![]() |
puteti sa mai aruncati un ochi si la discutia: Muzica de film de la subiectul Staruri...s-au facut acolo cateva lamuri interesante(cel putin pentru mine)!
|
Tocmai am ascultat soundtrack-ul de la Lola rennt.E foarte dinamic;parca ti-o si imaginezi pe Lola alergand ca la Olimpiada
|
poti sa mi-l imprumuti si mie? mi-au placut super-mult si filmul si coloana sonora!
|
da dar nu stiu cum as putea sa ti-l dau.Il am pe hard
|
revazand cele spuse aici, mi-am adus aminte de "8 Femmes" care mi-a placut si care,in plus, are o muzica deosebita si niste interpretari originale.mai rar o vedem pe Catherine Deneuve cantand :)
|
ah...ok..credeam ca ai soundtrackul pe cd...
8 Femei a fost intr-adevar un film remarcabil si coloana sonora a avut o importanta foarte mare... tocmai am vazut Chicago si pot spune ca este un alt film cu o coloana sonora extraordinara pe care sper sa reusesc sa mi-o cumpar cat de curand! |
MinRap are o oarecare dreptate. De cele mai multe ori, ca sa scoate bani la greu, companiile lanseaza doua CD-uri cu muzica din filme, acolo unde pe coloana sonora apare atat muzica instrumentala cat si muzica "cantata" facuta de diverse formatii. In majoritatea cazurilor exista "The original soundtrack" unde se pun melodiile alea rock, rap, pop etc, adica melodii pe care le poti auzi si la radio, si exista "The original score" unde sunt melodiile instrumentale, cu orchestra. Teoretic "soundtrack", adica 'coloana sonora', sunt ambele, dar de cele mai multe ori ca sa se faca diferenta se zice 'soundtrack' si 'score'. Personal, eu prefer 'score'-ul, care iti induce exact atmosfera filmului, pentru ca, sincer sa fiu, spre exemplu pot asculta Cardigans - Love Fool fara sa imi faca vreo legatura cu Romeo+Juliet, unde apare si pe soundtrack.
Am foarte multe soundtrack/score-uri preferate. Cel de la Moulin Rouge e unul din cele care de fiecare data cand il ascult ma face sa vreau sa revad filmul. La fel la Jurassic Park, Alien, Interview with the Vampire, si multe multe altele. Cat despre compozitori, John Williams e "my alltime favourite", si urmeaza o intreaga 'companie' din care fac parte Howard Shore, Jerry Goldsmith, Hans Zimmer, Danny Elfman, Elliot Goldenthal, Craig Armstrong, Alan Menken, si multi altii. Dupa mine muzica de film e unul din criteriile importante care ma face sa-mi placa/displaca un film, pentru ca iti creeaza o anumita atmosfera, te poate amuza sau intrista la unele scene care altfel ar putea parea seci. |
Mi-am amintit doua filme care se remarca prin soundtrack: "Good morning, Vietnam" si "Mrs. Doubtfire", amandoua cu Robin Williams. Si "Truman Show" are niste melodii remarcabile. Ca sa nu mai vorbim de "Nasul".
La capitolul coloana sonora, eu prefer laitmotivele lui John Williams din "Star Wars". |
"Waiting for the Miracle" a lui Leonard Cohen, de pe coloana sonora NBK.
Versuri, muzica, voce...absolut tot. Si filmul mai ales. |
Si coloana sonora a filmului Forrest Gump e bunicica!
|
MOULIN ROUGE are multe adaptari reusite ale unor hituri cunoscute. Si filmul per ansamblu e bun.
|
Titanic (1997) James Horner
Won Oscar (1998) for the Best Music, Original Song James Horner (music) and Will Jennings (lyrics) for the song "My Heart Will Go On", performed by Céline Dion. |
Lord of the Rings
|
De un soundtrack ok a avut parte Trainspotting ( Iggy Pop, Brian Eno, Blur, Lou Reed )
|
The thin red line soundtrack mia placut
|
Mie mi-au atras atentia cele din Requiem for a dream, Goodbye, Lenin! sau Amelie.
Nici Lola Rennt nu-i rau- Wish J'ai tué ma mère (2009) :x Les Amours Imaginaires(2010) |
Soundtrak
|
Dear John si One Week.
|
La fille sur le pont
http://www.youtube.com/watch?v=-P6h0btzA5I Les Choristes http://www.youtube.com/watch?v=rEs1wtsw_IA |
All times are GMT +2. The time now is 12:16. |