![]() |
''pentru ca ati crescut cu Pistruiatul si filme cu ilegalisti''
Marfa argumente (*) .... si bineinteles pt. ca sunteti comunisti.... :lol: |
Care e semnificatia literelor alora mari care apar prin filmele lui Greenaway, stie cineva? Si de ce in The Cook, The Thief... imbracamintea personajelor is schimba culoarea cand trec dintr-un decor in altul?
|
keyzer soze, te felicit pentru calitatea - uneori f. buna - a monologurilor tale. nu te lasa provocat de invidiosi. imi place cum scrii.
moldova intotdeauna a dat valori. salut. |
Pai nu se schimbau doar culorile hainelor lor, se schimba si culoarea dominanta a decorurilor, totul in legatura directa cu personajele si relatiile dintre ele. De exemplu sala de mese e infernul lui 'the Thief' si are ca predominanta rosul cu tot ce poate simboliza el - agresivitate, dementa ....
Baia e sanctuarul Georginei, e locul in care isi cauta pacea (printre altele :oops: ) - de unde si albul . Dar de cate ori intra sotul incaperea e rupta cu rosu. |
Originally Posted by Mala Portugal:
Pai parca si esarfa hotului se transforma in alb.... Iar bucataria era purgatoriul sau ceva de genul asta? Oricum, superb filmul.. :) |
Cand intra in baie lasa usa deschisa si intrau razele rosii de pe hol.
|
Mala, scoate tipa asta apetisanta (Kiara a spus ca e o curva, eu inca nu...) din avatar. lasa rosul... singur, ca e superb. pune paharul...
nu te supara. |
mie imi place avataru malei
desi sunt discutii pe msg ca ar trebui inlocuit cu ceva mai concludent :D |
da, e mai bun decat inimioara in degrade... intotdeauna ramane loc pentru mai bine.
|
Originally Posted by herbert:
boop-boop-a-doop |
merci de aprecieri, herbert
@europe east: in scurt timp va veni un eseu bine documentat despre alfabetul subiectiv al lui Greenaway (+ liste, numerologie, pictura, arhitectura). @mala: frumos avatarul, dar si mai frumos ar fi sa o vedem pe adevarata Mala in aceeasi postura retro - kinky :oops: |
"Werner Herzog - Aguirre, der Zorn Gottes (1972) - 8/10
Minunat. Improvizat. Puternic. Decadent. Dement. Iluminat. Metalic. Demonic. Brutal. Obsedant. Tactil. Halucinant. Crud. Bizar. Ridicol. " Frumos... si doar 8/10 ? :(( |
Herzog nu e chiar pe lungimea mea de unda - la fel Fellini, Resnais, Jodorovski, Techine and so on. Asta nu ma impiedica insa sa le vad filmele si sa ma bucur de ele. Ramane insa o satisfactie intelectuala mai mult decat una emotionala. Hence the rating.
Pentru lamuriri suplimentare: 1-5 ingrozitor de prost 5-7 mediocru 7-8 bunisor, bunicel, bunuel 8-9 foarte bun 9-9.5 capodopera 10 - film de suflet ps: ai ceva herzog la schimb? pps: ceva mai mult decat Cobra Verde, Aguirre, Herz aus glas si Kaspar Hauser? :oops: |
Din pacate nu :(( , si pe acelea le-am vazut la televizor , dupa o indelungata "vanatoare". Gasesc explicatiile data de bun simt. Adica chiar daca nu te omori dupa un regizor , actor , film etc, poti aprecia valoarea lor.
|
Keyzer, am si eu o mica observatie de facut la monologurile tale. Vorbesti de "filme de suflet", ca numai alea au nota 10 la tine. Unde sunt filmele alea de suflet? Ca vad ca vorbesti numa' de alea care te-au solicitat intelectual... Ca sa zic asa te spargi in epitete, scuzati de expresie :), care mai de care mai misto, dar nu ne spui si noua de filmele alea care chiar ti s-au lipit de suflet, FARA a fi cine stie ce capodopere ale mintii si simbolisticii... Relax, Keyzer, you know we like you and how you write... Eu de exemplu recunosc ca sunt filme pe care altii le considera siropuri: vezi de ex. The English Patient, da' mie filmu' ala mi s-a lipit rau de tot de suflet... Sau venind vorba de carti am vazut la un moment dat pe threadu' respective ca cineva zicea ca a cetit Pe Aripile vantului de 10 ori... Si eu am cetit cartea aia de 12 ori prin clasa a 7-a.... U know what I mean? The tone, Keyzer, the tone...
|
Draga Europe East (suna naspa, dar hai sa pastram anonimatul), stii doar ca vorbesc despre ultimele filme vazute (si de multe ori revazute). Ar fi deci cel putin ciudat ca intr-o luna (si cred vreo 50 de filme) sa dau 10 cu nemiluita. Cat despre filmele de suflet, au mai fost pe aici destule astfel de topic-uri... gen 'filmul preferat', 'top all time personal' and so long and so forth. Am raspuns la vremea respectiva si, daca tii cu tot dinadinsul sa-mi afli preferintele, iti recomand sa te lupti cu unealta aia mica si nesuferita numita 'search' :P
Sigur ca lista proprie de preferinte sufera revizuiri, asa ca hai totusi sa bag un topuletz 8) : 'Il Postino' de Michael Radford (ravissante, cu Noiret si Massimo Troisi), 'Pisica alba, pisica neagra' de Kusturica, 'Breaking the waves' si 'Idioterne' de von Trier, 'Pulp Fiction', 'Stalker'-ul lui Tarkovski, 'Salo' de Pasolini, glumele alea doua ale lui Guy Ritchie, 'In the mood...' si '2046' ale lui Wong, 'Reconstituirea' lui Pintilie, 'Winter Light' de Bergman, 'Trainspotting', 'Fight Club', 'Seven' si restul de cultissime, and so on... Cat despre acuzatia voalata de snobism 8) , i'm guilty for my good taste :D |
Originally Posted by nume:
Numai sa nu ma pui sa vorbesc de Lynch sau de Jarmusch, ca atunci imi bag pula in detasarea intelectuala si-ncep sa scuip ca Lacatus :) |
Originally Posted by keyzer soze:
In sfarsit unu' care recunoaste..., Reconstituirea :love: si la mine. Ce are fratilor filmul asta? Si ce daca e din '69? E za best facut la noi vreodata, si va ramane mult timp asa. Keizer , ai idee cine canta melodia din finalul filmului ? Am intrebat si pe la vreau sa stiu ... pauza. |
Originally Posted by keyzer soze:
Hehehe, Keyzer draga, tu chiar incepi sa iti faci cultul personalitatii! :) Daca vroiam sa iti aflu preferintele pur si simplu te intrebam! Vroiam doar sa scrii mai din suflet asa, lasand la o parte intelectualismele. Adica filmele sunt bune sau proaste si prin emotia pe care ne-o trezesc si nu numai prin cabalele pe care le descifram in ele. Emotia aia, ma uitam si eu dupa ea prin criticile tale si n-o gaseam. Asta-i tot. |
@ europe: check out 'paris texas', l-am vazut de doua ori in doua saptamani - harry dean stanton mi-a mestecat inima ca pe-un fursec
@ nume: 'reconstituirea' e cel mai bun film romanesc ever si nu mi-am ascuns niciodata preferinta pentru pintilie :shock: pe undeva pe aproape stau 'de ce bat clopotele mitica', 'balanta', chiar si 'duminica la ora 6' |
All times are GMT +2. The time now is 01:57. |