![]() |
Mie imi pare rau ca n-am reusit sa citesc ce scrie la inceput despre "efectul de fluture". Cred ca ideea e ca un lucru aparent la fel de nesemnificativ ca o bataie de aripa de fluture - cum au fost cuvintele acelea pe care le-a spus la final fetitei - pot schimba intregul curs al vietii. Partea asta filosofica (desi poate spun cam mult) creste mult valoarea filmului.
Personal mi-a placut. Are si unele momente presarate cu clisee (urasc fratiile si filmele americane despre viata la facultate) si unele ilogice dar pe ansamblu merge. |
Originally Posted by PoliFanAthic:
Aici e vorba de valori. Aia a fost traumatixata in copilarie, avea sentimente si cand apare asta sa-i reaminteasca de trauma care a urmat-o toata viata, ceva in capul ei 'goes snap'. Si zice ca a vorbit cu frasu timp de o ora si la cat de intelegator era frasu (in realitatea aceea), nu cred ca a fost de mare ajutor. Cand esti prostituata vrei bani si te doare in cur de viata (vorbesc de prostituate in general), nu-i pasa de nimeni sau nimic in film. Filmul nu e tras de par, e doar trist si dramatic... |
Ohoh, departe de dramatic. Doar melodia celor de la Oasis suna dramatic la final, ca in rest...nah.
|
Ma rog. Vesel nu e. Si dramiatic e cam exagerat. E trist si macabru... Ca, da-o naibi, cand moare femeia aceea cu copilul ei si cand Lenny il omoara pe fratele lui Kay, ce naiba. Daca asta nu e macabru, atunci ce e? |
Sadism se numeste si nu-l poti resimti ca pe un lucru pozitiv.
|
Sadism e mult spus. Daca asta e sadism, atunci sa nu vorbim de alte filme mai sangeroase. Mai mult sau mai putin oamenii din filmul asta sunt cu probleme mintale. Amy e asa din cauza mediului in care a crescut, fratisu e nebun din nastere, Lenny este la marginea nebuniei si poate sa o ia razna in orice clipa... Ashton e normal, dar totusi, si el e putin nebun...
|
Originally Posted by ogto:
Si inca o chestie: nu semana Ashton Kutcher pe Morientes? :D |
Mah...deci parerea mea e ca v-ati complicat destul de mult cu ceea ce vrea filmul asta sa transmita. Adica pe mine cel putin, m-ati cam pierdut!
PS:
|
Mda... Deja vorbim de realitati alternative. Nu are rost sa intram in dinastea ca chestia se complica prea tare si nu mai intelegem nimic.
Oricum, bottom line, mi-a placut filmul. |
mi-a placut acest film...
te pune pe ganduri.. te face poate sa te gandesti la viatza ta, si daca cumva ai putea sa schimbi ceva in trecut, cum ar decurge lucrurile ! ideea mi se pare foarte frumoasa. Cliseele care apar pe parcurs, cum ar fi 'fratziile' din colegiile americane, poate ni se par noua enervante, recunosc, dar e o chestie super banala la ei, asa ca de fapt reflecta exact imaginea uneia din realitatzi ! (una dintre alternativele la care se referea predecesorul meu intzelept :) ) concluzia = filmul merita vazut ! |
I-a luat ceva timp filmului asta sa ajunga in Cluj, dar, totusi, mi-a fost foarte greu sa merg aseara la "The Butterfly Effect", un film cu Ashton Kutcher, un tip pe care il consider lipsit de talent. De asemenea, ideea filmului am mai intalnit-o de atatea ori incat a inceput sa-mi fie scarba de inca un film cu intoarceri in trecut si vieti alternative.
Si totusi m-am dus la film... Si m-a incantat nespus. Ce vreau sa laud, mai presus de orice, este modul in care regizorii (a coror nume nu m-am obosit sa le retin) au tratat subiectul. Ok, povestea e cam veche, scenariul are mici scapari, filmul seamana a teen-movie (nu ca asta ar fi neaparat ceva rau), dar modul in care actiunea este dozata si modul in care scenele sunt filmate este nemaipomenit. Micile tresariri de film horror din inceput sunt de ajuns pentru a capta atentia si a mentine oamenii cu sufletul la gura la fiecare intoarcere in timp. Ar mai fi rasturnarile de situatie (sinuciderea lui Kaileigh, crimele etc.). Hai sa-i dau o nota buna si lui Ashton Kutcher, care chiar m-a surprins de data asta si sa salut si ceilalti actori, care au facut o treaba minunata (desi mi-e frica ca tot regizorii sunt de vina). Note bune si la montaj, imagine, sunet si coloana sonora (nu prea imi arde sa vorbesc despre astea), cu mentiunea ca muzica originala nu mi s-a parut chiar atat de originala, dar a mers bine... Pacat doar ca filmul imi amintea de filme clasice ca "It's A Wonderful Life" si "Somewhere In Time" sau de Eric Cartman incercand sa aiba un flashback (;)) si pacat ca are aceleasi mici scapari pe care le au si filmele de mai sus. De, asemenea, nu mi-a fost chiar limpede care dintre urmatoarele subiecte erau tratate: Teoria Haosului, posibilitatea ca cea mai mica schimbare sa-ti schimbe destinul radical sau un om in cautarea identitatii... sau toate trei la un loc. In fine, ultima scena mi s-a parut de umplutura, oarecum previzibila si, de altfel, un cliseu... As mai putea vorbi despre filmul asta mult si bine, dar - pe moment - am sa-i dau doar o nota: 8/10. |
Oameniii buniii
E cel mai tare filmm...... doar cei inteligenti il pot intelege... Am dreptate!??? :D
|
un exemplu superb de subcultura doar 'pt cei destepti'
|
eu stiu ca filmul, la lansarea pe DVD, a avut alt final, in care ashton kutcher realiza ca el este problema dintre el si tipa aia... asa ca se sinucide...
dramatic, nu? sa cante oasis! dar filmul tot slabut ramane! |
Baieti. Baieti, Certati-va Frrrumos Va rOg. Ca Vine nenea Moderatoru' cu o bata si va sparge capul, mai :sad:
|
torni gaz pe foc, ogto...
|
Da notorious. Am luat o sticla de 0,5 litri de gaz si am "turnat-o pe foc".... :sleep:
|
Originally Posted by ogto:
Originally Posted by notorious:
|
asta pentru ca unii useri sunt frustrati & tensionati... ;)
|
Originally Posted by notorious:
Deh, campania electorala, probabil... ;) |
All times are GMT +2. The time now is 21:31. |