Cinemagia Forum

Cinemagia Forum (https://www.cinemagia.ro/forum/index.php)
-   Cafenea (https://www.cinemagia.ro/forum/forumdisplay.php?f=233)
-   -   Critica criticii de film 2 (https://www.cinemagia.ro/forum/showthread.php?t=82577)

crydead 05 Jun 2003 18:36

Originally Posted by Alex Leo Serban:

nu ti se da in fiecare zi ocazia de a te lupta cu ai mai tari jmekeri ai dracu' de pe forum si a-i pune la podea un'doi

Vezi, bai, jalex, noi ne-am distrat cu tine cat ne-am distrat si ne pregateam sa iti scoatem bateriile Duracell si sa te inchidem la loc in borcanelul din care ai evadat. Dar tu, ca un leo si 50 de bani ce esti, ne fugi printre picioare si incerci sa o dai din cola in pepsi cu noi - ask for more!!!
Asha! Zi-le domnu' Leo! Ridica-ne mingi la plasa sa-ti dam slamdunkuri de sus in jos! :lol:

C U soon
==========================
Viitorul suna ocupat.

Anonymous 05 Jun 2003 18:42

nu ti se da in fiecare zi ocazia de a te lupta cu ai mai tari jmekeri ai dracu' de pe forum si a-i pune la podea un'doi :P ma simt precum keanu in lupta cu o armata de mr smith-i - de fapt, just wait a minute... cred c-o sa-mi skimb numele in 'alex neo serban' :wink:

Sa moara tzac si pac bai distrusule zici ca esti comical ali, ministrul informatziilor irakian!!!!!! :lol:

Ambra Blu 06 Jun 2003 08:37

nu ti se da in fiecare zi ocazia de a te lupta cu ai mai tari jmekeri ai dracu' de pe forum si a-i pune la podea un'doi :P

Ai vrea tu, nebuna mica.

patch4all 06 Jun 2003 08:39

Da, exact cum ma asteptam de la Balex Neonspart Marlan....la asta se rezuma totul, ca si-"a pus jos" adversarii.... Te rog mult draga ARTISTULE, CRITICULE, ARHITECT AL PELICULELOR renunta sa mai scrii sau daca o faci treci pe creion, pix, stilou, carbune, bete arse si hartie si dovedeste-te singur, acasa la tine.....chiar nu realizezi ca esti jalnic? Ai ajuns sa iti lauzi singur ideile spunandu-i cuiva ca "astea nu sunt de tine"; eu nu neg ca, ipotetic, ar putea exista un dram de adevar in afirmatia ta insa felul in care ai scris-o te descalifica total, esti redus tare neica si nu sunt singurul care sustin asta nu vezi? Chiar nu poti intelege ca ai exagerat enorm, ca nu ai facut decat sa ne determini sa credem ca toata activitatea ta de pana acum are la baza doar un spirit deject, o minte scabroasa si un talent de doi bani? Esti mai redus decat prevede legea, cred ca refularile tale ascund complexe care necesita proffesional help.....Apropos did you look youreself in the mirror? I think you need some counseling.....

Alex Leo Serban 06 Jun 2003 09:59

Originally Posted by "giulkiuzSa moara tzac si pac bai distrusule zici ca esti [b:

comical ali[/b], ministrul informatziilor irakian!!!!!! :lol:

well whatever... thnx for the compliment, anyway; 'comical' asta a devenit celebru, nu? si nu spune regula nr 1 a celebritatii ca nu conteaza PT CE esti celebru - important e sa fii?
so there...

profit de acest prilej - rejoice, mob: este ultimul! alta regula a mea spune: retrage-te in plina glorie :wink: - ca sa set the record straight;

deci (this is 4u, ambra blu :P ) pt ca mi s-au tot cerut kestii concrete (concret e ca-mi sugeti pula :lol: ), tin sa va atrag atentia ca faimoasa poza 'infama' din artelier, cu mine-n putza goala si ochelari de soare, e facuta de bumbutz, cel mai celebru fotograf de la noi, si este parte a unei serii de portrete - de celebritati surprinse 'au naturel'; una la mina; doi: induiosator, draga whoever a crezut ca e-o poza din 'tineretzile' mele - da e facuta doar acu 2 (doi) ani, la frageda-mi virsta de 42 de ani :P
which takes me to al doilea argument:
puteti zice ce vreti despre mine - nu fi-vor decit comentarii, i.e. interpretari ale unor fapte -, nimeni nu poate nega insa the obvious fact (sorry for stating it here once again!) ca ma tin al dracului de bine pt virsta mea 'venerabila'... si stiti de ce? pt ca: 1. it runs in the family; 2. good food; 3. lots of pleasures in my life; 4. lipsa unei constiinte care sa-mi creeze probleme 8)
ceea ce ma duce la alt punct pe care vroiam sa-l divulg (v-am spus doar ca ma distreaza big time sa ma 'joc cu voi'!): la 17 ani - deja -, am avut una din cele mai misto femei din romania - o prietena a mamei, de profesie manechin: just drop dead gorgeous!! cifra s-a ridicat in acest rastimp la mult peste 1000 - ceea ce inseamna ca l-am 'taiat' si pe don juan, cu-al sau - timid - 'mille tre' ('don giovanni', mozart, remember?... of course not - i was just kidding :P )
cine era? nu va pot spune - sint un gentleman, ce pula mea :D
venind acu la kestiile asa-zicind 'culturale':
stiati voi oare ca mihai kirilov si cu mine am fost singurii critici de film invitati la dineul oferit in onoarea lui roman polanski? kiri a fost, eu eram plecat din tara (sincer, sint atit de mult plecat din tzarishoara asta ca nici nu mai stiu cine sint aia cu care ma-ntilnesc la intoarcere!) - si anyway, polanski nu ma pasioneaza - singurii regizori care ma pasioneaza in momentul de fatza sint p.t. anderson, gus van sant, lars von trier si wong kar-wai (au mai fost si altii - moretti, kaurismaki -, da consider ca si-au cam dat cu firma-n cap lately...).
ceea ce ma duce la next level (f.f. neplacut pt voi i'm afraid :cry: ):
care este pozitia mea in lumea culturala, altfel spus - cum sint perceput de establishment:
ei bine... f. bine :D anyone who isn't no one in romania - numele cele mai importante, de la ciulei & pintilie la nae c & mungiu, trecind prin andrei plesu, n.manolescu & you-name-it - ma considera the best /atentie - eu nu spun ca si sint: e vorba doar despre perceptia celor care conteaza - cultural - in ac. tara!/
sa nu uitam ca eu sint cel care l-a lansat pe patapievici; ca eu sint f. la curent cu toate trendurile - nu doar din film, ci din teatru, literatura, plastica si muzica!!! - si ca pot oricind come up cu opinii pertinente despre acestea; ca eu am avut dedicat un nr. intreg al suplimentului 'litere, arte & idei' - inca de-acum 12 ani! - pt a publica un eseu despre 'persona' lui bergman - cu referiri la leonardo da vinci, melville (scriitorul american, nu regizorul francez!), kafka etc etc - un studiu fundamental; eu, si nu altcineva, am fost invitat in jurii internationale, am conferentiat - alaturi de plesu, andrei serban etc - la lincoln center din new york, am avut expozitii personale de fotografie despre care s-a scris, pozele au fost cumparate (de celebritati culturale de aici si de afara... nu ma fortati sa dau nume va implor!), etc etc.
in plus, am dus-o trai pe vatrai atit de delicios in ultimii 13 ani incit as fi invidios si pe mine daca s-ar putea :P toate mi-au mers din plin! am fost peste tot, m-am vazut cu vip-uri - been there, done that, everything!
(uneori, ma-ntreb si eu: ce-am facut ca sa merit asta? mai ales ca really, really happy - i mean: h.a.p.p.y. - sint cu precadere atunci fac viata altora nefericita :evil: , cind ma cert exact 'ca la usa cortului' (well, i can afford it: unii stau in cort - i'm just visiting :P ) ,cind ma iau de aia care se dau mari & tari - de pilda pe forumuri ca acesta -, cei care se cred ai mai ai dracu' - intotdeauna am simtit nevoia sa fac asta, ceea ce denota (pe linga curaj) un mare simt al justitiei :wink: (dar, ca veni vorba: bai ambra, bai ailalti - ca nu zic acuma de toti: sint si persoane f. ok pe acest forum, terorizate, din pacate, de citiva jmekeri... -, grow up you people! stati f. satisfacuti printre cei o mie ci ceva de useri, va dati barosani, invirtiti fraze cu fuck la tot pasul - but there's a whole world out there care n-a auzit si nici nu va auzi vreodata de voi men!! cine-i de plins, cine-i penibil atunci - eu, care m-am coborit la nivelul vostru (regula nr. 1 a inteligentei comunicationale: vorbeste pe-ntelesul interlocutorului! nu era sa va iau eu cu discursul meu de la new europe college, sau de la mai stiu eu ce kestie simandicoasa la care am participat - na, ca uitam si-i pacat: consiliul europei, strasbourg, in calitate de expert :P ! -, am vorbit cum vorbesc la piata, ca sa vedeti ca 'am limbaj adecvat' :D
(uf - cam lunga paranteza... si ca veni vorba: marx puiule, textele 'ultrabanale' din libertatea sau elle kiar asha tre sa fie - se adreseaza unor oameni grabiti, care n-au timp de finetzuri & blabla-uri, got it? caci regula nr. 1 a comunicarii spune: calibreaza-ti mesajul in functie de public! este un public (2, de fapt: cei ce citesc 'elle' nu citesc neaparat si 'libertatea') pe care-l respect, pt ca m-a facut cunoscut oriunde ma duc, am surprize dintre cele mai placute - de la politistul din coltul strazii mele (e zona diplomatica) si pina la piata, in banci etc (iar asta, in conditiile in care nu-mi place sa apar prea mult pe sticla - se stie ca tv-ul ingrasa :cry: ) -, asa ca mi se pare absolut potrivit.
(un exemplu (tot) pt marxishor: 'il reintilni dupa citeva zile. trebuise sa-si amine calatoria pentru ca mama ei se imbolnavise grav' - ultrabanal, nu? si totusi, e proust - marcel proust!)
(si, pray, care cuvint din fraza - rupta din context! - pe care ai citat-o din 'lettre...' nu l-ai inteles: 'fetish'? 'ideologic'? 'pluridisciplinaritate'? sorry - nu le-am inventat eu! the sentence makes sense perfectly.)

unde ajunsesem? (fiind ultima mea prezenta pe forum, am de gind sa abuzez de rabdarea voastra)
numaistiucine ma intreba de ce nu ma apuc sa fac o revista de film... (presupozitia fiind: tu ai putea sa o faci - este evident!) well, pai nu ma pasioneaza! adica sa ma dau eu peste cap, sa fac rost de sponsori, sa ma pun la shmotru - cind eu sint atit de comod & i can get away with so little & still be so cool??? si pt ce - cind eu oricum stiu ce trebuie stiut si nu ma intereseaza sa mai spun si altora ceea ce stiu (uite-asa, de-al dracu')???
la facultate, cind predam, eram inconjurat de studentii destepti; am renuntat la cursuri pt ca mi-am dat seama ca oriunde m-as duce, bright people flock around me :)
the basic idea este: inteligentii ma admira, idiotii ma contesta; you may pick the group in which you want to be :wink: :wink:

si se poate spune despre mine orice - ca scriu nustiucum (cronicile oricum le fac cu mina stinga!, sint lucruri mai importante pe lumea asta decit sa fii nr. 1 in fuckin' film criticism!!), ca sint arogant, ca nu ma intereseaza decit persoana mea (sint un exhibitionist egocentric, i already know that!) s.a.m.d., un singur lucru nu se poate spune decit daca esti a complete moron sau de o rea-vointa evidenta: ca n-as avea gust!
cei destepti si-au dat seama ca e bine sa se lase pe mina mea in materie de film pt ca, pur si simplu, gustul meu este infailibil; impecabil; just bloody perfect, ce mai!
si nu doar din romania - oh my, of course not! din europa, de pe pamint si din univers :roll:

mai era ceva?
ah, da: nu am caracter (da deloc!)... ei si? nobody's perfect - doar gustul meu e :D
si cu asta, multi & marunti useri ai forumului, va spun adieu... plecarea mea va produce o disperare atit de ingrozitoare, tacerea asurzitoare care ma va succeda va fi atit de neinduratoare si sentimentul de neglect, deznadejde si abandon atit de total incit, sincer, nu vad cum va veti descurca.... & i don't fuckin care :P :P
pt mine, terapia de citeva zile pe acest forum - venisem destul de obosit de la cannes & cluj... - mi-a facut f. bine: ma simt so great ca nici nu stiu cum sa va multumesc.... (retorica goala: oricum n-o s-o fac, ca nu-mi sta in caracter).
cum sa inchei, cum sa inchei oare?
cred ca printr-o martuirisire a carei sinceritate sper ca va fi apreciata; pe vremuri, stramoshii mei - boieri ai acestor meleaguri - obisnuiau sa arda bice pe spinarea iobagilor... ei bine, am evoluat: nu cred ca biciul - biciul meu! - poate cadea asha, pe orice spinare... ar trebui mai intii ca persoana aceea sa aiba - intii de toate - si putin gust :wink:

PS how silly of you! v-ati certat cu un nebun de legat, ha-ha-ha :D

Motto: "Cind nu mai sintem copii, sintem morti."
"Eu va dau bucurie curata." (Brancusi)

ricciotto 06 Jun 2003 11:58

Quote:

si se poate spune despre mine orice - ca scriu nustiucum (cronicile oricum le fac cu mina stinga!, sint lucruri mai importante pe lumea asta decit sa fii nr. 1 in f***' film criticism!!)

atunci de ce toata discutia asta? le dai dreptate brusc celor care te contesta, si cam tirziu in the game. daca intr-adevar poti sa privesti cu dispret meseria asta, este grav, poate ca esti burned out deja, si ai face mai bine sa te dedici exclusiv celorlalte lucruri 'mai importante pe lumea asta' decit ea. critica de film implica respect si responsabilitate, este o vocatie, si ai datorii importante fata de ceilalti cind ti-o asumi. nu e o forma de mondenitate. nu e calea cea mai facila pentru unii dotati cu verb de a isi asigura sponsorizari coca-cola. remember littera... �* bon entendeur, salut!

ricciotto

p.s. oricum, de esti tu acela, aici ai fost interesant ca *personaj de forum*, range uluitor. am dat un search si am citit ceva despre 'filantropica' - m-am oprit la faza cu 'scenariul perfect-ca-de-ceasornic'. aia ce sa fi fost? gust indoielnic, prietenie in real life care se cere pastrata cu pretul integritatii profesionale, sau doar mina stinga?

patch4all 06 Jun 2003 12:07

Mai Marlanule eu nu cred ca ai citit vreodata la mine cuvinte cu ***** sau cu ****** sau alte dintr-astea, de altfel am vazut ca nici nu ai prea avut replica la ceea ce ti-am scris ceea ce inseamna ca am foarte multa dreptate si as aprecia daca iti vei respecta promisiunea din ultimul tau mesaj si anume ca acesta va fi ultimul.
Am vazut ca ai reluat aceleasi teme infantile: ca ai avut cel mai tare manechin ca nu ai constiinta ca o duci bine ca mananci nu stiu ce....hai mai Balex sa fim seriosi astea sunt tiganii debilule, chestii pe care le vad doar la tot felul de personaje a caror cultura se rezuma la batai, injuraturi, femei, mancare.....Animale ce vrei, cred ca de asta ai si fost invitat pe la dineurile de care vorbeai...era nevoie de fauna....
Ma rog esti atat de low incat sper sa fie ultima oara cand mai comunic cu tine. Si nu mai cita din Brancusi, lasa, mai invata limba romana intii.

marx 06 Jun 2003 12:44

ALS,nici sa citesti nu esti in stare.Am spus clar ca sunt marxist de nuanta Zeppo(nici Pippo,nici Zippo cum aiurezi tu)si al cincilea frate te crezi tu.
Sa inteleg ca daca esti grabit trebuie sa fi si idiot?Ai spus ca scrii pt. oameni grabiti.Asa iti justifici tu ineptiile?
"Elle" le primesc cadou de la unele tipe ce te cunosc si pe tine.
Imi explici si mie cum e kestia:"Pulverizarea.....in ......convergenta."?Cunosti sensul cuvintelor la fel ca o zebra?
Esti chiar asa de bagat in seama,si n-ai fost in stare sa creezi nimic?Te poti compara cu Tudor Giurgiu?
Si atitudinea ta fata de acest forum e departe sa te caracterizeze ca un apropiat al lui Ciulei,Plesu,Patapievici.Ai ales stilul de zarzavagiu,cu gura mare si cuvinte mici,si mai ai pretentii de superintelectual NEC.Stii ce spune Bacon:"stilul e omul".Eu nu mai am nimc de adaugat.Sa fii fericit!

Ambra Blu 06 Jun 2003 13:36

Ca sa terminam cu bulangii, si sa revenim la critica criticii de film, va recomand trei locuri care se ocupa - intr/un mod destul de serios - de chestia asta:

The Chicago Reader on Film
Deep Focus
The Editing Room

Ambra Blu 06 Jun 2003 13:49

; am renuntat la cursuri pt ca mi-am dat seama ca oriunde m-as duce, bright people flock around me :)

Tot asa si cacatu', stringe numa' muste verzi in jur.

Ambra Blu 06 Jun 2003 16:00

La postul de mai devreme am uitat sa dau linkul pentru Deep Focus, so here it is: http://www.deep-focus.com/flicker/

Am o sugestie: decit sa ne pierdem vremea cu insutle & stuff, de ce sa nu ne jucam noi nitel de-a criticii de film? eu unul cred in self-made critici, nu zic ca tre'sa ai neaparat scoala de specialitate ca sa iti dai cu parerea - intr-un mod coerent, totusi - despre un film. Nu e greu; o introducere, cuprins si incheiere si, daca lui Emanuel ii plac cu adevarat cronicile voastre, si or fi si bune, poate le publica pe site in rubrica de specialitate.

PS: James Berardinelli, un domn caruia ii respect, din cind in cind, opiniile, nu e altceva decit un inginer electronist (hmmm, eu ii dispretuiesc pe-astia) care devoreaza filme, si scrie bine despre ele.

High, nu e greu.

Bagheera 07 Jun 2003 19:52

Continuati sa va jucati cu jucarii prea mari pentru voi...Of, of...Si , precum niste copii rasfatati bateti din picioruse, suparati ca nu le prindeti smecheria. Chiar nu e nimeni pe aici sa observe tot comicul si farmecul situatiei, in afara de ALS? Il invinuiti ca nu se poate opri? Oare? Nu credeti ca v-ar lipsi teribil aceasta portie de cinism si absurd, invelita ingenios in cuvinte "grele" pe care le savurati totusi, acest one man-show pe care ALS l-a creat pentru voi, in care interpreteaza detasat, rolul pe care voi i-l creionai cu fiecare mesaj.MI se pare excelent jocul, excelenta manipularea ! Ricciotto, daca tot esti prin State , nu ti-a cazut prin mana un numar al revistei "Variety" in care se "amintea" de "Filantropica" ? Citeste, iar apoi intreaba-te daca nu cumva madama aia era prietena cu regizorul, sau o fi scris cu dreapta sau... de ce esti tu asa lipsit de noroc, sau ce te framinta pe tine mai mult... ( ?!Ce vrei tu ! Asta e! Si ea scrie ceva tot in zona lui ALS... Sa-mi para rau pentru tine ?!

ricciotto 07 Jun 2003 20:49

o cheama lisa nesselson pe doamna de la variety. si desigur ca traieste in franta, desi s-a nascut la chicago, altfel de unde sa priceapa asa usor toate cele din filmul lui caranfil... insa pina si ea isi pastreaza calmul, cind vine vorba de lucrurile cu adevarat importante, gen recomandarile pentru distribuitori, nu-i asa, prezentind 'filantropica' astfel: "Insidious bittersweet comedy by writer-director Nae Caranfil is boffo in Bucharest, has earned exclusively positive notices in Gaul and belongs on fest slates and discerning arthouse screens far and wide."

great, just great! 'discerning arthouse screens'. far. and wide. super :) just what the doctor ordered. trebuie sa iti explic cum se traduce in state faptul ca un film a cistigat 'exclusively positive notices' in franta, ca sa nu mai pomenesc de exotismul total al lui 'is boffo in bucharest'? suna bine, citit din romania, suna, well, a 'be cautious and don't count on making big bucks on this one' in state.

deci putem sa asteptam in continuare 'primul film romanesc'. de festivaluri si 'discerning arthouse screens' am mai avut parte si cu alte ocazii.

de mine sa nu iti para rau, am timp sa astept :) si nu am nici o problema, intre timp pot sa critic ce apare. si sa ii critic si pe criticii a ceea ce apare, en passant (ei pe aici), why not? "parerea mea", asa, duminica, pe 'cinemagia', cind pot, unde pot, fara pretentii, true to myself si atit. any other objections?

ricciotto

catallin 07 Jun 2003 21:18

gagica asta, lisa, intra si ea pe forumurile de cinema din state si se arata foarte ofuscata ca o contesta niste pseudonime? Matura si dansa cu ei podelele si le spune ca degeaba se oftica ei amaratii din Idaho si Ohio ca ea se plimba prin Europa, pe la Cannes, in timp ce ei mulg vaca? Ca doar e critic de film, ce naiba, daca asta nu, atunci ce stie sa faca?

crydead 07 Jun 2003 22:07

Originally Posted by Bagheera:

Continuati sa va jucati cu jucarii prea mari pentru voi...Of, of...Si , precum niste copii rasfatati bateti din picioruse, suparati ca nu le prindeti smecheria. Nu credeti ca v-ar lipsi teribil aceasta portie de cinism si absurd, invelita ingenios in cuvinte "grele" pe care le savurati totusi, acest one man-show pe care ALS l-a creat pentru voi.

Smecheria cu jucaria merge cam asa: jalex face one man-show din popou, tu il sustzi pe la spate, iar noi de distram de minune.

MI se pare excelent jocul, excelenta manipularea !

Asa e, pantera roz, va pricepetzi la manipulare cu ambele maini.

Ambra Blu 08 Jun 2003 10:12

Continuati sa va jucati cu jucarii prea mari pentru voi...Of, of...

Deci mi se confirma impresia ca ALS nu e un om in carne si oase, ci o papusa de cauciuc sau lemn. Daca ar fi sa ma iau dupa his claims, cum ca ar fi avut peste mia de femei, atunci sigur il cheama Pinocchio.

Bagheera 08 Jun 2003 11:59

Ricciotto, tu obiectai la " scenariul ca un ceasornic". Fii consecvent! Lisa scria si ca multi scenaristi de la Hollywood ar putea sa invete de la scenaristul nostru roman. Cred ca e dur sa-ti gasesti o identitate in diaspora... Ma bucur ca ai timp! Daca intr-adevar ai , nu-l pierde, iar daca te-ai hotarat sa-l pierzi , trebuie sa stii cum.

crydead 08 Jun 2003 13:12

Scria? Eu nu am vazut.
Am citi despre "well-crafted twists and turns, all of which serve helmer Caranfil's sharp satiric aims", dar si despre "internationally promulgated cliche of post-Ceausescu Romania as beggars, orphans, crumbling infrastructure and little else".

Bagheera 08 Jun 2003 16:04

Uau, ce precisi sintem in citate!

"The film SENDS UP the internationally promulgated cliche of beggars, orphans, crumbling infrastructure and little else." Ti-a scapat prima parte a propozitiei, si ti-a mai scapat ceva:"Pic takes a basic idea and runs wth it at a high level that any number of Hollywood scripters might envy."

crydead 08 Jun 2003 19:13

Corect. Gresheala mea. :oops:

'''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''' '''''''''''''''''''''
Viitorul suna ocupat.

All times are GMT +2. The time now is 03:05.