Cinemagia Forum

Cinemagia Forum (https://www.cinemagia.ro/forum/index.php)
-   Iconoclast (https://www.cinemagia.ro/forum/forumdisplay.php?f=245)
-   -   Memento- ce ati inteles? (https://www.cinemagia.ro/forum/showthread.php?t=81924)

blitz43 30 May 2003 00:24

Memento, cred ca vine de la BERGENBIER :roll:
Prietenii stiu de ce!
Parerea mea! :D

MinRep 06 Jun 2003 18:53

Ho, ca n-am inteles ce legatura este intre MEMENTO si BERGENBIER! Si unde a plecat @ver7igo, sa ma lamureasca ce e cu mesajul lui.

PoliFanAthic 13 Jun 2003 23:59

@ver7igo...poate se referea la "trairea momentului"
Nici eu nu am chiar inteles legatura dintre berea din munti si Memento...

LeonardPiron 14 Jun 2003 13:31

e un film OTSIM adica misto de la coada la cap...

BeNnY 08 Mar 2004 20:59

Primele minute sunt mai dificile dar dupa ce intelegi dupa ce tipar a fost facut filmul atunci incep sa se lege toate fazele... Filmul mi-a placut insa nu este unul din cele din top 10-ul meu :lol:

ogto 08 Mar 2004 21:13

Geniul lui Memento este ca intelegi mai mult cum se desfasoare invers... Mie mi-a placut filmul... Nu excesiv de mult, dar mi-a placut... Bine facut si am inteles tot. :D

Ambra Blu 09 Mar 2004 15:00

Memento cred ca poate fi inteles numai de cei care, cu cuvintele lui Sherlock Holmes, pot judeca analitic, si nu sintetic, adica de la coada la cap.

ogto 09 Mar 2004 22:44

Dar aici e tot geniul filmului! Cu cat vezi mai mult invers cu atat intelegi mai mult! Practic este ca si cum s-ar desfasura normal... Mi asa mi sa parut... La unele filme te-ar baga in ceata, dar la asta, cu timpul, totul devenea din ce-n ce-n mai clar...

Serghei 10 Mar 2004 21:19

De ce isi schimba hainele cu jimmy grant dupa ce il omoara?

Leonard 11 Mar 2004 00:29

Originally Posted by Serghei:

De ce isi schimba hainele cu jimmy grant dupa ce il omoara?

De ce crezi? Spune chiar el. Ca sa ii ia locul celui mort "prefer sa fiu confundat cu un om mort decat cu un criminal". De aia ii ia si masina lui Jimmy. O fi avand el probleme cu memoria, dar era smecher. Si poate din dorinta de a-si creea o identitate, fie ea si una falsa.

ogto 11 Mar 2004 09:00

Da... Asa zice tipul, dar parca ii zice si Teddy sa schimbe haine cu tipul mort. Sau ma insel?

Ambra Blu 11 Mar 2004 09:39

Sint curios cum o sa fie "50 first Dates", dat fiind ca aia de la "Talking Movies" de pe BBC il comparau cu un amestec de Memento (probabil prin faptul ca eroina sufera de short term memory loses) si nu mai stiu ce film. Cum s enumea filmul ala in care eroii repetau aceeasi zi de parca intrasera intr-o bucla temporala? Ceva cu ora 12:01?

BeNnY 11 Mar 2004 09:40

Groundhog Day cu Bill Murray

ogto 11 Mar 2004 20:19

Super tare filmul Groundhog Day... Ma-s uita oricand din nou la el. O comedie solida, un plot super si Bill is great. Frumos film, nu va fi uitat prea curand... :D

Leonard 11 Mar 2004 20:36

N-am vazut din pacate Groundhog Day.
O chestie asemanatoare (o bucla temporala) am intalnit-o intr-un episod din Star Trek. Unul din putinele episoade interesante ale serialului. In tot episodul s-au repetat de 4 ori aceleasi intamplari, de fiecare data cu cate o foarte mica schimbare. Nu-mi amintesc ce episod era, dar stiu ca incepea (fiecare din cele 4 repetari) cu cateva personaje jucand carti (inclusiv Data) si ca patra oara reusesc sa iasa din bucla, dupa ce de 3 ori nava cu tot ce e in ea se distrusese complet.

Leonard 11 Mar 2004 20:39

Originally Posted by ogto:

Da... Asa zice tipul, dar parca ii zice si Teddy sa schimbe haine cu tipul mort. Sau ma insel?

nu Teddy ii zice. Teddy e la fel de derutat ca Serghei cand a intrebat mai sus, atunci cand il vede pe Leonard schimbandu-si hainele.

Ambra Blu 11 Mar 2004 21:29

Originally Posted by BeNnY:

Groundhog Day cu Bill Murray

Nu, nu vorbeam de ala. Au aceeasi idee, insa 12:01 (am aflat ca ala era) e mai matur in stil, si e si scurt/ medium metraj.

ogto 11 Mar 2004 22:55

Dar nu mai bun de GroundHog Day, nu Ambra Blu? Acuma vb serios, ala scurt/mediu metraj ti s-a parut mai bun?

ricutza 11 Mar 2004 23:06

si eu imi amintrsc de un film cu aceeasi idee ca in Groundhog Day dar era film normal...parca imi aduc aminte de o arma ce trebuia oprita sau ceva in genul asta...l-am vazut insa de mult si s-ar putea sa gresesc...oricum chestia cu 12:01 suna foarte cunoscut....

ArsDeViu 12 Mar 2004 23:48

Sunt marfa filmele astea in care se repeta o zi, din nou si din nou si din nou. In general ziua se repeta pana atunci cand "eroul" filmului indreapta un lucur, salveaza pe cineva.Stiu ca a fost si un episod din Xena, care aborda tema.Si un episod din "Early Edition"
Parca anu' trecut a fost pe HBO, un film cu James Belushi. Daca imi aduc bine aminte se numea Retroactiv.

All times are GMT +2. The time now is 17:32.