![]() |
paperbag-ul din american beauty
zapada din love story amelie in tuneleul groazei monstruozitatea personajelor din numele trandafirului tatuajele lui lenny hitchcock coincidentzele de obicei "blitzurile" intre scene cu "zbbbff" la sonor astea ma hipnotizeaza pe mine.. cateodata nu mai pot urmari un film din cauza lor... |
raman la soldurile lui maggie cheung din itmfl... sorry, dar mimi e privata de acompaniamentul lui nat king cole :D
|
pink floyd - the wall: scena in care pink isi rade sprancenele
lucia y el sexo: caderea in grota gerry: primul moment cand se vede autostrada dupa toata cautarea lor |
In In the Name of the Father, dupa moartea lui Giuseppe, secventa in care detinutii arunca hartii aprinse pe geam. That's magic!
|
De Dogville ce ziceti? Se poate spune ca esti hipnotizat cand incepi sa nu mai realizezi lipsa decorurilor.
Si Europa are scene puternice dar acolo hipnoza e "pe fatza". Anyway Lynch rules this topic. |
Ulysses Gaze, Enigma lui Kaspar Hauser
Hipnotic... Daca hipnotic inseamna oarecum transcendent, eu as mentiona 'Ulysses Gaze' al lui Angelopoulos, ar fi mai multe scene... Muzica de Eleni Karaindrou contribuie din plin la 'hipnoza', e asa de repetitiva si totusi asa de frumoasa...
Daca hipnotic inseamna magic, scena care mie imi taie rasuflarea, as mentiona scena de inceput din filmul Herzog 'The Enigma of Kaspar Hauser'. Scena aia mie imi pare ca face istorie in cinema (chiar ma intreb, exita cursuri de film care sa se concentreze doar pe scene ca asta?) Dupa cum probabil stiti, e la inceputul filmului, e un lan de grau batut de vant, in acordurile unei muzici (se pare ca e un Canon de Pachelbel) numai ca aceasta 'coreografie' este incredibila. Ati auzit? I-N-C-R-E-D-I-B-I-L-A! - ca s-o imit pe Maia in Balanta. |
sa nu uitam hipnoza bolnavicioasa din 'element of crime'
si, daca tot l-am amintit pe lvt, o faza cu adevarat hipnotica: cosmarul de inceput din 'nocturne' ps: danke schon leonard ;) |
Tarantino-Pulp Fiction; dialogul dintre Marcellus si boxer .Balul din Ghepardul. Jocul cu globul pamantesc din Dictatorul lui Chaplin. CEASUL din Pentru un pumn de $ in plus. Finalul din Cobra Verde al lui Werner Hertzog. Fitzcarraldo- efortul urias de a trece un vapor peste un munte + tot filmul.
|
secventa de manga din KB vol1
casa in care a nins din dr zhivago titlurile care se sterg de pe cotoarele cartilor in biblioteca eternal sunshine teatrul de vara gol in care ninge - rules of attraction |
finalul "metropolis-ului" lui Osamu Tezuka pe acordurile melodiei lui ray charles, "I can't stop loving you"
magic/hipnotic - castelul inconjurat de ape din "chihiro" si cel inconjurat de nori din "laputa" ultimele cinci minute din "gozu" - un yakuza mort este re-nascut in marime naturala de catre tipa ce pretindea ca este reincarnarea aceluiasi yakuza, intrerupand astfel partida de sex dintre respectiva si fratele virgin al respectivului (stiu ca nu ati inteles nimic :) , blame it on miike) ultima scena cu toti trei pe o strada din nagoya Maria Falconetti in "ioana d'arc" |
(Bad) trip-ul lui William Blake (Johny Depp) de pe finalul lui Dead Man al lui Jarmusch. Intreg filmul poate fi vazut, de altfel, ca un trip rezultat dupa infratirea cu Fratele Peyote. Un film execelent.
PS: merita vazut, pentru fanii de gore asiatic si nazdravanii din latex marca T. Miike (niste rahaturi din punctul meu de vedere) The Happiness of the katakuris (un remake dupa Silent Family al lui Kim Ji-woon, tatal lui The tale of two sisters). |
deplasarea templului plutitor (spring, summer... - kim ki duk)
crearea casei (do des ka den - kurosawa) |
Originally Posted by keyzer soze:
you got a point there :) |
...Si cum pot sa uit, inceputul de la "Zentropa" a lui Lars von Trier, de fapt daca stau si ma gandesc bine, cam tot filmul e hipnotic
|
Buclele blonde ale Eugeniei in decorul cu altarul plin de lumanari si Madona din al carei piept ies pasari -> Nostalghia
|
Mi-am mai amintit una: labirintul din barul verde si cele doua personaje 'vazute' in paralel - killerul intrand , agenta lui iesind.
|
toata arka rusa
si cam toata sansa si orice secvenata din cremaster3 (si tot filmu, doar ca luate la un loc secventele devin atat de hipnotice ca te adorm, dar e un somn greu si infricosator) de fapt, din cremaster in special secventa cu masinile |
uzumaki :w00t:
|
Secventa de inceput din Citizen Kane
Visul lui Viktor din Sacrificiul de Tarkovski |
akira kurosawa's dreams
takeshi kitano - dolls chan wook park - oldboy |
All times are GMT +2. The time now is 05:04. |