca moderna au avut la randul lor "maiestri"(Nu cred ca ar fi existat 2046 a lui WKW fara Hiroshima mon Amour a lui Resnais). Nu vad cu ce e mai prejos Godard,Fellini sau Kurosawa fata de Greenway,Jarmusch sau WKW.E adevarat ca multi regizori mai vechi sunt vizionati din snobism,da asta nu e vina lor. |
Originally Posted by Serghei:
Daca am numi-o adaptare schimbarea ar fi determinata de cauze independente de film, situatie in care acesta s-ar vedea nevoit sa ofere un raspuns mediului, dar inovatia in film rezida in si reiese din interiorul lui (structura, expresie, forma, etc).
Nu a negat nimeni valoarea (?!?) lor: este clara evolutia tocmai daca apreciezi filmele de acum trecind prin experienta celor vechi. Ceea ce deranjeaza este abnegatia cu care se minuneaza snobii urmarind un film vechi, care nu inseamna mai nimic pentru cinematografie. Doar ca e desuet si vazut la cinemateca. In grupuri mici. Mofturi... |
Nici o arta nu poate exista inafara contextului social,e intr-o continua adaptare la cel din urma. |
era sa uit....
cinema-ul e mortel prin simplul fapt ca la fel e si omenirea si mai e si cumplit de legat de tehnica..... pelicula arde, se uzeaza pana si cd-urile au o viata estimata la cam 10 ani asta include dvd-urile cu casetele video cei care am vazut destul futurama stim ce se va intampla la a doua venire a lui gsus.... 8) [ca scientific trivia viitorul mediu de stocare va fi (bazat pe) siliciu] r aportat la omenire, cinemaul vreau sa cred ca va fi nemuritor adica relativ nemuritor, la fel ca antichitatile de prin `30 cinematografia a evoluat odata cu tehnica dar (cam) toate povestile fusesera deja filmate un ciob poate sa fie mult mai frumos decat o tigaie de teflon |
Re: le cinema, est-il mortel?
Originally Posted by tailgunner:
misto ideea de a face un film documentar-experiment ca Lumiere et compagnie, chestia e ca nu toti cei 40 de regizori au luat lucrurile in serios... cel mai banal mi s-a parut filmuletul lui Spike Lee, care si-a filmat bebelusul incercind sa-l faca sa rosteasca nu cuvint... dintre cele pe care le-am retinut sunt cel al lui Claude Lelouch (doi indragostiti sarutindu-se, suprinsi din toate partile de mai multe camere, intr-un fel de vertigo), cel al lui Alain Corneau, cu tiganca dansind si cel al danezului Gabriel Axel, cu sarutul (iar!!) unui cuplu de handicapati... |
Cinema-ul exista din cele mai vechi timpuri, numai ca nu era pe film. Nu va muri cat timp omul va trai si va avea imaginatie. Oamenii pot sa spuna povesti pana ce vor muri.
Problema nu se pune daca moare sau nu, problema se pune daca cinema-ul va degrada intr-o industrie cu filme de super-buget, efecte speciale si nimic altceva. Eu sper sa nu moare filmele bune, ca de cinema nu-mi fac griji. Desi, cred ca au fost destule filme bune in trecut ca sa satisfaca price om. Deci, daca Hollywood-ul n-o sa mai faca filme bune, n-o sa ramanem "bone-dry". P.S. Va rog sa nu mai vorbiti in franceza ca habar n-am ce spuneti :huh: |
Originally Posted by ogto:
|
sunt siderat
moderatorii si-au facut simtita prezenta cenzura daca nu mi-ar fi prea lene as si protesta |
Originally Posted by KORBEN:
Daca e vorba de altercatia cu Ambra,s-a rezolvat pe calea bunului-simt.Daca e altceva,nu te sfii. |
Nu s-a rezolvat deloc. |
|
Originally Posted by marx:
|
|
Dupa care treci mai departe to seek out new worlds and new signs of civilization, nu sa plingi ca Herzog in 10 Minutes Older dupa triburile disparute. Mai ales cind ti-ai luat deja cota de pelicula B/A. Dar nu e vorba de asta, e vorba ca ce a spus K's este ca unii se entuziasmeaza in fata filmelor vechi din principalul motiv ca sint vechi si poarta o incarcatura, se justifica ei, temporala + culturala. Patina timpului. Ca sint cotton 100%. Numai ca eu insist: sa cauti filmele alea doar pt ca, deh, sint clasice, mi se pare dovada de snobism flatulant iar repsectivii sint, logic, snobi basiti. In cazul filmelor vechi, prefer de departe o analogie oenologica. |
PS: Cartile se fac din carti, tablourile din tablouri, iar filmele urmeaza aceeasi filiera. Tarantino e un adept fidel al acestei idei. |
Sau parca ai vorbi despre filme din lecturi. |
I wouldn't know about it.
Imi mentin rezervele in fata acestui enunt.
Filmele se fac si din carti si din tablouri si din filme. |
|
|
|
All times are GMT +2. The time now is 15:50. |