Cinemagia Forum

Cinemagia Forum (https://www.cinemagia.ro/forum/index.php)
-   Cinematografia romaneasca (https://www.cinemagia.ro/forum/forumdisplay.php?f=229)
-   -   Ce se intampla, dom'le, cu tineretul? (https://www.cinemagia.ro/forum/showthread.php?t=84224)

Nightwane 07 Apr 2004 17:03

Tinerilor le lipsesc foarte mult bufnilismele... 8) c@c@ne-@m pe ele...

Ambra Blu 08 Apr 2004 09:57

Re: Blair Witch project

Originally Posted by dan-marius:

Ceea ce am de spus este ca acum citiva ani am vazut un filmulet facut de tineri, cu buget redus, numit Blair Witch Project. A facut ceva furori la momentul respectiv - ce ne impiedica pe noi, ca romani, sa facem acelasi lucru acum?

Inteligenta cu siguranta nu, poate doar ochelarii de cal?

Dan-Marius

Inteligenta cu siguranta nu, ochelarii de cal, nu. Poate doar aia 50-70 de mii de coco. Zic si io asa.

K's 08 Apr 2004 14:38

banii pentru realizarea filmuletului nu ar fi problema cea mare, mai degraba banii pentru promovarea lui!
au fost facute multe filme, dar se stie de ele in cercuri mai mult decat reduse!

dan-marius 08 Apr 2004 16:15

Re: Blair Witch project

Originally Posted by Ambra Blu:

Originally Posted by dan-marius:

Ceea ce am de spus este ca acum citiva ani am vazut un filmulet facut de tineri, cu buget redus, numit Blair Witch Project. A facut ceva furori la momentul respectiv - ce ne impiedica pe noi, ca romani, sa facem acelasi lucru acum?

Inteligenta cu siguranta nu, poate doar ochelarii de cal?

Dan-Marius

Inteligenta cu siguranta nu, ochelarii de cal, nu. Poate doar aia 50-70 de mii de coco. Zic si io asa.

Sper din toata inima ca chiar crezi in "nu"-urile tale. Banii ar putea fi rezolvat, cumva, si cred ca vor fi rezolvati in timp, dar celelalte doua subiecte nu. Sau cel putin foarte greu.

Ambra Blu 08 Apr 2004 16:36

Originally Posted by K's:

banii pentru realizarea filmuletului nu ar fi problema cea mare, mai degraba banii pentru promovarea lui!
au fost facute multe filme, dar se stie de ele in cercuri mai mult decat reduse!

sper ca nu te referi la "cartier". ala ar trebui sa fie inchis intr-un cerc, vrajit acolo, sa nu-l bintuie vampirii.

zizi 08 Apr 2004 19:45

Quote:

Banii ar putea fi rezolvat, cumva, si cred ca vor fi rezolvati in timp,

cum crezi tu asta? im? :o

K's 08 Apr 2004 19:52

sper ca nu te referi la "cartier". ala ar trebui sa fie inchis intr-un cerc, vrajit acolo, sa nu-l bintuie vampirii.

NU :o , ma refer la filmele facute de cucuiatii de la arte din cj

nu prea stiu ce se invarte prin bucuresti.

Ambra Blu 09 Apr 2004 09:31

cartier a fost facut in cj. a fost facut prost i might say.

zizi 09 Apr 2004 13:55

Quote:

NU , ma refer la filmele facute de cucuiatii de la arte din cj

cred ca te referi la niste filme pseudo experimentale...dincolo de faptul ca nu sunt un fan al genului, pot sa te intreb ce au facut baietzii aia cu ele? au dat vreo lovitura, ceva(ca despre asta era vorba). filme din astea pt. mine si prietenii, filmate pe video pot face si eu...si as avea mare succes prin bloc.(la o scara mult mai mare, tocmai astea sunt genul de "experientze" pe care le fac "greucenii" cinematografiei romanesti)

dan-marius 09 Apr 2004 16:07

Nu stiu despre ce "cartier" vorbiti, puteti intra in detalii?
Pina atunci insa Sarbatori Fericite.

Dan-Marius

zizi 09 Apr 2004 16:45

"Cartier" e un "film" facut pe VHS, cu baietzashi de cartier, de catre niste amatori, din cluj care au crezut ca o sa dea lovitura. (acum vreo 5ani). filmul a fost distribuit pe casete video, de o firma(care pe atunci era singura distribuitoare), TGM(acum falimentara). Strict despre film nu prea merita vorbit pt ca e o voma mizerabila.

Ambra Blu 09 Apr 2004 17:47

Sarbatori fericite si tie!
Am mai vorbit noi si inainte urit despre "Cartier" tot la cinematografia romaneasca. Dupa ce ca e filmat ca la nunta, mai injura si ardelenii aia intr-un mod care este, in cel mai bun caz, ilar. Oricum, cel putin filmul asta incerca sa aiba o actiune. Filmele alea experimentale (cica) facute de studentii lui Carmazan si difuzate prin Club A te umplu de singe mai mult decit trei filme de Kitano si un "The Passion of the Christ" la un loc. Acolo sint tinerii cineasti: in filmele astea, sau in alea curajoase, cu autostopisti prin desert care iau glanda soferilor. Asta daca nu cumva sint din aia fani Tarkovski si alte cacaturi, care vor sa vada cum curge laptele in slo mo peste cartofi.

K's 10 Apr 2004 13:25

eu nu pot sa inteleg de ce pufuletzu' meu va dati cu parerea daca nu stiti despre ce?!?!!?!!

'cartier' a fost un rahatel de acu' nush cati ani, dar ppl!!! oamenii evolueaza, gandirea 'sufera schimbari', tehnologia la fel!

eu zic sa stati calmi si sa va dati cu parerea despre productiile bucurestene ale nush carui student eminent de la unatc sau despre extraordinarele idei ale lu' bufnila.

filmele facute de studentii de la cj au fost promovate prin festivaluri internationale- romanii nu investesc in promovarea lor aici pentru ca nu merita... (ca publicu' tinta al mediei romanesti sa piarda vremea cu asa ceva...)

zizi 10 Apr 2004 14:24

festivaluri internatzionale? cum ar fi? :o

ogto 10 Apr 2004 20:07

Tineretul in zilele de azi se imparte in doua categori:

1. Tocilari/lameri
2. Chiluangii/"tipi cool"

Tineretul nu mai are deloc cultura muzicala si cinematografica... Viitorul arata foarte urat... Peste 100 de ani, cum va fi cu tineretul si cu adulti?

Dar, din fericire, exista exceptii... Aceste exceptii sunt viitori actori, muzicieni, milionari, "world leaders"... Do you know what I mean?

Ambra Blu 11 Apr 2004 10:39

eu nu pot sa inteleg de ce pufuletzu' meu va dati cu parerea daca nu stiti despre ce?!?!!?!!

'cartier' a fost un rahatel de acu' nush cati ani, dar ppl!!! oamenii evolueaza, gandirea 'sufera schimbari', tehnologia la fel!

eu zic sa stati calmi si sa va dati cu parerea despre productiile bucurestene ale nush carui student eminent de la unatc sau despre extraordinarele idei ale lu' bufnila.

filmele facute de studentii de la cj au fost promovate prin festivaluri internationale- romanii nu investesc in promovarea lor aici pentru ca nu merita... (ca publicu' tinta al mediei romanesti sa piarda vremea cu asa ceva...)

Gurita, vorba lu' zizi, care festivaluri? cumva vreun Clermont Ferrand? vreun Toronto Worldwide short film festival? Sau te pomeni c-o fi fost la Cork Film Festival? la Cannes? Mi-e sa nu fie vorba de festivaluri de-alea unde primesc doar vehasesuri, tinute pe undeva prin ungaria, Slovacia, sau Serbia. Probabil ca filmurile de care zici tu sint din alea care rup totu' in cale, filmate din mina, poate si alb negru (ca, deh, o fi cool), dupa aia cu montaj mtv-style, si cu story de nivel 'Proiect WC' (asta daca stii care e plotul in Proiect WC). Mai stiu eu de o studenta la arte, mazgaleli, poze si metaloplastii care, daca a filmat autopsia unui copil, s-a si crezut vreo cinefila adepta a cine verite-ului. De fapt, ce altceva sa te astepti la pictori? Uita-te numai la filmele unuia dintre ei - Lynch - si ai sa iti dai seama ce cacat pot face artishitii (hopa, l-am scris gresit) astia. Si, stai tu linistita, da' ne dam cu parerea si despre filmele UTCistilor. A zis cineva ca sint any better?

K's 11 Apr 2004 12:27

Gurita, vorba lu' zizi, care festivaluri? cumva vreun Clermont Ferrand? vreun Toronto Worldwide short film festival? Sau te pomeni c-o fi fost la Cork Film Festival? la Cannes? Mi-e sa nu fie vorba de festivaluri de-alea unde primesc doar vehasesuri, tinute pe undeva prin ungaria, Slovacia, sau Serbia. Probabil ca filmurile de care zici tu sint din alea care rup totu' in cale, filmate din mina, poate si alb negru (ca, deh, o fi cool), dupa aia cu montaj mtv-style, si cu story de nivel 'Proiect WC' (asta daca stii care e plotul in Proiect WC). Mai stiu eu de o studenta la arte, mazgaleli, poze si metaloplastii care, daca a filmat autopsia unui copil, s-a si crezut vreo cinefila adepta a cine verite-ului. De fapt, ce altceva sa te astepti la pictori? Uita-te numai la filmele unuia dintre ei - Lynch - si ai sa iti dai seama ce c**** pot face artishitii (hopa, l-am scris gresit) astia. Si, stai tu linistita, da' ne dam cu parerea si despre filmele UTCistilor. A zis cineva ca sint any better?

poate gresisem folosind 'festival', dar sunt concursuri internationale. nu rup gura targului, dar este un inceput- decat sa piarda vremea satisfacand publicul din Romania. In plus, productiile (SCURT METRAJE si MONTAJE DE ANIMATII) lor chiar au fost recompensate asa cum meritau.
nici mie nu imi plac artistii chinuiti de talent, cu idei ieftine, care la capitolul originalitate sunt deplorabili.
ideea era ca nu imi place sa va vad comentand- asta poate sa faca oricine (mai mult sau mai putin pertinent), dar cand vine vorba de a face toti se eschiveaza.

Ambra Blu: nu m-a impresionat 'gurita'. poate mai incerci...

Ambra Blu 12 Apr 2004 08:32

Ambra Blu: nu m-a impresionat 'gurita'. poate mai incerci...

Nu mai incerc, ca e o vorba imprumutata de la un confrate manelist si zilele astea trebuie sa i-o dau inapoi. Oricum, n-avea legatura cu ce se intimpla cu tineretul. Legat de tinerii entuziasti insa, poate aia din Cluj sa ia legatura cu o alta tinara entuziasta de pe site, Alice Fluture, (no offense, tizule) care si ea, ca si alti tineri entuziasti din tara asta mica, viseaza frumos.

K's 12 Apr 2004 10:22

in afara de tineri entuziasti fluturatici sau bufnilici sunt si tineri care viseaza frumos avand motive...

tineretul nu se imparte in cele doua categorii pe care le vedeti voi: entuziasti si seci. mai este una! poate veti reusi sa o remarcati si voi, mai incolo...'keep hope alive', dar nu in sensul de duzina, pe care-l considera omu' simplu...

Ambra Blu 12 Apr 2004 10:32

in afara de tineri entuziasti fluturatici sau bufnilici sunt si tineri care viseaza frumos avand motive...

tineretul nu se imparte in cele doua categorii pe care le vedeti voi: entuziasti si seci. mai este una! poate veti reusi sa o remarcati si voi, mai incolo...'keep hope alive', dar nu in sensul de duzina, pe care-l considera omu' simplu...

Holla all my niggaz if ya wit meeeeeeeeeeeeeeee
Bufnila e mos (pe bune), nu e tinar.
Ce motive au pentru vise? Substante interzise?
Nu prea am inteles restu' mesagiului in continuare, da' sa stii ca si io sint un tineret blazat, dar care si isi mentine speranta vie, caci speranta moare ultima, da' de murit, tot moare. Hai c-am dat-o in caterinca. Pe buen acum, foarte bine ca tinerii isi trimit productiile in strainatate. In tara asta condusa de oameni de cacat, care isi baga in film nu banii, ci pula, singura solutie e sa te pisi pe ei, pe regulile lor, sa pui mina de la mina (sa faceti mai multe miini) sa faceti un film pe digital, cu care sa incercati strainatatea (e ca si cum ai draga marea cu degetu', da' poti sa stii de unde sare pestele?). Respect pre toti tinerii entuziasti.

All times are GMT +2. The time now is 04:40.