![]() |
Originally Posted by Twinsen:
si-acum, apropos de specializarea ta si de specializare, in general. intotdeauna am avut senzatia ca acelora care le duduie mintea de desteptaciune, habar n-au sa aprinda ochiul aragazului, sau sa apese pe butonul masinii de spalat rufe. stiu, o sa spui ca nu este neaparat nevoie sa stie lucrul acesta, ca pot s-o faca altii pentru ei, dar eu ma refeream la capacitatea omului de adaptare la o situatie data (poate chiar una extrema) si intotdeauna am apreciat pe cei care au astfel de deprinderi (mosteniri de familie sau invatate la scoala vietii), fiindca am ajuns la concluzia ca, in mare parte, astea sunt lucrurile care te ajuta sa treci mult mai usor prin viata. |
Originally Posted by rvn:
Cat despre apasarea butonului unei masini de spalat, te asigur ca inginerii sunt capabili de asa ceva. Ei au pus butonul acolo si s-au asigurat ca face ce trebuie. ;) |
Originally Posted by Twinsen:
|
|
o fi mare cererea de ingineri, dar de aia care stiu sa stranga piulita.
|
scuze rvn, dar asta cu adaptarea cu descurcatul, e mentalitate mica, de popor "descurcaret". Cam asa vedem tara de afara. Intrebarea generala e "cum se descurca oamenii aia cand totul e mai scump ca afara, taxele cresc permanent, benzina e muuuult mai scumpa ca aici si salariile de mizerie?", iar raspunsul din tara e "Se descurca fiecare cum poate"...
Asta e mentalitatea, astia sunt oamenii! |
Originally Posted by alali:
|
da, dar tot mentalitatea asta te si trage inapoi si te degradeaza ca fiinta umana. Parerea mea!
|
Sunt in asentiment cu tine. Exista oameni care in timp acumuleaza o cantitate imensa de informatii pe care le proceseaza perfect gratie unui mental organizat fara fisura.Ei ajung sa traiasca si sa inteleaga viata foarte bine,dar doar la modul abstract.In ipostaza de protagonisti,atunci cand ar trebui sa puna in practica macar parte din aceste acumulari raman corijenti.E vorba de o dezvoltare unilaterala,excesiva,aproape maligna a unei dimensiuni ,respectiv cea intelectuala, in detrimentul altora, precum afect sau capacitatea de a se implica in concret, in experiente altfel simple,banale,dar fundamentale pentru devenirea umana. Problema nu se reduce la butoane ; dupa cateva incercari oricine va nimeri corect tastatura electrocasnicelor.Ideea este ca amputarea,de cele mai multe ori inconstienta a anumitor parti din propria fiinta,evitarea unor lucruri sub pretextul de " a nu gresi,sau de a nu suferi", te arunca cumva in afara vietii. Iar trasaturi precum intransigenta sau aroganta ,marca a “spiritelor inalte “, se doresc o forma de putere personala compensatorie.Ele sunt de fapt expresia slabiciunii si poate a durerii ca …” undeva, lipseste ceva”. |
[quote=sigalia]
|
Originally Posted by alali:
|
Ce bine ca n-am avut niciodata asa ceva in gene , dar am avut un mouse Genius . Se pune si asta ?? Ma enerveaza programele astea pe care le instalezi sa-ti faca viata mai usoara si mai rau ti-o fac mai complicata /iritanta . Nu toate bineinteles , dar sunt unele care pleaca de la o functie simpla si ajung ''indispensabile '' . Clean Master de exemplu se ocupa cu stergerea fisierelor , dar la fiecare update mai adauga ceva la lista de lucruri pe care le face fara sa-i ceri asta . Are acum si stiri si meteo si horoscop si programari la dentist . O sa ajunga in curand programele sa-ti gateasca sau sa-ti caute nevasta . Poate ca HER nu e chiar asa s.f . pe cat pare . |
Noul stil de prezentare al site-urilor. Cu poze mari si multe, informatie putina pe pagina principala, se misca un pic poza cand esti cu mouse-ul pe ea.
Formula1.com sau http://www.espn.co.uk/f1/ de ex. Incercati sa vedeti daca puteti afla ordinea in antrenamente. Sau gsp.ro. Sper sa nu inceapa toti sa sa preia acest mod de prezentare. |
victor, asta e nout stil de site-uri si toate care au bani sa-si re-design or sa le faca asa. Sint concepute pentru telefoane si alte rahatele micute. Fonturi labartate, scris mare, poze, cit mai putin scroll down. Cine se plimba pe web de pe telefon stie. Mie mi se par doar urite, nu pot spune ca ma enerveaza. Cine e in domeniu poate stie mai multe, eu doar palavragesc, mai ales ca imi face placere sa vad ca mai scrii ceva pe-aici, chiar daca e scris la nervi. :)
|
Imbatranesc desigur si nu mai pot tine pasul. Poate cei tineri gasesc nativ informatia. Sau poate site-urile sunt in cautare de clik-uri sa te chnui sa gasesti ceea ce cauti. De la site-uri cu scris mic, poze putine unde gaseai din prima ce cauti acum trebuie sa dai scrool, sa cauti linkuri, sa intelegi unde sa te duci.
Poate e ceva din gandirea americana care acum trece garla. Fiind un fan de curse de masini am observat rima oara asta pe site-ul NASCAR. O gramada de informatii pe home dar nu utile, in sensul de rezultate, statistici etc. Numai opinii, can-canuri si analize. Poate totusi asta e trendul, analize focusate sau nu si nu informatie pura. |
Eu nu-s fan de curse de masini dar am observat moda asta de ceva timp la site-urile pe care umblu. Toate isi faceau reclama cu noile designuri si absolut toate aratau mai urit decit inainte. Legat de informatie, cred ca, dupa ce zilele de aur ale informatiei libere au apus, in ziua de azi, se munceste mai mult la dezinformarea pe internet decit la accesul la o informatie corecta.
|
De la sfarsitul lui aprilie s-a inchis libraria NOI de pe Magheru . Nu prea am mai cumparat carti de la ei in ultima vreme , dar mai intram de 2 ori pe luna sa mai arunc un ochi pe la noutati . A fost destul de tare la sfarsitul anilor '90 si iata ca acum a murit .:(
S-a inchis si Light Cinema din mallul Liberty Center ( Rahova ) . Am vazut acolo cateva filme .S-a dus si asta :(( |
S-a inchis si Libraria Bastilia, pe langa Noi. :(( Acum e Diverta X(
|
Reclamele De Pe Cinemagia Punct Ro
Reclamele De Pe Cinemagia Punct Ro
|
Originally Posted by aniela07:
http://www.vice.com/ro/read/tot-ce-v...ului-vechi-326 |
All times are GMT +2. The time now is 13:49. |