![]() |
Ipocritii,oamenii nerecunoscatori,aglomeratia,claxoanele care nu se mai opresc,
Doar astea imi vin in minte acum. |
Originally Posted by vlad4s:
Inteleg ca pe tn te enerveaza oamenii care se impotriveste si o tin tot asa si asa pe proasta a lor versiune (imi e greu si sa copiez prietene), dar cu limba romana ce ai? Cu ce ti-a gresit? X( Mai bine lasa violenta deoparte ca suntem in post si mai deschide o carte de gramatica ;) La cate posturi ti-ai ''furat-o singur'' mai bine ai citi de 10 inainte sa postezi ceva ;) |
Originally Posted by vlad4s:
ai luat in considerare faptul ca e posibil sa aiba cateodata ei dreptate si nu tu? incapatanat mic ce esti... puteai macar sa-i faci sa te inteleaga nu sa ai chef sa le dai un pumn in gura :-& |
nedreptatile care se fac in fiecare zi, in mod inevitabil.
Ai 2 optiuni: sa fii catelul unora (si sa ai de castigat), sa te iei cu ei in gura, avand dreptate, si sa pierzi... :| |
mai e si a treia da un pic mai complicata ;) exact ce ziceam mai sus: sa stii sa le arati si altora adevarul si sa ai tupeu sa o faci
|
de exemplu azi ma enerveaza greva ratb.
|
noroc ca merg cu metroul ca altfel faceam spume... cand a fost la metrou am intarziat in draci la munca prima zi, a doua zi am luat-o pe jos din berceni pan la victoriei :D..nasol cu genu asta de greve
|
ghinionul meu ca stau in Dr Taberei :(
|
Privesti Dansez pentru Tine? Cu mamica? :)
|
Cel mai ingrozitor ma enerveaza pesimismul romanilor si faptul ca majoritatea covarsitoare dintre noi ne petrecem mai mult de jumatate de zi plingindu-ne pe ceva/pe cineva,in loc sa ne apucam de treaba.
Ma mai enerveaza lipsa de cultura generala a tinerilor din Romania(majoritatea,nu toti).Mai ales cind ma uit la copiii de 12-15 ani...multi nu au auzit de Picasso,Mozart sau Balzac.Nu au citit o carte artistica in viata lor,in schimb stiu toate piesele de pe ultimul album de-a lui Guta. Iarasi ma enerveaza la culme fetele care fumeaza.Imi vine sa ma impusc eu,cind vad o fata fumind. |
Originally Posted by teh_chix0r:
|
Originally Posted by RomaniaMare:
Mä revoltä. |
Pe mine, unul, n-aș putea spune că mă mai enervează, ci mai degrabă că mă mâhnește (scuzați, vă rog, cacofonia) degradarea incredibilă pe care o înregistrează în prezent limba română, în absolut toate mediile de comunicare și sub toate formele: articulare defectuoasă, alcătuirea incorectă a frazelor, lipsa proprietății termenilor și utilizarea improprie a cuvintelor, scriere simplificată. În legătură cu ultimul aspect, lăsați-mă să deplâng faptul că suntem poate singura națiune lingvistică pentru care se pare că folosirea diacriticelor reprezintă un efort mult prea mare pentru marea majoritate a românilor care postează ceva pe Internet. Cine frecventează saiturile nemțești sau franțuzești să ne spună: se admite așa ceva acolo? Se admite existența a două tipuri de scriere? Se admite echivocul creat de lipsa semnelor ortoepice? Oare ce-ar spune săracii locuitori ai țărilor cu scriere care utilizează 2-3000 de ideograme sinice dacă ar afla de inerția indolentă a românilor, care deși dispun în prezent de instrumentele necesare scrierii cu diacritice pur și simplu refuză să o facă? Iată, chiar și aici, în afară de Ipu (care în plus se încăpățânează și să evite cu orice preț cuvintele străine și care chiar atunci când totuși le folosește produce ortografieri ridicole, cum ar fi „chici”, „rimeic” sau „triler”), așadar în afară de Ipu și de alți câțiva antieroici „proști ai sa(i)tului”, nimeni nu uzează de diacritice. Găsesc că e nu numai rușinos, ci și îngrijorător.
Utilizarea improprie a cuvintelor (știți și voi - groaznicele „locație” pentru „loc”; „oportunitate” pentru „ocazie”; „patetic” pentru „deplorabil”, „aplicație”, în loc de „înscriere” și câte și mai câte alte batjocoriri ale limbii) și chiar folosirea unor construcții monstruoase care nu apar în limba română (dintre exemplele mai recente, „a sumariza”, în loc de „a rezuma” sau „condiționalități”, în loc „condiții”) au urâțit limba și i-au demoralizat pe mulți dintre cei care mai nădăjduiesc încă în renașterea spirituală a Neamului Românesc. De fapt, se pare că nu mai e nimic sfânt. Nici măcar dicționarele sau enciclopediile nu mai sunt de încredere, pentru că multe se alcătuiesc după cum dă Dumnezeu. Înainte, la o astfel de lucrare complexă lucra câte o echipă inter-disciplinară. În prezent, există multe cazuri în care câte un nene „scoate” împreună cu soția aproape peste noapte o lucrare cu pretenții, dar și cu multe minusuri. |
Originally Posted by Ipu:
|
Mă enervează că aud de zeci de ori pe zi, la Radio România Muzical: "Paşti fericit!" Cine a mai scornit urarea asta?! Şi care e varianta corectă?! Ce s-a întâmplat cu "Sărbători fericite"?! :-O :-?
|
Originally Posted by Dragomara:
Exact asta e şi problema mea, bine că nu sunt singura. <:-P :D |
Originally Posted by RomaniaMare:
N-ai de ce să te simți cu musca pe căciulă, RM-ule, stilul tău e foarte limpede și mi se pare că merge drept la țintă. Eu vorbeam de o degradare generală a limbajului, nu de amănuntele câtorva erori comise din neatenție de unul sau de altul. Aveam în vedere toate saiturile în general. La Cinemagia m-am referit numai pentru exemplificare. În legătură cu diacriticele, deși pentru mine, care nu prea am postat, nu reprezintă cine știe ce mare problemă, pentru cine postează masiv îmi imaginez că e obositor dacă nu e obișnuit cu tastele. Oricum, din moment ce pe cei care nu vor nu-i putem obliga, ne rămâne să încercăm a-i ajuta pe cei care nu pot și a-i învăța pe cei care nu știu cum se face. Explicații pe înțelesul tuturor găsiți aici: http://www.computerica.ro/cum-s-scri...itice-in-open/ (Explicațiile sunt fără diacritice ;) ) Mai important, pentru cei care vor să se exprime cât mai cursiv și să nu își uite ideile, este bine - cred eu - să învețe să tasteze fără să mai privescă tastatura ci numai ecranul monitorului, abilitate care se deprinde treptat, prin exerciții repetate, până la formarea automatismului. |
cred ca devine un pic prea obsesiva treaba asta pentru tine. eu tastez la perfectie si stiu chiar bine gramatica, dar scriu intr-un stil mai liber pentru ca asa o fac si asta e. cred ca la urma urmei un om devine important prin multe alte chestii in afara de cum scrie (atata timp cat are totusi un stil acceptabil in a se exprima in scris)
|
Originally Posted by copila_satanista:
Dacă m-ar fi interesat atât de mult lucrurile mărunte, m-aș fi apucat să-ți atrag atenția în legătură cu unele detalii insignifiante, ca de pildă folosirea greșită a adjectivului „obsesiv” (care se referă la obsesie) în loc de „obsedant” (care obsedează); cele două cuvinte sunt sinonime numai când sunt adverbe. Repet, însă, nu mă interesează fleacurile. Eu vorbeam de chestii cu adevărat grave, de o degradare profundă și poate ireversibilă a limbii. |
dar poate nu este o involutie aceasta degradare a limbii romane asa cum o stim. mie chiar imi place flexibilitatea in exprimare si scriere si nu cred ca este foarte daunatoare daca este folosita in anumite limite. poate problema tine de cat de derutanta devine uneori aceasta flexibilitate. cu toate acestea cred ca in anumite cazuri ar trebui pastrate regulile si nu ar strica sa le avem in cultura noastra generala.
|
All times are GMT +2. The time now is 21:00. |