Cinemagia Forum

Cinemagia Forum (https://www.cinemagia.ro/forum/index.php)
-   Vreau sa stiu (https://www.cinemagia.ro/forum/forumdisplay.php?f=225)
-   -   Cinemateca (https://www.cinemagia.ro/forum/showthread.php?t=83743)

notorious 22 Jan 2004 18:22

[quote]Pentru Tulcea, pot sa va spun ca tineti de filiala din Constanta (o parte din profitul de aici s-a dus pe investitii acolo, cind s-a preluat filiala tulceana) deci nu ramine decit sa va organizati (minim 25) si aveti sanse sa primiti filmele care vin si la noi, daca vor veni...
[Alice_Fluture/quote]

iti dai seama ca daca tu ai gasit in constanta 25 de cinefili seriosi, cati crezi ca pot gasi eu in tulcea? cinci si jumatate? n-are nici un sens. tot pirateria cd ramane solutia. desi nimic nu se comapra cu o exp. la cinematograf...

Gaandalf 22 Jan 2004 20:35

Originally Posted by Alice_Fluture:

In Facultatea de Litere se organizeaza cine-cluburi pe lectorate. Evident, filmele aduse nu sint subtitrate si nu ai cum sa afli de proiectii decit daca citesti anunturile prin facultate. Dar s-a vazut cinema italian, francez, spaniol, german, american. Exista chiar si un curs unde se studiaza Forman, Tarantino, Coppola. Daca studentii se intereseaza, se poate.

Eu n-am reusit sa gasesc 25 de cinefili seriosi in Constanta cu care sa ma duc sa cer un film. Cinematograf exista, pentru ca Studio este in circuitul EURIMAGES si are program special pentru film european, iar modernizarile in curs vor face loc unei sali mai mici unde SE VA PUTEA.

Am vazut prin Ovidius shi io chestii dintr-alea ... da' am intzeles k dk nu sunt la litere cica nu pot intra la studiu ala ... :evil: Vreau shi Je ... Alice! Nu ma BAGI shi pe mine la cursurile alea ? Manevra ceva ? :wink:

Cat despre cinefilii serioshi ... pe mine de ce nu m-ai convocat la o intalnire cu ei ... sau sunt de varste dintr-alea mai "mari" shi nu accepta membrii noi ?

Danny 22 Jan 2004 23:36

Pai daca o luam asa...ar fi si in Bucuresti "Frame Club" unde cica poti vedea "Old movies & concerts on big screen" dar n-am fost niciodata asa ca nu stiu despre ce e vorba.
Iar in "Club A" joia de la ora 18.00 are loc "Cenaclul de film". Astazi spre ex. a fost prezentarea in avanpremiera a filmului de lung metraj "Raport asupra natiunii" de Ioan Carmazan. Intrarea libera...oare de ce? :wink:
Dar deja nu mai vorbim de "cinemateca" ci mai mult de cluburi de cinefili.

Danny 22 Jan 2004 23:40

Originally Posted by notorious:

iti dai seama ca daca tu ai gasit in constanta 25 de cinefili seriosi, cati crezi ca pot gasi eu in tulcea? cinci si jumatate? n-are nici un sens. tot pirateria cd ramane solutia. desi nimic nu se comapra cu o exp. la cinematograf...

Mda, cam greu sa convingi tot orasul sa mearga la film...chiar daca esti notorious... ;) :D

Alice_Fluture 23 Jan 2004 16:36

Originally Posted by Gaandalf:

Originally Posted by Alice_Fluture:

Eu n-am reusit sa gasesc 25 de cinefili seriosi in Constanta cu care sa ma duc sa cer un film. Cinematograf exista, pentru ca Studio este in circuitul EURIMAGES si are program special pentru film european, iar modernizarile in curs vor face loc unei sali mai mici unde SE VA PUTEA.

Am vazut prin Ovidius shi io chestii dintr-alea ... da' am intzeles k dk nu sunt la litere cica nu pot intra la studiu ala ... :evil: Vreau shi Je ... Alice! Nu ma BAGI shi pe mine la cursurile alea ? Manevra ceva ? :wink:

Cat despre cinefilii serioshi ... pe mine de ce nu m-ai convocat la o intalnire cu ei ... sau sunt de varste dintr-alea mai "mari" shi nu accepta membrii noi ?

Daca vrei sa vii la o vizionare de cine-club (care nu are nici o legatura cu programa scolara) poti sa stai in lectoratul respectiv cu conditia sa nu fie prea aglomerat. Doar atunci se acorda prioritate studentilor la limba respectiva, avind in vedere ca filmul nu e subtitrat. Asta s-a intimplat doar la Amelie si numai pentru ca lectoratul de franceza e mai mic. La Abre los ojos au venit si de la drept, desi unii s-au strecurat afara dupa vreo 20 de minute, pentru ca e greu sa urmaresti un film daca nu intelegi ce se vorbeste. Daca vorbesti cu lectorii care aduc filmele se poate sa aduca (daca au de unde) ce filme vrei. Eu am fost la italiana (care este CURS optional de Cinema) si lectorul a fost incintat (mi-a dat si casete acasa, da' eu nu am video si le-am vazut prin vecini...).
Cursul in engleza An Introduction to the Language of Cinema, se tine la doua saptamini, la anul III, si daca vrei sa asisti vorbesti cu profesoara. Poti sa participi, nu e nici o problema, daca ii spui ca esti interesat si vrei sa inveti. Doar ca nu ti se va echivala cu alte cursuri de la care poate o sa chiulesti daca se suprapun in orar si, evident, nu poti sa dai examen. :D

Pai tu esti printre putinii cinefili din Constanta de care stiu, mai Gandaalfe. Sau credeai ca e o conspiratie de care tu nu stii? Cei care se duc la film cind sint doi-trei spectatori in sala ar trebui trecuti pe raboj... but still, nu-i de ajuns. Si sint sigura ca daca ar avea cineva initiativa s-ar stringe lume... De toate virstele, ce, te simti prea tinerel? :P Dar trebuie promovata ideea, trebuie o echipa cit de mica de spiridusi care sa organizeze La Revolucion. Tu nu stii, ca esti mic, :P dar Cinema Studio a functionat demult in regim de cinemateca. Si acum se fac modificari pentru amenajarea unei sali mai mici (vreo 30 de locuri) care ar fi un cadru ideal pentru asa ceva... Spune-mi ca am cu cine, come on I dare you. I DOUBLE DARE YOU!

Roberto Scime 31 Jan 2004 15:38

Cinemateca

Cred ca aici are loc o discutie la suprafata realitatii... nici unul din cei implicati pare a nu avea interes sa faca clar anume lucruri.
Cinemateca este prin definitie un cinematograf afiliat Arhivei Nationale de filme unde se pot prezenta public filme fara ca sa exista o licenta de publicare. Aceasta exceptie de la legea dreptului de autor este acceptata numai pentru un singur cinematograf pe tara. (vorbesc de conventii internationale)
Deci o lista cu filme nu poate fi transmisa decit odata cu o lista de licente. E curios ca o directoare de cinematograf sa nu stie acest lucru. In plus cinematograful e tot mai mult un produs medial comercial caruia adausul cultur nu-i serveste cine stie ce. Ca sa poate fi vindute produsele vechi trebuie uitate ca sa nu mai stea in calea celor noi. Marketingul este cel care are cuvintul hotaritor in productia unui film. E totusi f. frumos ca la noi in tara mai exista "cavaleri ai unei cauze pierdute" care isi mai amintesc sau mai traiesc cu impreisa ca filmul este o arta.
A fost, odata ca niciodata....

RS

Ilila 31 Jan 2004 16:01

Mai mult decit o arta, este un factor educational direct si convingator. Problema este ca la cei mici (pina in 16 - 18 ani) poate deveni un arhetip (filmul, personajele, actorii).

crydead 31 Jan 2004 16:57

Daca filmul ar fi o arta, atunci el ar trebui vazut exclusiv pentru placerea estetica. Cu educatia se ocupa telenovelele si Reflectiile rutiere.

---------------------------
Viitorul suna ocupat.

notorious 31 Jan 2004 17:49

Quote:

Ca sa poate fi vindute produsele vechi trebuie uitate ca sa nu mai stea in calea celor noi. Marketingul este cel care are cuvintul hotaritor in productia unui film. E totusi f. frumos ca la noi in tara mai exista "cavaleri ai unei cauze pierdute" care isi mai amintesc sau mai traiesc cu impreisa ca filmul este o arta.
A fost, odata ca niciodata....

gandeste-te ca, odata si-odata, o sa dispara cinematografia in general! eu personal, nu-i dau mai mult de 50 de ani. ar trebui s-o uitam dupa aceea? deci, produsele vechi nu vor fi inlocuite TOATE cu cele noi. niciodata.

educatia nu poti sa ti-o faci din filme, dar cu siguranta nici din telenovele sau 'refectii rutiere'! (sau o fi asta spiritul glumelor acide ale lui cry_dead ?) filmul este in cel mai bun caz o pasiune, dar nu un factor de educatie. eu, personal, n-am luat invataminte de la filme chiar deloc! am invatat, din pacate, din propriile greseli si din propria viata.

Ilila 31 Jan 2004 23:27

Originally Posted by notorious:

educatia nu poti sa ti-o faci din filme... filmul este in cel mai bun caz o pasiune, dar nu un factor de educatie. eu, personal, n-am luat invataminte de la filme chiar deloc! am invatat, din pacate, din propriile greseli si din propria viata.

Daca nu se numeste educatie atunci este autoeducatie... :)
Daca oamenii ar lua doar partea estetica a unui film atunci ar trebui sa se infiinteze case de moda cinematografica :)

All times are GMT +2. The time now is 07:25.