![]() |
e ceea ce hitchcock numea un 'macguffin'; i-o 'vindea' lui truffaut (in cartea lui de interviuri cu hitch) in felul urmator: doi insi intr-un compartiment de tren; unul vede o sarsana mare deasupra celuilalt si-l intreaba: ce e in geanta aia mare? allalt raspunde: e o capcana de prins lei in scotia... ala se mira: dar nu exista lei in scotia?!? ei - raspunde celalalt -, atunci ala nu e un macguffin! :wink:
ideea fiind: o kestie f. importanta in film, pt care toata lumea se bate sa puna mina, dar care nu are nici o importanta - sau sens - inafara lui... |
Adica asa ca chitara din Blow-Up ?
|
eu cred ca filmele nii ascund pe urmatorii: regizorul, cameramanul, sunetistul, domnul cu cateringul, doamna cu caterinca, etc
|
Originally Posted by Ambra Blu:
cred ca unele filme ne ascund chiar filmul.doamna cu caterinca e decorul esential. |
Originally Posted by Alex Leo Serban:
Eu cred ca asemenea zone de indeterminare pot da putin farmec unui film altfel prost (v. "Amen") sau i-l pot spori daca e bun (v. "Pulp Fiction"). De aceea am si deschis acest topic. |
Originally Posted by Leonard Pyron:
Chiar asa... Stiam de conceptul de MacGuffin, dar nu m-am gandit niciodata ca (virgula?) chitara din "Bouwup" ar face parte din aceasta categorie (asta mai ales pentru ca MacGuffin-ul este ceva de care cei din film au habar, noi nu, iar de obicei nu inseamna nimic. in schimb, chitare - sau, mai bine zis, gatul chitarii - are ceva semnificatie in filmul lui Antonioni). |
All times are GMT +2. The time now is 14:46. |