Cinemagia Forum

Cinemagia Forum (https://www.cinemagia.ro/forum/index.php)
-   Iconoclast (https://www.cinemagia.ro/forum/forumdisplay.php?f=245)
-   -   Hypnotic (https://www.cinemagia.ro/forum/showthread.php?t=84296)

lollipop 20 Oct 2004 15:57

paperbag-ul din american beauty
zapada din love story
amelie in tuneleul groazei
monstruozitatea personajelor din numele trandafirului
tatuajele lui lenny
hitchcock
coincidentzele

de obicei "blitzurile" intre scene cu "zbbbff" la sonor

astea ma hipnotizeaza pe mine.. cateodata nu mai pot urmari un film din cauza lor...

keyzer soze 20 Oct 2004 16:53

raman la soldurile lui maggie cheung din itmfl... sorry, dar mimi e privata de acompaniamentul lui nat king cole :D

capitain 20 Oct 2004 21:33

pink floyd - the wall: scena in care pink isi rade sprancenele
lucia y el sexo: caderea in grota
gerry: primul moment cand se vede autostrada dupa toata cautarea lor

Mala Portugal 20 Oct 2004 22:10

In In the Name of the Father, dupa moartea lui Giuseppe, secventa in care detinutii arunca hartii aprinse pe geam. That's magic!

lhada 20 Oct 2004 23:32

De Dogville ce ziceti? Se poate spune ca esti hipnotizat cand incepi sa nu mai realizezi lipsa decorurilor.
Si Europa are scene puternice dar acolo hipnoza e "pe fatza".
Anyway Lynch rules this topic.

europe_east 21 Oct 2004 00:50

Ulysses Gaze, Enigma lui Kaspar Hauser

Hipnotic... Daca hipnotic inseamna oarecum transcendent, eu as mentiona 'Ulysses Gaze' al lui Angelopoulos, ar fi mai multe scene... Muzica de Eleni Karaindrou contribuie din plin la 'hipnoza', e asa de repetitiva si totusi asa de frumoasa...

Daca hipnotic inseamna magic, scena care mie imi taie rasuflarea, as mentiona scena de inceput din filmul Herzog 'The Enigma of Kaspar Hauser'. Scena aia mie imi pare ca face istorie in cinema (chiar ma intreb, exita cursuri de film care sa se concentreze doar pe scene ca asta?) Dupa cum probabil stiti, e la inceputul filmului, e un lan de grau batut de vant, in acordurile unei muzici (se pare ca e un Canon de Pachelbel) numai ca aceasta 'coreografie' este incredibila. Ati auzit? I-N-C-R-E-D-I-B-I-L-A! - ca s-o imit pe Maia in Balanta.

keyzer soze 26 Oct 2004 12:50

sa nu uitam hipnoza bolnavicioasa din 'element of crime'
si, daca tot l-am amintit pe lvt, o faza cu adevarat hipnotica: cosmarul de inceput din 'nocturne'

ps: danke schon leonard ;)

nume 26 Oct 2004 13:40

Tarantino-Pulp Fiction; dialogul dintre Marcellus si boxer .Balul din Ghepardul. Jocul cu globul pamantesc din Dictatorul lui Chaplin. CEASUL din Pentru un pumn de $ in plus. Finalul din Cobra Verde al lui Werner Hertzog. Fitzcarraldo- efortul urias de a trece un vapor peste un munte + tot filmul.

KORBEN 26 Oct 2004 14:51

secventa de manga din KB vol1
casa in care a nins din dr zhivago
titlurile care se sterg de pe cotoarele cartilor in biblioteca eternal sunshine
teatrul de vara gol in care ninge - rules of attraction

mihai_t 27 Oct 2004 07:06

finalul "metropolis-ului" lui Osamu Tezuka pe acordurile melodiei lui ray charles, "I can't stop loving you"
magic/hipnotic - castelul inconjurat de ape din "chihiro" si cel inconjurat de nori din "laputa"
ultimele cinci minute din "gozu" - un yakuza mort este re-nascut in marime naturala de catre tipa ce pretindea ca este reincarnarea aceluiasi yakuza, intrerupand astfel partida de sex dintre respectiva si fratele virgin al respectivului (stiu ca nu ati inteles nimic :) , blame it on miike) ultima scena cu toti trei pe o strada din nagoya
Maria Falconetti in "ioana d'arc"

Ambra Blu 27 Oct 2004 09:36

(Bad) trip-ul lui William Blake (Johny Depp) de pe finalul lui Dead Man al lui Jarmusch. Intreg filmul poate fi vazut, de altfel, ca un trip rezultat dupa infratirea cu Fratele Peyote. Un film execelent.

PS: merita vazut, pentru fanii de gore asiatic si nazdravanii din latex marca T. Miike (niste rahaturi din punctul meu de vedere) The Happiness of the katakuris (un remake dupa Silent Family al lui Kim Ji-woon, tatal lui The tale of two sisters).

capitain 27 Oct 2004 16:25

deplasarea templului plutitor (spring, summer... - kim ki duk)
crearea casei (do des ka den - kurosawa)

kasper hauser 08 Dec 2004 23:54

Originally Posted by keyzer soze:

hipnoza 'pe bune' din 'herz aus glas'

you got a point there :)

kasper hauser 08 Dec 2004 23:58

...Si cum pot sa uit, inceputul de la "Zentropa" a lui Lars von Trier, de fapt daca stau si ma gandesc bine, cam tot filmul e hipnotic

Mala Portugal 16 Jan 2005 21:16

Buclele blonde ale Eugeniei in decorul cu altarul plin de lumanari si Madona din al carei piept ies pasari -> Nostalghia

Mala Portugal 16 Jan 2005 21:46

Mi-am mai amintit una: labirintul din barul verde si cele doua personaje 'vazute' in paralel - killerul intrand , agenta lui iesind.

KORBEN 17 Jan 2005 01:42

toata arka rusa
si cam toata sansa
si orice secvenata din cremaster3 (si tot filmu, doar ca luate la un loc secventele devin atat de hipnotice ca te adorm, dar e un somn greu si infricosator)
de fapt, din cremaster in special secventa cu masinile

Bulumulu 17 Jan 2005 02:23

uzumaki :w00t:

tailgunner 17 Jan 2005 09:03

Secventa de inceput din Citizen Kane
Visul lui Viktor din Sacrificiul de Tarkovski

Bulumulu 19 Jan 2005 19:10

akira kurosawa's dreams
takeshi kitano - dolls
chan wook park - oldboy

All times are GMT +2. The time now is 05:04.