Cinemagia Forum

Cinemagia Forum (https://www.cinemagia.ro/forum/index.php)
-   Cafenea (https://www.cinemagia.ro/forum/forumdisplay.php?f=233)
-   -   Gaudeamus - mai pune mana pe o carte (https://www.cinemagia.ro/forum/showthread.php?t=85445)

Mala Portugal 19 Nov 2004 21:25

Ce chestie cu ip-urile? Lumineaza-ne :D

K's 20 Nov 2004 00:28

Adica va aparea miine-poimiine un "frank" care va atinge cota 999. :w00t:

Mala Portugal 20 Nov 2004 00:31

Si micu ajunge la 1111?

Ambra Blu 20 Nov 2004 18:27

Nu pot pentru ca sa dau in fapt aceste imbanuieli de split-persoana.

Micu 22 Nov 2004 17:08

Hei, chiar daca's mic, am si io mandria si, mai ales,personalitatea mea. Si voi ma banuitzi de marsavii identitare. Ma simt prost. Rog pe cine care a citit Platforma de Houellebecq, sa'mi scrie de ce crede ca se numeste asa. (Iar fetitzelor care inca isi doresc sa-l joace pe Salinger, le sugerez Seymour. O prezentare)

lynx 22 Nov 2004 17:22

Nu prea au fost reduceri anul asta la Gaudeamus. Raman la vechea metoda de procurare a cartilor: on-line, cu reduceri constante, de la librariile humanitas de pe net. Ai timp sa studiezi prezentarea fiecarei carti, fara ca vanzatoarele din librarii sa te ”fileze” intr-una.

K's 23 Nov 2004 00:54

Si Poliromul are colectii destul de bune (Plural M & Plural, in special), merge misto sistemul online, mai ales dupa ce te baga in Clubul Cartii ai o serie de bonusuri :) . Si, mai nou, in .pdf de pe siteul editurii, Suplimentul de Cultura.
www.polirom.ro

Ambra Blu 23 Nov 2004 09:46

Eu nu as face atita reclama Poliromului. Din motive personale, as avea multe de zis despre seriozitatea si bunul simt al iesenilor, mai ales in ceea ce priveste editarea suplimentul respectiv. Suplimentul de cultura are o rubrica de film tinuta de Iulia Blaga. La inceput, a fost contactat Andrei Gorzo pentru rubrica respectiva, insa a spus pas. A doua pe lista a fost o tipa - nu o cunoasteti - si, refuzind si ea, numarul trei am fost eu. Am fost contactat telefonic de un domn - George Onofrei - cu multe carente la capitolul comunicare; de inteles pe undeva, omul suna pe mobil si poate era obisnuit sa dea doar bip; acum, ca facea minute suplimentare, era fortat sa vorbeasca scurt, omitind balast precum "buna ziua", "va rog" sau "la revedere". Mi-a cerut un text pentru Numarul Zero al publicatiei, mi-au zis de tarife. M-am achitat de sarcina si le-am trimis o cronica la Italiencele. Nu le-a placut, probabil, si a picat planul cu rubrica tinuta de mine. Nimic rau in asta, insa o editura cu pretentii (bine, eu inteleg ca este din Moldova) are datoria sa isi anunte potentialii colaboratori de decizie, nu sa adopte atitudinea lasului sau a dezinteresatului. Sint un om tolerant, totusi, si ma gindesc ca or accesa netul prin dial-up si, daca imi dadeau un mail in plus, le incarca factura telefonica.

Un amic de-al meu - baiat din asta care scrie prin reviste si antologii - le-a propus, intr-un limbaj amical si colocvial, de-al nostru, de baieti de la Bucuresti, o culegere de povestiri. Initial raspunsul lor a fost "da", insa, ulterior, din hatisurile gindirii lor editoriale nu a mai iesit nici un reply. Last, but definitely not least, nu pot accepta metoda lor de a-ti trimite la colet niste carti nesolicitate (tactica adoptata acum citiva ani si de Nemira, dar niciodata Humanitas).

Micu 23 Nov 2004 11:41

Polirom & Platforma

Eu am pbme serioase cu calitatea traducerilor la Polirom. As putea sa dau cateva ex, dc va intereseaza, de traduceri 'hilare', ca s-o zic elegant. Am senzatia ca la ei cantitatea 'bate' calitatea. Traduc mult si deseori prost. Prefer stilul Humanitas, cu aparitii mai putin torentziale, dar mai serioase. Plus ca mai nou remarc tot felul de greseli grosolane, pp ca-s de la tipografie. (altfel selectia din literatura univ pare profesionista).
Si-n alta ordine de idei: vad ca nu ma bagatzi in seama deloc. Bine, am declarat-o din start, mie imi placea stilul Herbert, da' va rog nu amestecatzi chestiile: rog insistent, cine are o idee aerisita despre 'Platforma' lui Houellbecq sa mi-o transmita si mie (de ce se numeste asa). Merci.

KORBEN 23 Nov 2004 15:40

poliromu, books unlimited si standu noi mi se par singurele chestii mentionabile
si erau si paler si patapievici sa dea autografe da nu m`am decis care ar fi mai potrivit sa`mi scrie pe volumul "pizdet" proaspat achizitionat deci am plecat fara autograf
si pana acum nu am ajuns sa relationez personal si la un nivel relativ profesional cu vreo editura (fie ea si din iasi) deci am privit evenimentu "la rece" si mi s-a parut cam ca anii trecuti, doar ca parca nu prea au parut titluri noi (care sa fie si interesante)

Lady_Skar 23 Nov 2004 18:26

nu vorbiti de rau Polirom! O mare parte din bibliografia mea de la facultate o reprezinta cartie de la Polirom... si nici nu ma speriati cu traducerile. :?

Am cumparat de la targ (among other things) de la Amaltea : Darth Maul, vanatorul din umbra. :) Si astfel am ajuns in pana de lemn.
:x

the things I do for knowledge... :sleep:

K's 23 Nov 2004 19:40

Re: Polirom & Platforma

Originally Posted by Micu:

Bine, am declarat-o din start, mie imi placea stilul Herbert, da' va rog nu amestecatzi chestiile: rog insistent, cine are o idee aerisita despre 'Platforma' lui Houellbecq sa mi-o transmita si mie (de ce se numeste asa). Merci.

Simplu: te deloghezi. Apoi te reloghezi herbert si explici.
Apare undeva pe la mijlocul cartii explicatia metaforica pentru Platforma. Rasfoire placuta.

Ambra Blu 24 Nov 2004 11:48

Originally Posted by KORBEN:

si erau si paler si patapievici sa dea autografe da nu m`am decis care ar fi mai potrivit sa`mi scrie pe volumul "pizdet" proaspat achizitionat deci am plecat fara autograf

:lol:

Micu 17 Dec 2004 16:45

K's, mi se pare incredibil, am si vrut sa las balta chestia asta - voi chiar credeti ca-s herbert? oricat as vrea nu-s capabila de cinismul genuin al lui herb. N-am gasit explicatia in carte. Cred ca de tip 'platforma' e conditia umana, dar e destul de fasaita.[/quote]

europe_east 17 Dec 2004 18:03

Mai devreme foloseai masculinul "chiar daca sunt mic". Acum folosesti femininul... Mi se pare foarte clar ca e aceeasi Marie fara palarie. Ca sa nu mai vorbim de stilul "herbert", care e inconfundabil. Adevarul e ca e suparatoare dedublarea asta a ta.

herbert 17 Dec 2004 19:35

Originally Posted by europe_east:

...Mi se pare foarte clar ca e aceeasi Marie fara palarie. Ca sa nu mai vorbim de stilul "herbert", care e inconfundabil. Adevarul e ca e suparatoare dedublarea asta a ta.

scumpa mea "nostalgica", nu sunt nici "mic' si nici "mica", sunt herbert si vad ca... foarte aproximezi "stilul herbert" pe care pretinzi ca-l stii. oferiti o sansa acestei fiinte - "micu/mica" - sa se afirme si poate ne va demonstra ca are personalitate...
pentru cei care mi-au scris pe pm - inclusiv "micu/mica": prefer sa discut cu voi aici, pe forum, nu pe pm. nu va suparati.

irene marlyne monroe 19 Dec 2004 23:51

Re: Gaudeamus - mai pune mana pe o carte

Originally Posted by K's:

Originally Posted by herbert:

va astept la Romexpo sa va ofer autografe. imi spuneti ca sunteti cinemagist (discutam...) si primiti cate o carte gratis.

Pe post de cornulet-pomelnic?

citeam asa din curiozitate sa ma mai acomodez cu cinemagia si am vazut avatarul tau-fata din poza seamana cu mine mult,asa arat si eu

Danny 20 Dec 2004 00:07

Nu se poate
A infestat si topicul despre carte

nume 20 Dec 2004 01:07

Sa tacem , poate nu ne mai aude , nu ne mai vede si pleaca.

@Herbert, fara suparare dar parca tu o corectai pe europe_east spunandu-i ca se scrie merci, vad ca si micu scrie tot cam asa. Ciudat...

herbert 20 Dec 2004 01:45

Originally Posted by nume:

@Herbert, fara suparare dar parca tu o corectai pe europe_east spunandu-i ca se scrie merci, vad ca si micu scrie tot cam asa. Ciudat...

chiar ciudat - nu se refera deocamdata la tine - cum se poate ca doua persoane sa stie cum se scrie multumesc in franceza?! uneori pari cotropit de un spirit detectivist de suprafata. nu e cazul aici, te asigur... si aceasta "constructie" a ta este falsa. lasa-ma sa te respect...

P.S. de ce nu apare mesajul tau de la "Cartea preferata"?

All times are GMT +2. The time now is 12:25.