![]() |
1.LVT nu are nici o legatura cu fratii Coen,astia nu inoata impotriva curentului-nu sunt in nici un caz iconoclasti.Tipul lor de cinematograf e suspendat in aer pt. ca nu are nici un fel de continuitate in cultura americana.Ia si analizeaza cazul Comediei Franceze(literatura,teatru,film) si ai sa intelegi despre ce e vorba.
2.Crestinismul(sau anti-crestinismul) nu e criteriu cinematografic.Daca ar fi fost saracul Bunuel trebuia ras in cap ca Maria Falconetti a lui Dreyer si purtat pe strazile Vaticanului in lanturi. 3.Exemplele pe care le dati de arta vizuala nu numai ca nu au nici o valoare dar au si tendinta de a irita(fiind niste chestii pseudo-intelectuale cum le zice Korben) si asta pt. ca Comedia si arta vizuala sunt doua lucruri eterogene.Probabil ai vazut prin carti sau la un muzeu picturi,la cate dintre ele ai ras? Si vorbind in general,e bun ceea ce iti place tie,restul e vorbarie goala si snobism. |
Originally Posted by serghie:
si eu ezit sa-i etichetez pe coeni drept 'iconoclasti'. dar sunt niste inovatori. de ce-ar avea continuitate in cultura americana ? nu dau doi bani pe ea si nici fratii nu se arata prea preocupati, din cate se pare. cel mai 'culturaliza(n)t' film din creatia lor pare deconstructia abila a lui homer in 'oh, brother, where art thou'... niciodata n-am vazut in filmografia lor vreun amestec serios in 'cultura' americana.
Originally Posted by serghei:
nici n-ar trebui sa fie. de altfel, anti-crestinismul lui LVT nu este viabil ca argument forte impotriva religiei in sine - rautatea, dezgustul si monstruozitatea din seria 'inimilor de aur' si cea abia inceputa a 'portretizarii americii' sunt valabile in orisice colt al lumii...
Originally Posted by serghei:
simt ca vb despre lucruri diferite. nu stiu daca imaginea absolut desavarsita din filme ale coenilor precum 'blood simple', 'fargo' sau mai ales 'barton fink' poate fi ridicata la snobul rang de 'arta vizuala'. fratii sunt niste mestesugari care inteleg perfect termenul de 'cinema' si artele pe care pune in simbioza si de aceea la fiecare nou film avem de-a face cu o exploatare multilaterala a acestora. peace... |
Originally Posted by Serghei:
Serghei, ca sa incep cu ultima chestie zisa de tine: sunt de acord cu tine ca e bun ce iti place tie, dar daca ne-am rezuma doar la "mie imi/nu imi place" , unde am ajunge? Recunosc ca eu probabil n-am cultura ta in materie de filme, dar vreau si eu sa imi dati niste argumente mai clare pentru opiniile voastre (mai ales cele despre vizualul din filmele Fratilor). Banuiesc ca opiniile voastre sunt obiective si nu bazate doar pe faptul ca nu va plac filmele intelectuale pentru ca asa sunteti voi. Si concrete daca se poate. Eu recunosc ca filmele fratilor Coen au o doza de intelectual in ele, care mie imi place, food for thought, cum zice romanul... dar n-am priceput treaba cu pseudo-intelectualismul... Ca sa poti judeca ceva drept pseudo-intelectual, trebuie sa fii tu insuti un intelectual... (ceea ce eu nu ma consider: vezi definitia lui Plesu pentru intelectual: un om care gaseste ce sa spuna cu oricine si oriunde, si cu vanzatoarea din piata si cu laureatii Nobel... restul, zice Plesu, sunt profesori...) Poate voi sunteti asta. Da' vreau si eu un exemplu de ceva intelectual atunci. In Film. Cat priveste ce ai zis inainte: exemplele de vizual date de mine nu sunt din comedii. Fargo nu e o comedie... Asa ca, mi se pare mie sau le-ai amestecat? Explain, please. p.s. daca voi considerati asta vorbaraie goala, foarte bine atunci, sa gasim un alt subiect. Dar parca mi-ar placea sa faca cineva un knock-out cu argumente daca se poate, fie intr-o directie fie in alta. |
Cine a inceput threadul asta spune ca fratii coen sunt departe de mainstream. Eu n-am vazut decat "intolerable cruelty" si ala e al dracu de mainstream (o comedioara usoara si banala). Bine, am auzit lucruri bune de fratii coen, am vreo 3 filme mai vechi si m-ar interesa in special sa fac rost si sa vad barton fink.
|
De acord, Intolerable Cruelty poate fi catalogat drept mainstream. Poate si The Ladykillers.
Nu si restul. Fratii Coen sunt ce sunt nu pentru ultimele lor doua filme. Tocmai de-asta am si spus la inceput ca se pare ca se intampla o schimbare cu ei de au produs aceste doua filme. Recomand: Barton Fink, Miller's Crossing, The Big Lebowski, Fargo, O Brother. |
Daca privesti Fargo drept parodie a tipologiilor locuitorilor zonei, merge de vazut.
Blood Simple e pe atit frumos pe cit de stupid este. Barton Fink e plictisitor. Blablabla... Expresia fratii Coen ma scoate din sarite la cit de pretioasa se vrea. |
Expresia "Fratii Coen" este, dupa cum bine stiti, doar traducerea lui Coen Brothers, expresie care nu suna pretentios/pretios in engleza. (N-ar fi ei primii Brothers din Cinema, nu-i asa? Probabil de-aici si numele.) Ca suna in romaneste, asta poate... Da' come on, nu fiti asa sensibili. Cum sa le zica, Joel and Ethan Coen? Suna ca: Mr. si Mrs. Coen... :)
Blood Simple stupid... Nu sunt de acord. Mi se pare si mie mai slab decat altele, da' asta si pentru ca prefer chestiile mai putin dark. |
Originally Posted by europe_east:
|
Originally Posted by K's:
|
Nu.
Esti plictisit? |
Da, ma plictisesc in anumite contexte aberante (fie sau nu clarobscure).
|
Originally Posted by K's:
nu logica este cea cautata de fratii coen in 'blood simple.', ci efectul estetic. si trebuie sa recunosti ca din pdv estetic, 'blood simple.' este o capodopera, de la genericul pe care numele actorilor apar in lumina farurilor masinilor de pe contrasens, la modul de filmare inedit si proaspat (operatorul este barry sonnenfeld, al carui nume il vehiculez deja cu o oarece fixatie) la chinuitoarea imagine de final in care o picatura se scurge de pe teava de la chiuveta. in cazul pe care l-ai semnalat tu, gandeste-te ca n-ar mai fi fost posibil superbul plan in care vedem, dintr-o camera intunecata, razele acelea de lumina intrand pe gaurile facute de gloante... efectul estetic este grozav, dar pentru a-l obtine, e adevarat ca trebuie sa sacrifici din logica, care de altfel sufoca imaginatia. hitchcock facea la fel in filmele sale. cum mai analizezi socul si sentimentul absurdului provocat la finalul lui 'vertigo' de stupida moarte a lui kim novak ?... |
Stiu ca e cam tarziu, da' tre' sa-i multumesc lui serghei pentru niste aprecieri care mi s-au parut chiar mai amuzante decat comediile fratilor Coen:
"Tipul lor de cinematograf e suspendat in aer pt. ca nu are nici un fel de continuitate in cultura americana" "Comedia "inteligenta"(care isi propune sa creeze tipologii in sensul dat de Moliere) in antiteza cu traditia comica americana,slapstick-ul(Chaplin,Keaton,Lloyd) si evolutia sa(Marx Brothers,The Three Stooges).Prin urmare filmele fratilor Coen au aer de artificialitate,iar daca e neaparat necesar a defini Comedia Americana as merge pe mana lui Wylder sau Allen." Sa inteleg ca o comedie americana e lipsita de valoare estetica daca nu se conformeaza in totalitate "traditiei comice americane"? Sa inteleg ca Allen se incadreaza in traditia slapstick-ului? Penibil, monser, penibil! Daca vrei neaparat sa te joci de-a intelectualul, incearca in autobuz, poate gasesti pe-acolo fraieri. |
notorious: Blood Simple e favoritul meu al acestora 2.
|
Originally Posted by notorious:
Oricum sunt sigur ca e doar o coincidenta. :hmm: |
e doar o coincidenta. :w00t: n-am vazut nici un documentar despre fratii coen, desi mi-ar fi placut al naibii de mult. doamne, ce flatat ma simt... :happy:
eu am revazut finalul filmului de care povestea K's, si am dat peste faza cu gloantele. dar poate am sa revad filmul, ca sa vad si ce-i cu lopata aia... |
Nu te mai simti flatat, documentarul era pe national tv. :sick:
Lopata aia e din alt film ... |
nu ma intereseaza pe ce post era, ma bucuram ca am 'prins' gaselnita. mai ales ca vb de coeni, unii dintre cineastii mei preferati.
de fapt, stai ca am vazut un documentar despre fratii coen. dar era aferent la 'miller's crossing', si continea doar comentarii ale actorilor. nici o analiza critica. |
Dupa Fargo, The Big Lebowski, O Brother, Where Art Thou? si The Man Who Wasn't There au trebuit s-o dea in bara cu Intorelable Cruelty...Coel Bros, we didn't need this!!!...
inca n-am vazut The Ladykillers, ca sa ma pot pronunta, dar sper sa n-o ia in jos |
Am gasit topicul asta.Acum a inceput "Fargo " pe TCM.Iar nu pot sa-l vad.
Nu inteleg fanaticii si nici nihilistii. Sunt doar niste filme. |
All times are GMT +2. The time now is 02:31. |