Cinemagia Forum

Cinemagia Forum (https://www.cinemagia.ro/forum/index.php)
-   Cafenea (https://www.cinemagia.ro/forum/forumdisplay.php?f=233)
-   -   Arta gătitului (https://www.cinemagia.ro/forum/showthread.php?t=96837)

rvn 25 Nov 2011 22:42

credeam ca te-au inspirat carnatii mei cu orez...:| :P :P :|

rvn 27 Nov 2011 13:36

5 Attachment(s)
Originally Posted by klaudya_e:

am mai mancat la cineva cu rosie coapta data prin razatoare si a fost f bun la gust

da, te cred, fiindca si eu fac deseori, asa cum am facut azi, la pranz. si cand savurez minunatia
asta, papilele mele gustative sunt in extaz!
Attachment 1643
Attachment 1644
Attachment 1645
Attachment 1646
Attachment 1647

the_fairy 27 Nov 2011 15:31

Well, mi-era dor de threadul asta, dar cum lately nu am gatit decat the usual stuff, m-am delectat doar privind pagina asta :P
Ieri mi-am cumparat tava de yena si azi am si inaugurat-o :D conopida si brocolli gratinate

inainte de a intra in Hell :))

and after..

P.S. scuzati calitatea pozelor, dispun de o minunatie de telefon care a fost si el gatit la un moment dat :))

rvn 27 Nov 2011 16:36

pozele n-au nici un alt defect, in afara de acela ca arata cat de senzationala este aceasta combinatie simpla si de efect. gustul este deasemenea, pe masura,din cate stiu.bravo! rar, da bun, fairy. cred ca trebuie sa arati mult mai des ce poti!

iiii 28 Nov 2011 09:25

sa raman perplex .... foarte frumos revene

btw... iote cine a revenit pe forum. pup za feiri

rvn 28 Nov 2011 09:34

eh,iiii,se pare ca tu esti singurul meu admirator care nu se sfieste sa arate chestia asta...
or mai fi si altii? :-? :-? :-? :-? tu stii ceva?

iiii 28 Nov 2011 09:56

pas revene.....
dar recomand sa mergi sa vb si sa se faca aici un poll ;:D

rvn 28 Nov 2011 11:33

Originally Posted by iiii:

pas revene.....

de obicei,pun o intrebare retorica dupa asta, intrebare care este si titul celebrului film cu Bleont, dar de data asta ma abtin...
care-ar fi scopul poll-ului, iiii-ule? nu suntem in vreo campanie electorala aici. doar ne aratam si noi mica preocupare necesara supravietuirii zilnice, prestata extraserviciu...

iiii 28 Nov 2011 11:37

nu...
ai intrebat pe aici daca mai sunt si alti useri care casca ochii si le curg balele.

asa ca am zis sa faci un poll... si cand intri in topicul : arta gatitului , sa fie o intrebare de genul : Ce parere aveti despre felul cum gateste rvn ?

si variantele : yummmy , sliuuuuuuurp, of :( , daaaaaaa , genial , delicios etc.

rvn 28 Nov 2011 11:40

aha!
vad ca nu duci lipsa de imaginatie. de fapt, acum imi dau seama care-i talentul tau (sper ca nu singurul)

iiii 28 Nov 2011 11:41

talentul meu? hmmmm ce talent?
ai inteles acum faza cu pollul?

rvn 28 Nov 2011 11:54

talentul meu? hmmmm ce talent?

ala exersat si slefuit plin claburi...
(nu oricine stie sa se distreze, la asta m-am referit).
cu poll-ul adica...vrei sa radem cu gura pana la urechi?

iiii 28 Nov 2011 12:01

claburi = cluburi? sau wha? ca incep sa nu mai inteleg nimic.

rvn 28 Nov 2011 12:14

yep. gata cu offtopicul. mai bine sa lasam loc pt.poze.

iiii 28 Nov 2011 12:18

pai... astept sa vad cu ce ma mai omori

anaemona 30 Nov 2011 04:14

Acum citeva zile intrebam de retete usoare si pas, nici o idee, asa ca a trebuit sa gasesc singura idei, zeno esti pe receptie?

Am facut un orez amestecat cu legume calite. Orezul l-am facut separat, am pus 2 cani de apa la o cana de orez, trebuia sa pun mai putina apa sa nu se desfaca atit de tare, oricum eu folosesc un basmati brown, nu are acelasi aspect comercial ca ala mai deschis.

Am calit ceapa, morcov, putina telina si niste sunca presata de curcan, in principal e pentru copil mincarea. Dupa citeva minute am spart 2 oua si le-am facut franjuri apoi am adaugat orezul, niste porumb fiert GMO :) si in loc de sare am pus tamari sos, adica soy sos, alt GMO :)) Intre timp am facut niste chiftelute si pentru ca n-am avut timp de salata am pus o mina de patrunjel pe farfurie, iar verdele e o culoare care te linisteste, relaxeaza, te ajuta sa pastrezi echilibrul si fizic si psihic.

the_fairy 30 Nov 2011 20:00

btw... iote cine a revenit pe forum. pup za feiri

:D heheeee am reinviat :))

Presedintele 02 Dec 2011 07:11

Ana, uite o reteta:
http://smartwoman.hotnews.ro/Paste-c...runjel-si-nuci
Eu voiam sa fac ceva asemanator pentru 1 Decembrie, dar am mers pe ceva mai traditional, daca pot sa-i zic asa: tagliatelle bolognese dupa metoda presedintelui. ;)

klaudya_e 02 Dec 2011 16:14

o buna sursa de inspiratie
http://www.youtube.com/user/foodwishes?feature=g-all

Presedintele 02 Dec 2011 16:31

Bravo. Ai pus un link.

anaemona 02 Dec 2011 22:08

J, pina nu vad pastele gatite cu mina ta nu se pune :)) pastele cu nuci pisate si zahar erau preferatele mele in copilarie si cind aveam chef sa maninc ceva dulce si nu era nimic in casa imi frecam un galbenus de ou cu zahar si cacao, ce vremuri :)

klaudya, mersi de link, dar sincer nu ma inspira. Prefer sa vad poze puse de voi si retete incercate de oameni normali, care n-au mult timp de petrecut in bucatarie, nu de bucatari profesionisti.

victor 02 Dec 2011 23:30

daca vorbesti de retete usoare uite ceva de la un om care a trait mult in italia. desi am fost pe acolo in trecere nu am gasit asa ceva la restaurant dar omul spunea ca asa se fac pastele traditional la italieni. daca o fi adevarat sau nu nu mai conteaza chestia e ca am incercat si e foarte gustos si eficient pentru cine nu are chef sa munceasca mult.

paste fierte (al dente evident) puse intr-o tigaie in care se pune usturoi foarte subtire taiat (a la paul sorvino in goodfellows) peste un ulei de masline bine incins. atat.

buon appetito

klaudya_e 02 Dec 2011 23:53

mie imi plac retetele complicate si imi place de bucatarul asta pt. ca face sa para ca e o joaca de copii. problema apare in momentul in care nu se gasesc la noi ingredientele si nu prea stiu cu ce sa le inlocuiesc.

@victor nu stiu cum mananca pastele atat de tari ca eu le mai fierb 2-3 min peste timpul recomandat de ei

anaemona 03 Dec 2011 00:19

victor, pare interesant, am vazut intr-un documentar ca si pizza o fac extrem de simpla, nicidecum nu se pun zecile de ingrediente. Secretul cred ca sta si in paste si in durata fierberii. Si eu am probleme sa ma obisnuiesc cu adevaratele "al dente", cind maninc paste la restaurant am senzatia ca nu sint fierte suficient :)

klaudya, tocmai ca pare joaca de copii nu-mi place. Poate mai pui tu poze cu incercarile tale.

Presedintele 03 Dec 2011 05:02

Ana, cand e TIFF? I mean Toronto International Film Festival. Merg zilele astea sa cer viza de Canada si apoi dau o fuga. Atunci vei putea gusta vreo 20 de feluri de paste - am nevoie de o bucatarie bine utilata, crezi ca ma poti sfatui ce si cum? ;)

the_fairy 03 Dec 2011 19:38

Musacaua de sambata seara :P

anaemona 03 Dec 2011 19:56

Ii sta bine vasului ala de Jena sa fie folosit :) arata bine musacaua.

the_fairy 03 Dec 2011 20:47

Sarumana :D pt saptamana viitoare planuiesc niste cartofi frantuzesti. Deocamdata se pare ca sunt indragostita de noua achizitie :))

rvn 06 Dec 2011 19:19

4 Attachment(s)
dedicatie culinara speciala, de Mos Nicolae, acelora care apreciaza (macar) cum arata in poze, mancarea gatita de mine.
"ficatei crocanti cu cartofi si muraturi de toate felurile".
o reteta pe care am facut-o rapid si fara prea mare bataie de cap, cu ocazia asta dandu-mi seama ca proverbul arhicunoscut "omul gospodar isi face vara sanie si iarna car" este o mentalitate romaneasca sanatoasa, sechela din vechiul regim, cand debaralele de pe balcoanele apartamentelor de la bloc,erau burdusite cu borcane.
Attachment 1649
Attachment 1650
Attachment 1651
Attachment 1652

iiii 07 Dec 2011 09:23

revene,
fain proverbul. si ficateii, no comment. mai ales ca e una dintre mancarurile mele preferate.
Nota 10.

rvn 07 Dec 2011 17:53

iiii,
un sfert am papat eu, trei sferturi Bruno. ai vrea sa fii cumva cainele meu?

anaemona 08 Dec 2011 03:46

Am vazut ca va plac retetele puse de mine asa ca va mai pun :))

Daca pina acum v-am aratat in general ce gatesc pentru altii, mai jos sint poze cu ce maninc eu, nimeni altcineva nu se atinge de asa ceva :(

Pentru ca iarna nu-i la fel de indicat sa maninci multe salate crude ca vara, si nu numai din motivul asta, sint multe diferentieri care se iau in calcul cind vine vorba despre ce e nimerit sa maninci si ce nu, am facut o salata calda, dintr-o frunza care creste pe-aici, Swiss Chard. De fapt de curiozitate am cautat sa vad daca exista si in Romania si exista.

Se scot nervurile de la frunze, se taie in fisii de 2-3 cm latime si cind apa e in clocot se fierb 3 minute. Eu maninc si crude frunzele astea, de fapt sint foarte sanatoase, pentru ca sint amarui si ajuta ficatul sa se curete de toxine, dar crude le fac doar in smoothies, altfel sint prea tari. Se scot imediat din apa si se pun in alt vas. In mod normal se pregateste salata imediat, intre timp se pregatesc toate celelalte ingrediente, dar eu n-am avut incotro si a trebuit sa le mai calesc putin, pentru ca sa fie calde, asa ca le-am calit impreuna cu niste ciuperci.
Intre timp am taiat niste usturoi marunt, citeva masline si am dat niste brinza pe razatoare, dupa care le-am amestecat pe toate. La sfirsit se pune putin suc de lamiie si ulei de masline.
Simplu si bun. Bon appetit! :)

iiii 08 Dec 2011 09:34

Originally Posted by rvn:

iiii,
un sfert am papat eu, trei sferturi Bruno. ai vrea sa fii cumva cainele meu?

asta suna jignitor. ai gandit inainte ?

bremen1980 08 Dec 2011 11:59

Fetelor nu va mai certati .E destula mincare in troace pentru toti >:) Atentie la calorii.

rvn 08 Dec 2011 20:43

5 Attachment(s)
am primit intr-o zi un mesaj privat de la pilotul softist kamikaze, in care imi arata ce-ar vrea sa-i aduca Mosul. nu stiu de ce a facut asta, probabil, s-a gandit ori ca eu sunt Craciunita, ori ca as fi furnizoarea ei de ustensile necesare in bucatarie. in orice caz, eu nu pot decat sa-i arat wok-ul meu, ca o consolare pentru faptul ca Mosul aduce asemenea daruri, numai acelora care si-au dat silinta destul de mult la gatit...
Attachment 1653
Attachment 1654
Attachment 1655
Attachment 1656
Attachment 1657
@iiii, adorabilul meu sustinator, chiar n-am vrut sa te jignesc pentru ca la Bruno tin ca la ochii din cap, iar el mananca chiar mai bine decat mine, deci sugestia mea se referea la faptul ca te invitam sa papi in locul lui mancarea pe care tu zici ca o doresti.
@anaemona,
iarba tine de foame? la mine, nu prea...

iiii 09 Dec 2011 09:34

revene, deci ma inviti pe la tine... sa gust si eu din delicatesele facute de tine? deja ma simt privilegiat.

sa sti draga ca nu sunt pretentios la mancare. :)

SakuraBlack90 09 Dec 2011 18:54

Am intrat pe acest topic la recomandarea unei prietene dar deja imi este rau :((
Nu am mai gatit din liceu / facultate mananc fastfood si conserve rar "gatesc" cartofi prajiti , oua ochiuri .
Dar o sa incerc si eu ceva de sarbatori , am mai mult timp liber (daca nu cumpar ceva si postez aici sa fiu si eu in randul lumii :)) :)) )

Si eu vreau o invitatie la masa macar de ziua recunostintei (cand o fi asta :-/ ) .

rvn 10 Dec 2011 22:25

2 Attachment(s)
convingerea mea este ca o pizza buna si delicioasa nu se poate face decat intr-o pizzerie.
am avut o tentativa, nu chiar nereusita, in seara asta, de a face si eu ceva care sa semene cu o pizza, dar totusi, nu ma pot lauda cu ceva extraordinar de reusit.
Attachment 1659
Attachment 1660

anaemona 11 Dec 2011 02:56

Sint hotarita sa nu mai gatesc decit lucruri extrem de simple, poate o data la 100 de ani ceva mai complicat. Dupa ideea lui victor, cred ca n-am pus destul usturoi, asa ca am adaugat si niste ciuperci si rosii uscate la paste. Au iesit excelente. Se pot combina si cu o salata de varza rosie, care e nemaipomenit de buna, ca sa nu mai zis ca e culoarea celei mai de sus chakra. E recomandat sa mincati culori violet si indigo seara. Bineinteles ca doar legumele, fructele, ierburile au culori diferite. Carnea e toata considerata rosie si activeaza chakra de la baza.

rvn 12 Dec 2011 20:24

3 Attachment(s)
aceasta combinatie, facuta in doi timpi si trei miscari, mi-a placut atat de mult, incat simt si acum savoarea ei.
pappardelle cu spanac. minunat de simplu si ucigator de bun.
pentru cine mai doreste sa se relaxeze 15 minute gatind o asemea cina, scriu ingredientele:
-pappardelle. se gasesc la supermarket. nu le confundati cu perdeaua de muste, va rog.
evident, se fierb cat scrie pe pachet.
-2 linguri de ulei de masline.
-300 de g de spanac proaspat.
-3-4 sampinioane medii.
-branza pentru paste, sau daca nu aveti, cascaval sau branza telemea uscata..
-2 fire de usturoi verde, sau unul.. eu am avut 2 firaviciuni care au fost numai bune de dat gust pastelor.
succesuri!
Attachment 1661
Attachment 1662
Attachment 1663
sa mancati bine! (nu numai de Craciun).
L.E.: pentru a accentua mireasma,puteti stoarce putina lamaie pe deasupra, inainte de a presara branza, sau puteti pune o lingurita de vin alb peste spanac, cand este aproape gata, in tigaie. depinde de preferinta fiecaruia.

zeno.marin 12 Dec 2011 21:29

rvn, imi vine tare greu sa concurez cu frumusetile astea de hollywood pe care le prezinti tu aici, aceste adevarate fotomodele culinare. Eu cu varza mea calita amarata (si cu carnati la fel de tragici)... Atat de amarata si de tragica incat v-ar veni sa bociti daca o vedeti, motiv pentru care ma retreag din acest concurs nedrept, care-i favorizeaza pe cei care au timp si... talent.

Ma simt ca in Moartea Caprioarei, varianta gastronomica. Dupa ce ca am mancat de doua ori din varza mea calita, a mai ramas o portie si nu am nici macar un caine care sa o refuze. Deci tot eu o sa o mananc. Poimaine. Se zice ca a treia zi e mai buna. Poate e vorba de o minune...

"Manc si Plang. Mancanc". Varza calita...

rvn 12 Dec 2011 21:50

mi-e mila de tine, fiindca nu ai caine care sa recicleze..
p.s.: stii foarte bine ca n-am timp. cu talentul, cred ca stau cam pe aceeasi pozitie ca si tine...
bine...diferenta este ca tu esti...pilot. eu, poate sunt "copiloata", dar...nu! nu-mi place decat prima pozitie in transee!
p.p.s. a treia zi, daca nu faci urticarie, inseamna ca ai stomacul din tabla.
oricum, si despre sarmale se spune cam acelasi lucru, mai ales daca raman de la vreo nunta...

zeno.marin 12 Dec 2011 22:00

mi-e mila de tine, fiindca nu ai caine care sa recicleze..
p.s.: stii foarte bine ca n-am timp. cu talentul, cred ca stau cam pe aceeasi pozitie ca si tine...
bine...diferenta este ca tu esti...pilot. eu, poate sunt "copiloata", dar...nu! nu-mi place decat prima pozitie in transee!
p.p.s. a treia zi, daca nu faci urticarie, inseamna ca ai stomacul din tabla.
oricum, si despre sarmale se spune cam acelasi lucru, mai ales daca raman de la vreo nunta...

Am un stomac metalic intr-adevar. Dar nu din tabla, ci dintr-o impletitura de titan cu wolfram, kevlar si chobham care-mi permite sa ma aplec fara sa mi se aplece de la mancare. :D

rvn 12 Dec 2011 22:05

pe bune? cum ai reusit sa ai acest aliaj interesant in interiorul corpului tau? probabil, esti vreun extraterestru cu fata umana. da, da...altfel, nu-mi explic cum poti avea apetenta pentru bucatarit, neobisnuita pentru un mascul din rasa umana, obisnuit sa leneveasca dupa orele de program, in fata tvului, cu berica pe masuta de langa fotoliu...

zeno.marin 12 Dec 2011 22:09

Originally Posted by anaemona:

Sint hotarita sa nu mai gatesc decit lucruri extrem de simple, poate o data la 100 de ani ceva mai complicat.

Frumusetea este simpla, asa cum simplitatea este frumoasa la randul ei. :)

rvn 12 Dec 2011 22:12

Originally Posted by zeno.marin:

Originally Posted by anaemona:

Sint hotarita sa nu mai gatesc decit lucruri extrem de simple, poate o data la 100 de ani ceva mai complicat.

Frumusetea este simpla, asa cum simplitatea este frumoasa la randul ei. :)

cre' ca, cugetarea asta ti se trage de la varza. sau de la carnati. ca aia contin tot felul de ciudatenii martiene,in loc de carne....

zeno.marin 12 Dec 2011 22:13

pe bune? cum ai reusit sa ai acest aliaj interesant in interiorul corpului tau? probabil, esti vreun extraterestru cu fata umana. da, da...altfel, nu-mi explic cum poti avea apetenta pentru bucatarit, neobisnuita pentru un mascul din rasa umana, obisnuit sa leneveasca dupa orele de program, in fata tvului, cu berica pe masuta de langa fotoliu...

La fel ca si Minulescu, "Nu sunt ce par a fi". Adica sunt altfel, indiferent cum as parea.
Eu spre deosebire de altii nu lenevesc DUPA orele de program...
Inca ceva - nu prea imi place berea dar da, aici ai nimerit-o, am fotoliu. >:)

rvn 12 Dec 2011 22:20

[quote=zeno.marin]

nu lenevesc DUPA orele de program...

uite, vezi? de ce esti rau si nu-mi dai si mie reteta asta minune? vreau si eu sa lenevesc in acelasi timp cu tine.asa e moda pe la austrieci? hmmm, credeam ca , capitalistii exploateaza la sange...
cred ca nu exista sufragerie de la bloc, care sa nu fie dotata cu cel putin un fotoliu.asa ca, era imposibil sa nu nimeresc.

zeno.marin 12 Dec 2011 22:25

[quote=rvn]
Originally Posted by zeno.marin:

nu lenevesc DUPA orele de program...

uite, vezi? de ce esti rau si nu-mi dai si mie reteta asta minune? vreau si eu sa lenevesc in acelasi timp cu tine.asa e moda pe la austrieci? hmmm, credeam ca , capitalistii exploateaza la sange...

La fel ca la principiile termodinamicii, exista cateva legi ale fericirii. Una dintre ele se exprima cam asa: raportul dintre lenevit si efort trebuie sa fie intotdeauna supraunitar. Asta ar fi a IV-a Lege a fericirii. La enuntul primelor trei treuibe sa mai lucrez...

anaemona 14 Dec 2011 02:31

rvn, arata foarte bine spanacul ala si ce-ai mai pus acolo.

All times are GMT +2. The time now is 15:25.