![]() |
Walk Hard: The Dewey Cox Story - 8.5/10. O parodie excelent facuta dupa fiecare film biografic, mai nou, despre un cantaret (Ray, Walk the Line, I'm Not There. - dupa ultimul nu se ia, dar il ia pe cantaret) numai ca e o parodie mult mai inteligenta decat serille "Scary Movie & friends", nu se bazeaza numai pe umor ieftin, de prost gust ci pe cel bazat pe replici nu scrise in pauza dintre duble. Iar acest Dewey Cox, desi ficitonal, ne poarta in viata unui superstar (sau mai bine, viata lui rezuma viata oricarui superstar) si facem cunostinta cu stilul lui de viata, dar si cu (si fazele astea sunt chiar foarte amuzante) cu alte staruri arhi-cunoscute ca Elvis, The Beatles (aici nu m-am putut opri din ras) sau staruri din deceniul respectiv...extrem de amuzant de vizionat si curios cine o sa urmeze. Un film foarte distractiv si amuzant care merita vazut pentru tot ce contine dar in special pentru John C. Reilly si Jenna Fischer.
|
The Bridge on the River Kwai - 9/10. Motivul pentru care l-am vazut de abia acum e ca nu prea mi-a facut cu ochiul de cand am auzit prima oara de el. Nu regret ca l-am vazut de abia acum, nu m-a dat complet peste spate, numai vreo 80 de grade (din cele 90 posibile) dar daca iau in vedere comedia subtila, mesajele, maestria cadrelor, maretia filmului in intregimea lui...nu pot sa neg faptul ca e un film nemuritor (ce mai...are 50 de ani si arata la fel de fresh ca in ziua in care a avut premiera), nu neaparat esential dar un film ce un cinefil nu ar trebui sa-l ignore, daca are sansa. Un mare alt plus al filmului este interactiunea atat de fireasca intre personaje (mai ales intre Col. Nicholson si Col. Saito) si povestea intre acestea.
|
Doctor Zhivago - 10/10. O poveste perfecta. Si nu o zic doar fiindca e un film vechi ce trebuie respectat. In fine, da, de pe acum in fine...e un film lung, are 3 ore si 12 minute (versiunea mea) si se petrec atatea lucruri...in mare parte e vorba despre viata unui om, ghici care, care isi traieste viata asa cum poate, in timp ce in tara lui, Rusia se petrec schimbari majore, schimbari ce afecteaza nu numai tara lui ci si intreaga lume (dar asta nu este prezentat in film)...nici nu e de mirare ca filmul a fost interzis in Rusia pana in 1994, dar chiar prin aceasta chestie arata ca e un film esential pentru cinematografie dar si prin toate detaliile tehnice si artistice (cred ca acest film merita marile premii pentru regie si cel mai bun film...nu The Sound of Music, cu toate ca si ala e foarte reusit). Deci, un film ce neaparat trebuie vazut. In zilele astea doua am avut o faza "David Lean" din cauza pollului de pe imdb (in mare parte mi-a adus aminte de el, de la "Lawrence of Arabia" si cred ca ma opresc aici...pentru moment.
|
M0n0 vede filme. :)
|
Originally Posted by M0n0:
Da' muzica...? Da' cartea...? Da' Lara...? |
Originally Posted by Neuptolem:
Originally Posted by Pitbull:
Mai putin cartea pe care eu nu am citit-o...iar Lara, Julie Christie...reflection perfection. |
Filmul e o iubire. :love:
Dar cartea-i de dooj de ori mai bunä. FUGA DUPRE DANSA!!! (Principala observatie criticä pe care-am avut-o de fäcut dupä ce l-am väzut, pe un video la Galati în 1985, a fost: "Englezii au scos MAXIMUM ce putea scoate vestul din romanul ästa... Imi închipui cum iesea dacä si-l fäceau rusii însisi!") |
daca ai o copie dupa "the bridge on the river...", o imparti, facem un schimb? :)
|
daca e mono(log) despre filme, sa fie monolog:cred ca e ceva in neregula cu bulimia mea filmica(cu bulimia oricarui om care vede TOATE filmele,de fapt)
ajuns la concluzia asta dupa ce-am vazut un sac de filme proaste in ultima vreme(de la "p2" si "cleaner" pana la "flawless","lions for lambs" si "reservation road")si m-am trezit ca nu mai am reactie nervoasa in fata celui mai prost dintre ele(o aiureala policolora,"the darjeeling limited"),ba chiar ranjesc tolerant,semn alarmant de amortire si desensibilizare.in sah se spune ca nu e bine sa joci mult timp cu adversari mai slabi ca tine,ca-ti tocesti taisul de lama lor boanta.ma gandesc ca nici sa vezi multe filme proaste nu e tocmai sanatos.drept ptr. care renunt si la filme si la forumul asta,ceea ce va recomand calduros si voua. p.s.unde mai pui ca,in cele din urma,ati aruncat-o la cos si pe dragomara :P :D |
vaaai, c mare pierdere mai, mai! :lol:
|
ulrich...
Sunt de acord cu tine (mai putin la darjeeling, but no matter). Dar mai trebuie sa vezi si un film prost din cand in cand ca cel bun sa aiba un impact mai puternic...si ca sa mai stii care e standardu la un film prost si sa-l compari (astfel ingropandu-l in mizeria proprie) cu cel bun. Miller's Crossing - 9/10. Sunt multe de spus, e un film destul de profund...dar in a nutshell: e un film despre alegeri, un film despre gangsteri, un film in care cel mai destept castiga si ramane triumfator cu demnitatea si reputatia neatinsa, o pelicula despre baietii buni si baietii rai din timpurile trecute (anii '20-'30...perioada pantalonilor inalti, palariilor specifice atat de semnificative pe atunci), un film ce trebuie vazut pentru atmosfera (atat de Coeniana dar cu un iz de noir), pentru personaje si pentru poveste. Ce am de reprosat, in schimb, e ca nu prea iti atrage atentia...de exemplu, astazi, mai spre inceputul acestei foarte frumoase zile de primavara, am incercat sa vizionez filmul in alte circumstante (decat cele de obicei), nu am reusit...si nu ca aveam alti factori ce imi atrageau atentia, nu...te pierdeai in film, in multimea de nume si personajele ce mai apareau si nu le stiai rostu. Acum, ca am avut o vizionare linistita si neintrerupta (asa cum si trebuie sa fie) am vazut ca eu, ca spectator, trebuie sa ii acord atentia bine-meritata si nu m-a dezamagit. Coen's rull. Next is The Man Who Wasn't There. |
The Man Who Wasn't There - 9.5/10. Deci, prea tare...iar un astfel de limbaj jigneste infinit acest film. As minti daca as spune ca un astfel de noir-film n-ai mai vazut (cu toate ca as minti si cu toata chestia asta)...dar un astfel de neo-noir nu ai mai vazut, iar asta e sigur. O poveste despre lacomie, secrete intunecate, crima (omniprezenta in fiecare film de'al Coenilor)...spusa intr-un hal care te tine lipit mai rau decat faimosul super-glue, iar Thornton impreuna cu vocea lui intaresc puternic acest super-glue din cauza personajului fascinant pe care il portretizeaza. Oricum, pot sa pup in c*r filmul asta mult si bine, as ajunge, ca prin fiecare chestie pe care o detaliez, fiecare chichita tehnica sau artistica pe care o descifrez, sa laud filmul asta pana cand o zbura porcii. Asa ca, vorba multa, saracia...romanului. Luati de'l vedeti.
|
M0n0, tu instigi la lene, adica majoritatea oamenilor de rand din Romania daca te vad ca petreci ceva timp cu filmele te considera un trantor - exclus telenovele, alea e frumoase -, dupa doua filme bune uiti si de planu' profesional si de fetiscane si de cina si de clubbing si de tot. BRAVO!!! ;) Eu iti tin pumnii, vreau sa citesc intr-o zi o brosura ceva cu filmele tale. Si iti dau un sfat, renunta la facultatea aia daca nu iti place, vorbesc f serios, inca mai ai dreptul la cativa ani bugetari, da la jurnalism, ori ceva comunicare sau de ce nu cinema. Furtifica-ti talentul creativ!
|
Pai dacum mai...eu sambata seara, la 20 de ani, stau in casa si ma uit la filme...halal exemplu. Neah...macar stiu ca atunci cand ma duc ma distrez cat pentru o luna.
Dar na, mersi fain de incurajari si restu...dar o cariera in jurnalism nu imi face cu ochiu (cu toate ca mi-am dat seama de mult ca am talent la scris :lol: ...cam dintr-a 4-a, cand la examenul dintr-a 4-a intr-a 5-a am luat nota mai mare la romana decat la mate cand eu la scoala eram mai bun la mate :lol: ), o cariera in cinema mi-ar fi placut tare mult dar stii cum e (sau poate nu), stau in Iasi, Iasu are unele din cele mai bune facultati din Romania, dar din cate cunosc nu are una de cinema (ca cea din Bucuresti), sau o fi aia a lui George Enescu? Si mai e si comoditatea cum ca...de ce as merge in alt oras sa fac o facultate cand pot sa o fac in orasul meu? Fac facultatea asta, din pura impingere de la spate...nu ca m-ar neinteresa genu asta de slujba, ca finalul suna promitor (bani multi, munca putina, oameni in subordine, dat directii & shit) dar e exact ce nu ma asteptam...fac exact ce nu imi trebuie in final. Teorie. Pe santier, rar iti trebuie teorie, iar cand iti trebuie o stii din cauza ca o stiai din fac. ca pe asta trebuie sa o tii minte. Si in plus, daca ma duce capu si o termin pe asta, pot oricand s-o fac si pe a doua, iar pe a doua, o fac din placere. Promit. The Hudsucker Proxy - 7.5/10. You know...for kids. S-a zis de atatea ori inca nu poate sa fie vorba numai despre produsul prezentat, cat e si "scuza" fratilor Coen daca cineva ia prea in serios filmul asta. Despre ce e vorba...e despre "baietii buni castiga in final" si cred ajunge asta pentru usureala asta. Totusi, nu am putut sa ignor lookul orasului, acela de oras industrial, plin de smog si aer greu de respirat, un oras always busy, plin de furnici muncitoare (mi-a adus aminte de "The Mask"). Film placubil, dar nu cel mai bun film al fratilor. |
Chiar ca poate ti-ar fi trebuit o facultate de Film, cum ar fi UNATC. La cate filme ai vazut, cred ca ai fi venit cu proiecte foarte interesante si cred ca nu ai fi considerat facultatea ca pe o povara. Dar na, poate ca "ne e scris in stele" (v. "Stardust" :) plus ca e problema cu scumpul nostru Parlament, ca nu ai voie sa mai urmezi o alta facultate la locuri de stat, trebuie sa faci la cu taxa. Acum faci la stat?
p.s.: Vizionare placuta a intregului IMDB ;) ;) ! |
Originally Posted by wihay:
|
The Treasure of the Sierra Madre - 9/10. Un motiv simplu pentru vizionarea acestui film: "Paul Thomas Anderson stated that he watched The Treasure of the Sierra Madre (1948) every night before filming this movie." Intotdeauna m-a fascinat de unde, din ce s-a inspirat fiecare regizor cand a regizat un film de-al lui (e vorba despre "There Will Be Blood). Cu toate ca nu am vazut multe asemanari, in aparenta...de fapt sunt foarte asemanatoare cele doua filme, excluzand personajul principal din TWBB. In The Treasure e vorba in primul rand despre efectul pe care il are aurul asupra unui om ce il cauta...paranoia, lacomie, nitica nebunie cam sentimentele pe care le-a portretizat atat de perfect Daniel Day Lewis in personajul sau Daniel Plainview. The Tresure are insa cateva momente care sunt banale cand de fapt te astepti sa se intample altceva...nu stiu, dar nu a vrut sa surprinda publicul ci sa arate calm, normal, procesul de cautare a aurului (care se vede super tare pe alb-negru) si efectul acestuia asupra proprietarilor. E o experienta psihologica meticulos studiata si interesant de vizionat.
|
Crash - 8/10. Nu, nu cel din 2005, ci cel din 1996, al regizorului Cronenberg. Acum, de ce eu, o persoana normala la cap (asa cum ma consider, la fel cum se considera nebunul un om normal) i-as da acestui film o nota asa de mare, pentru ca intr-un fel e chiar mare, din perspectiva oamenilor normali...ei bine, e in primul rand un film foarte ciudat, da ciudat rau. In al doilea rand studiaza fascinatia omului pentru accidentele de masini, si acum stiu ca toata lumea se uita (cand le prinde) la accidente de masina cu o oarecare curiozitate macabra de parca ar fi ceva irezistibil. Aici e vorba despre cativa oameni care duc totul un pas prea mult inainte...sunt obsedati de arta si conceptia accidentelor, le gasesc ca fiind opere de arta (unele fiind capodopere in cartea lor) si pun acestea in balanta cu actul sexual, care oarecum e asemanator...ciocnirea, cateodata violenta a doua obiecte...alteori o ciocnire mai cuminte in bara protectoare din spate...alteori o joaca. Toate se gasesc si sunt puse in anti-teza. Am vizionat filmul asta din cauza ca unul dintre cele mai controversate 25 de filme din lume...asa cum imi zice un site (movies.com)...si nu o sa fie ultimul.
|
[Rec] - 8/10. Nota e pentru faptul ca m-a facut sa tresar de vreo 2 ori cand nici un horror din ultima vreme nu a reusit (nici Orfelinatul, cu toate ca acela e mai bun). Asta insa se foloseste de after-effectul Blair Witchului la greu dar la o calitate mult mai mare...de fapt, e Blair Witch dar mai calitativ si cu monstrii la vedere. E intens, e interesant, e neplauzibil (decat daca vrei ca boala sa fie rabia cu efecte imediate) dar e intens si cam asta e tot ce conteaza la un film horror. Mai incepe si bine dar in ultimele minute cam baga toate cliseurile posibile, iar finalul e tare BlairWitchian. Dar e misto de vazut seara cu o punga de seminte in fata ta, ca atunci cand apare ceva neasteptat sa le arunci pe toate pe jos...
|
The Savages - 8/10. Nota asta, pentru mine, este reprezentativa filmelor mici, independente, care vorbesc numai cu un anumit segment din public. In acest caz este prezentata "moartea domnului Laza...asta, Savage cel salbatic" si cam care sunt efectele acestuia asupra micii sale familii, in acest caz un frate si o sora, copii lui. Ei bine, depresionant film...cam ne ajuta sa simtit ce simt personajele principale, sa ne gandim la viitor si cum va fi cu parintii nostri si ce o sa facem cand vine inevitabilul. Laura Linney a primit o nominalizare la Oscar pentru rolul asta dar nu m-a convins, deloc chiar si nu cred ca e un rol cu care s-ar fi multumit sa primeasca un Oscar, dar de primit l-ar fi primit, cine nu ar face-o? Atmosfera din film, cea depresiva, este acompaniata de tone de griuri, vreme mohorata si rece si anti-depresive, uppers, downers si alte medicamente prescrise de doctori dar pentru alti pacienti. Un film recomandabil dar pe care nu il recomand.
|
All times are GMT +2. The time now is 02:36. |