Cinemagia Forum

Cinemagia Forum (https://www.cinemagia.ro/forum/index.php)
-   Cinematografia romaneasca (https://www.cinemagia.ro/forum/forumdisplay.php?f=229)
-   -   Cinematograful romanesc nu exista (https://www.cinemagia.ro/forum/showthread.php?t=82608)

catallin 13 Jun 2003 10:28

Nu exista cineasti si mai ales regizori romani. Fara asa ceva nu poate exista nici SCOALA DE FILM in intelesul mai larg al cuvantului care sa insemne mai mult de o cladire unde se invata ce e prim-planul. Nu exista regizori in ciuda faptului ca niste filme reusitre exista totusi dar reprezinta accidente. Si asta vine de la faptul ca nu exista etica si deontologie. Unde este filmul ala anti-comunist cu adevarat facut in clar ca un manifest impotriva puterii in cei 45 de ani ? Mai ziceti si voi.

Ambra Blu 13 Jun 2003 10:31

Pai, ce, Cataline, un film e valoros doar daca lupta impotriva sistemului? Pai de ce sa nu bagi la filme valoroase si prostiile alea propagandiste ale lui Eisenstein sau ale lui Kapra (cind chema el lumea la razboi). Ce, ele daca sustin sistemul nu se pot califica?

catallin 13 Jun 2003 10:40

Da, si Leni Riefenstahl si tot asa... Propuneam si eu un criteriu. Dar n/am avut nici mari propagandisti. Incepea sa devina Sarbu asta de la Pro TV cu Salutari de la Agigea si alte spectacole pe stadion dar azi a uitat toata lumea la cati bani face.

Ambra Blu 13 Jun 2003 10:43

Mai voia el sa recidiveze cu staged events gen PROpaganda si Baza Keoke.

catallin 13 Jun 2003 11:16

A sti sa faci propaganda bine se pare ca e un lucru apreciat in toate timpurile, de toate puterile chiar si de asa/zisele democratii asa ca Sarbu a fost promovat in boardul care conduce destinele lantului de TV-uri din spatiul ex/ din care face parte si ProTV

ricutza 14 Jun 2003 01:22

dar de ce nu sunt mai mult sustinuti regizorii si scenaristii tineri cu idei interesante, de catre persoanele care vad ca cinematografia romaneasca merge prost, si pot face ceva?

crydead 14 Jun 2003 11:34

Regizorii si scenaristii tineri cu idei interesante ii numeri pe degetele de la picioare, iar persoanele care vad ca cinematografia romaneasca merge prost si pot face ceva au prieteni, familie si diverse interese care nu corespund cu cele ale respectivilor tineri.
Oare in alte domenii treaba merge mai bine?

-----------------------
Viitorul suna ocupat.

LeonardPiron 14 Jun 2003 13:39

Originally Posted by ricutza:

dar de ce nu sunt mai mult sustinuti regizorii si scenaristii tineri cu idei interesante, de catre persoanele care vad ca cinematografia romaneasca merge prost, si pot face ceva?

persoanele care vad ca cinematografia romaneasca merge prost, de regula nu pot face ceva...
persoanele care pot face ceva, ori nu vad ca cinematografia romaneasca merge prost ori se prefac ca nu vad...
persoanele care vad ca cinematografia romaneasca merge prost, si pot face ceva.... aici intru pe terenul lu craided au alte interese de grup, amilie clan samd samd
ce e ecel mai trist e ca si aceste persoane au fost si ele candva la randul lor niste regizorii si scenaristii tineri cu idei interesante

Anonymous 14 Jun 2003 15:33

bai leonadpironule de ce nu faci tu bai nene filme daca tot esti asa deshtept?

catallin 14 Jun 2003 20:13

O fi ajuns omul unul din acele...
...persoanele care pot face ceva si nu fac desi vad ca cinematografia romaneasca merge prost ...

Pauline Kael 14 Oct 2008 21:14

Nu exista filme romanesti.
De ce nu face nimeni?

films4all 15 Oct 2008 09:56

Hei.. Pauline, de ce nu te linistesti tu cu filmele romanesti! Nu exista sa nu-ti fi placut niciun film romanesc. Ori tu traiesti inca in amintirile vremurilor ceausiste si nu voiest a te descotorosi de dansele. Iti plangi prea mult de mila. Nu ti-a placut 432.. oka.. ma rog, nu stiu ce nu-ti poate place la un astfel de film pentru ca doar privindu-l, fara o educatie cinematografica in prealabil, poti sa divinizezi, admiri, simti, traiesti, iubesti, savurezi... ceea ce tine de artistic in acest film.
Iti sugerez sa cumperi DVD-ul, sa te mai uiti odata la film. Sa incerci simbolismul (daca artisticul nu-l poti observa :( ) apoi sa iei cateva cronici ale acelor cronicari la moda: Gorzo, Pitbull, ALS si sa faci analiza cronicilor, sa vezi iar filmul. Poate o sa-i apreciezi valoarea.
Take care.

StefanDo 15 Oct 2008 10:17

intre postarea lui pauline si cea anterioara au trecut vreo cinci ani, in care, desigur, n-a iesit niciun film romanesc bun :)

dac-o sapi un pic, Pauline iti zice ca nici n-a vazut vreun film de pe la noi, pentru ca-s plictisitoare. Ce mai, e perfect logic :)

cred c-am sa inchid acest topic, pur si simplu nu mai e de actualitate

films4all 15 Oct 2008 11:06

Pai..Stefan, daca mesajul ei a fost scris din dorinta de a mai scoate la suprafata un topic mort demult, cred ca topicul asta nu e singul pe care trebuie sa-l ... inchizi.

StefanDo 15 Oct 2008 11:31

hm, nu vad legatura logica dintre "daca..." si "cred ca..."
ce vrei sa spui de fapt?

films4all 15 Oct 2008 11:56

pai.. intre "daca" si "cred ca".. se gasesc/afla si alte cuvinte care te pot ajuta sa faci legatura logica intre ...

Pitbull 15 Oct 2008 13:53

Originally Posted by StefanDo:

cred c-am sa inchid acest topic, pur si simplu nu mai e de actualitate

Agreed and done. :sleep:

All times are GMT +2. The time now is 07:48.