![]() |
Cred ca am dat peste testul asta de cateva ori...
Tin minte ca dupa ceva timp in care nu prea mi-am batut capul am reusit sa il termin. Oricum, e unul dintre cele mai grele smecherii peste care am dat care se poate rezolva cu o hartie si un creion. |
am dat si eu de el, si ma apucasem sa-l rezolv pe hartie, dar rabdarea mea a cedat... sunt probabil printre cei 98% :(((
|
da pe aia cu condamnatul care trebuia sa puna o intrebare ca sa se elibereze o stiti?
|
Asa zisul test al lui Einstein e chiar f simplu de rezolvat. Nu iti ia mai mult de 40min.
|
Originally Posted by Leonard:
Chiar as vrea sa stiu cum e. |
"Unui condamnat la moarte i se ofera sansa se a se elibera. Este pus in fata a doua porti. Putea alege o singura poarta. O poarta ducea catre lumea libera, iar cealalta catre executia imediata. Fiecare poarta era pazita de cate un strajer: Unul spunea intotdeauna adevarul, iar celalalt intotdeauna mintea. Condamnatul are posibilitatea, inainte de a alege pe ce drum sa o ia, sa puna o singura intrebare unuia dintre strajeri.
Care este intrebarea pe care ar trebui sa o puna condamnatul pentru a afla calea spre eliberare?" Eu o stiu de la profu de mate din scoala generala. Banuiesc ca aproape fiecare prof de mate propune aceasta problema elevilor lui. Daca stiti raspunsul, rog dati-mi mesaj privat, nu postati aici. |
Hm... Dupa 20 de min de gandit am ajuns la o intrebare care cred ca da raspunsul corect, nu sunt sigur, dar cred ca merges si daca vrea cineva sa stie o sa explic:
Intrebare este: "Daca ai fi celalat stejar, care ar zice ca e porta buna?" Acesta intrebare putea fi pusa oricui dintre stejari ca da raspunul corect. Raspunsul corect este fix inversul raspunsului care til va da stejarul. Nu sunt 100% sigur asupra intrebari, dar cred ca am dreptate si o pot dovedi... Sper... :wink: :D :roll: |
Sunt 10 saci cu monede din care unul contine monede false,stiind ca o moneda adevarata are 10g iar una falsa 9g cum putem afla printr-o singura cantarire care sac e cel cu monede false?
|
Singura modalitate pe care o vad este sa incepi sa pui cite 2 saci, un sac de monede in fiecare taler (al balantei) si pui si pui :D pina cind se va dezechilbra... de aici e simplu sa-ti dai seama care este cel cu monede false.
(E o singura cantarire, nu?) |
Quote:
|
Originally Posted by Ilila:
NEGASTIGATOR |
Hei, Leonard, imi zici si mie daca raspunsul meu este corect? Sa vad daca m-am gandit degeaba timpul acela pt. intrebare. Is it good?
|
Originally Posted by Leonard:
Stii ca e un episod din "Powerpuff Girls" cu intrebarea asta, nu? :lol: |
Originally Posted by MinRep:
LOL! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Ok, faptul ca a fost chestia asta in PowerPuff Girls este ceva... Dar si mai amuzant este ca tu te uitai la PowerPuff Girls ca sa stii ca a fost!!! :lol: :lol: :lol: Mi-a placut MinRep, thanks for the laugh. :D :D :D |
Originally Posted by ogto:
Asta nu conteaza atat de mult... :lol: (oricum, poanta e reluata intr-i groaza de desene animate, deci nu se pune... sau...? :-? ) |
Powerpuff rulezz 8)
...asta inainte sa inceapa sa-l traduca romanii astia tampiti! |
Originally Posted by BeNnY:
Asta a fost o mare tampenie... Nu de alta, da' eu am invatat engleza mai mult pe Cartoon Network decat la scoala. De cand le-au tradus, nici nu ma mai uit pe CN... P.S.: "Powerpuff" erau chiar amuzante... |
Mda... Ce kkt ca au tredus astia in romana. Eu la CN am invata eng. Nu eram mare fan PowerPuff Girls, dar unele imi placeau... Mai tine cineva minte S.W.A.T. Cats?
|
Cine nu a inv engl de pe CN? :D SWAT Cats............mai da nishte indicii.Tot ce imi vine in minte este dor Top Cat
|
cu ce era swat cats??
|
All times are GMT +2. The time now is 03:11. |